BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 07-26-2006, 12:12 PM   #1 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
toddyfraz's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Seattle, WA
Model: 8100
Carrier: T-Mobile
Posts: 20
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Low Volume on Bluetooth Headset Moto H700

Please Login to Remove!

This earpiece works great for me, other than that the max volume is a bit low. I read other reviews that raved about the earpiece being so loud they had to turn it down. I definitely haven't had that problem.

Does anyone know if there is some obscure setting I'm missing? I don't have a "headset or handsfree" profile to choose. I click the "up" volume (on the earpiece) until it beeps. The default volume on the handset is set to 100%. I know there's a OS update I don't have, but does that have any new bluetooth additions?

Phone: 7290
Earpiece: Motorola H700
OS: 4.1.0.256

Last edited by toddyfraz : 07-26-2006 at 12:14 PM.
Offline  
Old 07-26-2006, 06:58 PM   #2 (permalink)
CrackBerry Addict
 
K-Mack's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: San Antonio
Model: 8700c
Carrier: Cingular
Posts: 592
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Not sure the reason for your problem, but I will say that every Moto headset I have ever tried has had insufficient volume.
__________________
8700c
Samsung Wep 200 Headset
Offline  
Old 07-26-2006, 08:04 PM   #3 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jan 2005
Location: Central Massachusetts
Model: 9530
Carrier: VZW
Posts: 154
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I am as deaf as a haddock...I have had good luck with Moto's 810, 500, 605 BUT not the 700 couldnt hear or be heard on it. I would chalk it up to a bad unit but a bud has one and the only place he can use it is indoors.
__________________
Cheers!
JDP
7520>>7100i>>8703e>>8100>>8130>>9530
2004 2005 2006 2007 2008 2008
Offline  
Old 07-26-2006, 08:10 PM   #4 (permalink)
CrackBerry Addict
 
BallHawk3's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Los Angeles
Model: 9700
OS: 5.0.0.714
Carrier: T-Mobile
Posts: 828
Post Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Your H700 is probably defective.

If you used the HS810, the H700 should be louder than the HS810 (but doesn't sound as great). The HS850 is good, but its quieter then the H700 and the HS810, althought the HS850 has better battery life.

I never liked the H700. I think the features are good (and nice it uses the same charger as my bb) but I can't stand the audio quality. Its just horrible, and there seems to be a bad batch of them. So i'm sticking with my HS850 (which sadly, is fairly quiet).
Offline  
Old 07-28-2006, 09:53 PM   #5 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
toddyfraz's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Seattle, WA
Model: 8100
Carrier: T-Mobile
Posts: 20
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Well that blows...I bought this thing because I read others' reviews about how noticably louder it was than other earpieces. So nobody knows of any super secret setting to profile that I could adjust on the handset eh??? Any fixes in the most recent OS upgrade?
Offline  
Old 07-29-2006, 03:17 AM   #6 (permalink)
CrackBerry Addict
 
BallHawk3's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Los Angeles
Model: 9700
OS: 5.0.0.714
Carrier: T-Mobile
Posts: 828
Post Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Quote:
Originally Posted by toddyfraz
Well that blows...I bought this thing because I read others' reviews about how noticably louder it was than other earpieces. So nobody knows of any super secret setting to profile that I could adjust on the handset eh??? Any fixes in the most recent OS upgrade?
It should be louder then what you used before. Like I said sounds like yours is defective. Return it and get a different one. See if that helps. The h700 is louder than the hs810.
Offline  
Old 07-30-2006, 04:22 PM   #7 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
toddyfraz's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Seattle, WA
Model: 8100
Carrier: T-Mobile
Posts: 20
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I never used the HS810, so I don't know what "louder" is comparable to...I just read reviews that people had to turn theirs down because it was so loud. Now, I have had feedback in this forum that people also had the same problem...because of that I'm hesitant to go buy the same one. (I can't return mine, bought it new on craigslist)

Oh well...back to the drawing board
Offline  
Old 07-30-2006, 08:39 PM   #8 (permalink)
CrackBerry Addict
 
BallHawk3's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Los Angeles
Model: 9700
OS: 5.0.0.714
Carrier: T-Mobile
Posts: 828
Post Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Quote:
Originally Posted by toddyfraz
I never used the HS810, so I don't know what "louder" is comparable to...I just read reviews that people had to turn theirs down because it was so loud. Now, I have had feedback in this forum that people also had the same problem...because of that I'm hesitant to go buy the same one. (I can't return mine, bought it new on craigslist)

Oh well...back to the drawing board
Call motorola and get it exhanged. Spend an hour of your time talking to someone who barely speaks english, wait 3 weeks and boom, another headset. I warrenty exchange items all the time with motorola, its just a pain because of the reps.
Offline  
Old 07-31-2006, 01:56 PM   #9 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
toddyfraz's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Seattle, WA
Model: 8100
Carrier: T-Mobile
Posts: 20
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks Ballhawk...I'll give that a try. I've got nothing to lose.
Offline  
Old 07-31-2006, 02:39 PM   #10 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Nov 2005
Location: Westerly, RI
Model: 8300
Carrier: AT&T
Posts: 44
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have the HS700 and it's actually too loud for me at times. However, my issue is that it does not stay linked when I have the device on my ear with the boom open and no call going on. It keeps switching from "Device not connected" to "established connection", back and forth constantly. It drives me nuts, but audio quality is excellent and I actually have people tell me it's much better then when I have the HS850 which had a lot of echoing.
__________________
Sean Pasell

Interested in owning your own online music store more powerful then Itunes? www.burnstart.com. My store www.burnitinri.com.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.