BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 03-28-2008, 02:36 AM   #1 (permalink)
New Member
 
johnbullas's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: Orange
Posts: 12
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Unhappy Blackberry 8320 Curve BT as a GPRS modem over Blue Tooth

Please Login to Remove!

Good day!

I have a blackberry Curve 8320 (On Orange UK contract) which works perfectly with a Bluetooth hands free, BT receive images from the Curve but NOT operate as a modem when I try to connect to GPRS from the laptop using BT

I have established a data connection via a CardBUS gprs card on this laptop using the same SIM but taking the SIM out of the Blackberry is not easy compared with the old Palm 650 it replaced

The Bluetooth device is a miniature device
Smallest Mini USB 2.0 Bluetooth Dongle Adapter Class 2 on eBay, also, Bluetooth, Networking, Computing (end time 28-Mar-08 20:00:00 GMT)

And is running IVT BlueSoleil 2.7.0.13 VoIP Release 071227

I am using the following extra modem settings

AT+CGDCONT=1,"IP","ORANGEINTERNET"

unchecked the "wait for dial tone"

user: user
password: pass
number: *99***# OR 99#

Errors 628 / 678 / 692 - 692 then 678

Any way to establish why it is not handshaking or the other problems

I have noticed ONLY the dialup networking icon is active on the bluesoleil control panel

This is the second BT adaptor I have had the same woes with

BTW I do not have any XP SP2 native BT support visible

Regards

Dr B
Offline  
Old 04-09-2008, 06:04 AM   #2 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: Laguna Beach, CA
Model: 8320
OS: 4.5.0.69
PIN: N/A
Carrier: tmobile usa
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Smile mine works great

curve 8320
tmobile us with unlimited blackberry data plan option
CONNECTED via bluetooth to desktop manager.
dial *99# for the number in the modem settings
extra modem init string +cgdcont=1,"IP","wap.voicestream.com"
no username or password in dialup properties
compression/lcp extentions/hardware flow etc all CHECKED.

connects quick, via bluetooth, even while on UMA over WiFi.

it took me almost an hour and a half of tinkering before i could get it to connect. first it wouldnt open the port. then it wouldnt dial. then it would error out after 'verifying username/password'. then it would timeout after the same. the magic setting was that modem init string +cgdcont=1,"IP","wap.voicestream.com" . it worked after that and its quite fast.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.