BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 12-21-2007, 10:38 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2007
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Unable to pair a BT HS850 to an 8310

Please Login to Remove!

I recently purchased two 8310's for me and my wife and have two Motorola HS 850 headsets that work well. My wife was unable to use her headset today as it did not seem to want to connect to her 8310. For some reason I can pair both headsets to my curve, but none to hers. It seems as I try and pair them to hers, the blue connectivity light turns on, but nothing else happens and the menu doesn't even recognize that the headsets are connected. The headsets work. What could have happened?
Offline  
Old 12-23-2007, 12:37 AM   #2 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2007
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Realized that while I'm trying to pair the BB and the BT headset, the screen of the BB says "Waiting for HS850" Continues to do this while the BB bluetooth light blinks, but does not give me a "pairing completed" message.
Offline  
Old 12-27-2007, 10:20 AM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2007
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: Cingular
Posts: 4
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hi Fdiaz!

I wanted to post my similar issue in this thread instead of creating a duplicate. I feel your frustration as I am having the same problem with my wife's 8310! I have two headsets, Plantronics 330 and a Motorola H500, both of which connect just fine to my Blackjack.

When trying to connect either headset to the 8310 sometimes I will get an "Unable to connect" message and other times I will get a prompt for the headset passcode. After entering "0000" and hitting the scroll ball I will get the same "Unable to connect" message. Here are the "fixes" I have tried.

- Disabled bluetooth>reboot phone>enable bluetooth: Still unable to connect.
- Tried different methods of entering 0000. (carriage return, clicking scroll ball): still unable to connect.
- Made sure the headsets can connect to a different phone.

It seems that there may be an issue with the bluetooth installation on the 8310. I'm all out of ideas. Both headsets are listed as compatible with the 8310. Can anyone please help
Offline  
Old 12-27-2007, 12:59 PM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2007
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: Cingular
Posts: 4
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default More research

Fdiaz,

After doing some more research it looks like it may be a problem with the OS that comes on the curve. When I get home from work today I am going to spend some time trying to update or downgrade the OS to see if it fixes the issue. I'm glad I decided to go with a Blackjack but I'm bummed I'll have to deal with these bugs for my not so tech savvy wife.

- KBLab
Offline  
Old 01-13-2008, 02:03 PM   #5 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
dres79's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: DE
Model: 8310
PIN: 24339B8E
Carrier: AT&T
Posts: 78
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i will charge my 850 and try pairing it with my 8310. i have had some problems connecting with the HS850 before, so i am not surprised of the issues.
__________________
8310 AT&T
PIN: 24339B8E
Offline  
Old 01-22-2008, 07:46 PM   #6 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
dres79's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: DE
Model: 8310
PIN: 24339B8E
Carrier: AT&T
Posts: 78
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i was able to succesfully pair the two

__________________
8310 AT&T
PIN: 24339B8E
Offline  
Old 02-12-2008, 04:48 PM   #7 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2008
Model: 8820
PIN: N/A
Carrier: Cable & Wireless
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question

Yeah but how?! I have an 8820 and i have the same pairing problem. My phone doesn't even know the device exist.
Offline  
Old 02-16-2008, 04:02 PM   #8 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2006
Model: 8330
Carrier: Sprint
Posts: 13
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default AT&T 8310 to Jawbone Bluetooth Headset

Adding to issues and witnessed behavior.

BB 8310 on AT&T, OS: 4.2.2.170, Platform: 2.5.0.30 (which is the latest as per RIM website.

I can pair the Jawbone to the 8310 as expected. However, during a call the audio will just cut out. I scramble to select 'activate handset' and continue the conversation. Sometimes it does not have any issues, i.e. call is heard in the Jawbone -- other end can hear me fine.

I was thinking the Jawbone may be a problem so I paired the device to another Blackberry (VZW 8703) and a VZW Krzr. No issues at all or symptoms as I see on the 8310.

When re-pair the Jawbone to the BB 8310, works for a few calls then the 'intermittent' behavior starts again. Pretty sure it is not the Jawbone device. I need to get anohter Bluetooth device to try connecting to the BB 8310.

My guess is that there is some type of a problem with the code on the BB. ANyone else having Bluetooth issues?
Offline  
Old 02-20-2008, 06:12 AM   #9 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Dinan3's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: The Land of Ferraris, Moviestars, and Bumbs
Model: 9000
PIN: & Teller
Carrier: AT&T
Posts: 590
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

If I may jump in here.

1. make sure the bluetooth device is fully charged.

2. make sure that the bluetooth device is not already actively paired with another phone before you try to connect, but if it is, disable that connection before you make an attempt to pair it with another phone.

3. make sure the bluetooth device is in pairing mode before you try to make a connection with the phone.

4. GOOD LUCK!!!
__________________
When you turn on your phone, does it return the favor? Welcome to BlackBerry!
________________
ubuntu-LINUX 8.04
Offline  
Old 02-23-2008, 11:25 AM   #10 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2006
Model: 8330
Carrier: Sprint
Posts: 13
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Continued Issue with Jawbone and BB 8310

Okay, thought I would share this new info -- but still not fixed.

I bought another Jawbone device, as my wife and daughter want to try using a Bluetooth device. As I used mine to test with the two other cell devices in my house. As I stated before, the Jawbone works fine with the other two devices (BB VZW 8703 and a Moto Krzr).

The new one (actually used from eBay), paired fine to my 8310. Made a couple of calls and everything was fine. Then, same issue -- audio drops. The BB 8310 'blue light' is still flashing. I switch to handset during call and continue to talk in my conversation. When done, I go into manage connections and un-check bluetooth and get a 'Jawbone Connection Terminated' message -- confirming, I would think, that the Jawbone is still connected.

I take the new Jawbone and go through a complete re-connect/pair process on the BB 8703 (delete any instance of a bluetooth device first, and deletion and turn off Bluetooth on Moto Krzr and 8310). Pair to BB 8703 successfully. Works for 20+ calls with no problem.

Really think there is some type of BT protocol implementation issue with the 8310. I have reloaded the BB 8310 OS (same as what came with the device from AT&T, as it is the same version currently available on the RIM web site).

Last thing I am doing is waiting for a new BB 8310 from AT&T. Will post those results.

-bird
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.