BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 01-03-2008, 03:54 AM   #1 (permalink)
LDY
New Member
 
Join Date: Jan 2008
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: P&T
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Cars and Bluetooth

Please Login to Remove!

Hi,

As a BB admin I have many problems with Bluetooth connection and cars...

Parrot kits : manual pairing works, no automatic detection when entering in area!

Audi (A6 MMI) : Pairing (automatic) works but no sync of adress book

VW Passat 2007 : No Pairing at all


What are your experience with build in car kits and tips and tricks to make it work...

Thanks in advance !
LDY
Offline  
Old 01-03-2008, 04:46 AM   #2 (permalink)
Cea
New Member
 
Join Date: Sep 2007
Model: 8300
PIN: N/A
Carrier: Mobistar
Posts: 11
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I had minor issues in the past with bluetooth pairing. I have a sony-ericsson HB30 bluetooth car-kit and regular mobile phones paired perfect and stayed connected.
My windows mobile devices also worked fine, only sometimes difficult to connect from the first time.
My blackberry curve connects perfect, no trouble at all. I get message when connected and working like it should.
Offline  
Old 05-16-2008, 08:36 AM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2008
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: Vodaphone
Posts: 4
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hi LDY - agree with you on VW! See my posts today regarding problems with Bluetooth connection to VW Passat. Hopefully someone has an answer!

Cheers.
Offline  
Old 05-16-2008, 02:36 PM   #4 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
xxxmerlinxxx's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: NJ
Model: 9530
Carrier: AT&T
Posts: 64
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

both my curves connect to my parrot car kits. Sometimes they connect quickley but usually it can be 1-5 minutes before it connects. It will connect automatically within 5 minutes. I do wish i could get it to connect faster. Im running the ck3000 evolution.
Offline  
Old 05-16-2008, 03:32 PM   #5 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,686
Post Thanks: 4
Thanked 100 Times in 72 Posts
Default

I had trouble pairing my BB's with my 08 Honda Odyssey. The instructions didn't really work the way they said they did. The instructions said the car had to search for the phone. But really the phone had to search for the car and if you took a few seconds too long entering the passkey it wouldn't pair at all. Was very strange.

Then when I went to transfer the address book, I did the transfer from the car and it didn't seem to do anything except hang up the car system. Then I hit transfer from the BB and the BB errored but the address book still transferred. *shrugs*
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.