BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 03-17-2009, 02:16 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2009
Model: Curve
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default AT&T - emails coming in groups/spurts

Please Login to Remove!

Hey guys - this just started happening a couple weeks ago. Every few days, my phone won't receive any emails. They are coming through Outlook (using Gmail IMAP), but nothing on the phone. Then all of the sudden they come all at once. I'm able to send emails, but can't delete from Phone and Mailbox. I have been using this phone for a year without any issues until now.

I'm using a Curve on AT&T, using gmail IMAP. Is anyone else experiencing this? I'm just wondering if this is a service issue for the time being.

Thanks!
Offline  
Old 03-17-2009, 02:55 PM   #2 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
whsbuss's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: SE PA.
Model: 9800
OS: 4.6.0.304
Carrier: AT&T
Posts: 2,791
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I'm having no problems with my gmail (POP) but Yahoo is very erratic this afternoon. What's strange is if I mark a received message read/unread on either the BB or Yahoo it reconciles almost immediately. But new received email takes 30 minutes to reach the BB.
Offline  
Old 03-17-2009, 03:28 PM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2008
Location: Greenbrae, CA
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Not that this will be much help to you, but I'm experiencing something similar that started about 2 weeks ago. I have my online banking set to email both my BB and another account when a deposit or withdrawal exceeds a certain amount. The message comes in fine to the other account, but there is a delay of up to 2 days before it hits my BB. I tried re-sending service books but it doesn't seem to make a difference.
Offline  
Old 03-17-2009, 03:40 PM   #4 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
whsbuss's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: SE PA.
Model: 9800
OS: 4.6.0.304
Carrier: AT&T
Posts: 2,791
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Well let's hope it's due to the impending switch to BIS 2.6 for AT&T which is scheduled for this weekend.
Offline  
Old 03-17-2009, 04:56 PM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2009
Model: Curve
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks guys. I haven't received any emails yet today on my BB. I tried taking the battery out and restarting, nothing. I'm also having some trouble making calls. Feels like a system issue.
Offline  
Old 03-17-2009, 06:38 PM   #6 (permalink)
Appleinator
 
Dubdub's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: New Hampshire
Model: App5
OS: AJBR549
PIN: Ask
Carrier: ATT & Verizon
Posts: 20,020
Post Thanks: 54
Thanked 778 Times in 740 Posts
Default

RIM has been having random data outages across the US for a few days. I know it was an issue in places last week. Europe was having some problems over the weekend as they converted to BIS 2.6. We can expect the same here once the US carriers convert.
__________________
-->>BB FAQ

-->>Stinsonddog's Tip Site!

-->>Twitter


If someone helps, tell them by clicking the Thanks button.!!
Offline  
Old 03-17-2009, 07:16 PM   #7 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2009
Model: Curve
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Dubdub View Post
RIM has been having random data outages across the US for a few days. I know it was an issue in places last week. Europe was having some problems over the weekend as they converted to BIS 2.6. We can expect the same here once the US carriers convert.
Thanks

I actually called customer care, and the reason I'm not receiving messages is my phone is stuck in GSM. I've never had this issue before. I have to leave my house and see if the phone moves over to EDGE, and if the message will come then. I'm guessing this will be the case.

I wonder why the local service by my house is only GSM?
Offline  
Old 03-18-2009, 10:03 AM   #8 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2009
Model: Curve
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Update: Overnight I received all my emails. When I checked my phone this morning, it was still in GSM. Then for about an hour I had an EDGE connection. Now back to GSM and no emails. Pretty frustrating. The emails I deleted from my phone this morning aren't deleting from my inbox either.
Offline  
Old 03-20-2009, 09:12 AM   #9 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2009
Model: Curve
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Another update: ATT gave me a new SIM card and all is well.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.