BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 02-01-2006, 07:59 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2006
Model: 7105t
Carrier: T-Mobile
Posts: 9
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default 7105T w/ Plantronics Voyager 510

Please Login to Remove!

I just got my Blackberry 7105T last week, and so far am extremely frustrated with the bluetooth headset. When it works, it works great, but half the time it doesn't work. I have it paired with a Plantronics Voyager 510. When I initiate a call, sometimes it connects to my headset, and other times it doesn't. The icon on the phone flashes bluetooth, and then goes back to the phone. If I hit the trackwheel, and choose to activate the headset, it does nothing. If I try to transfer the call to the headset by pushing the button on the headset, it disconnects, so I know there is communication. It doesn't seem to matter whether I am making or receiving a call. I use the buttons on the phone for everything, I rarely ever touch the headset. At first, I thought it was the blackberry, so T-mobile replaced it, but that didn't solve the problem. I called Plantronics, and they have no clue. They are sending me a replacement headset. We'll see what happens. Another example, I can place a call, and it does not transfer to my headset, I can disconnect that call, try again, exact same way, and then it will work. Sometimes it takes 3-4 times before it picks up. The phone is only 1 week old.
Any help or ideas are greatly appreciated!!

Thanks.

Ashish
Offline  
Old 02-03-2006, 09:19 AM   #2 (permalink)
BlackBerry Mensa
 
takeshi's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Houston
Model: 8310
Carrier: at&t
Posts: 7,741
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Interesting. My 510 doesn't behave like that at all but I've only used it with the 7290 and 8700c. It could be a defective unit. Another possibility is the version of the handheld software on your device. If the replacement 510 doesn't fix the issue, check the version of your handheld's OS and see what alternatives you have to install.
Offline  
Old 02-04-2006, 11:35 AM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2005
Location: NW Suburbs-Chicago
Model: 8310
Carrier: AT&T
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Ashish, I have been using the 510 for several weeks now, and I find it works very well. I have run into some issues occassionally. I agree with takeshi, you should probably be using the latest handheld OS on your 7105. Don't overlook hardbooting your BB. I've seen BT devices act weird and rebooting often fixes the problem.

Hang in there. I review a lot of BT devices for our company, and so far, I think the 510 is the best one I've come across.

George
__________________
George
Offline  
Old 02-04-2006, 11:56 AM   #4 (permalink)
BBF Veteran
 
coreyg510's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lost in Translation
Model: 8700c
Carrier: Cingular
Posts: 3,190
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Anyone know what BT headset Brad Pitt had on in the car in the movie, Mr. and Mrs. Smith?
__________________
He's Back....and better than ever!
Offline  
Old 02-09-2006, 08:51 AM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2006
Model: 7105t
Carrier: T-Mobile
Posts: 9
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks for the advice, they are supposed to be "overnighting" me a replacement 510. I've been waiting more than a week for it so far. I know its not the handset, because I've gotten it replaced already. The software version is 4.0249, which is the latest US release. I'll let you know if the problem gets solved.

Thanks.

Ashish
Offline  
Old 02-09-2006, 10:26 PM   #6 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2006
Model: 7105t
Carrier: T-Mobile
Posts: 9
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Just received the replacement headset, and I have the same problem. Urghhhhhh! It's almost as if I am doing something wrong, but what??????????
Offline  
Old 02-14-2006, 08:58 AM   #7 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2006
Model: 7105t
Carrier: T-Mobile
Posts: 9
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I finally gave up on the 510, and replaced it with a Jabra BT250, used it yesterday, and it worked. We'll see how today goes before I am convinced...Plantronics agreed to buy back the 510, so thats good customer service, I suppose.

Thanks for everyone's help!
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.