BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 10-11-2004, 04:37 AM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 5
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Need some help on running 2 Simulator on a com...

Please Login to Remove!

hihi,

I am very new to BB and I need some advice here. Basically, I have created a server push application tat can send information to be store on a single BB simulator. Right now, my teacher wan me to push the information to 2 diff BB at the same time. Problem is I am unable to run 2 simulator on a single com.

I just wan to knoe whether it is possible to run 2 simulator on a single com. If it is possible, can u provide me wit the steps to do it.
__________________
Life Sux.......
Love Sux......
I Rule....
Offline  
Old 10-12-2004, 12:05 AM   #2 (permalink)
New Member
 
Join Date: Aug 2004
Location: Singapore
Posts: 11
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Good luck, bro!
Offline  
Old 10-12-2004, 04:51 AM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 5
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

SO u are telling me its not possible??
__________________
Life Sux.......
Love Sux......
I Rule....
Offline  
Old 10-12-2004, 06:45 PM   #4 (permalink)
Retired BBF Moderator
 
Mark Rejhon's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Ottawa, Ontario, Canada
Model: Bold
Carrier: Rogers
Posts: 4,870
Post Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

You may be able to, if you run on:

(1) Two separate computers
(2) Two separate Windows accounts
(3) Two separate virtual machines (PC emulators)

Try the two separate Windows accounts method. See if that works.
__________________
Thanks,
Mark Rejhon
Author of XMPP extension XEP-0301:
www.xmpp.org/extensions/xep-0301.html - specification
www.realjabber.org - open source
Offline  
Old 10-12-2004, 08:57 PM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 5
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

But I need to run 2 simulator at the same time... So using the 2 seperate Windows Acc is not possible...

But wat do u mean by "Two separate virtual machines (PC emulators)"??
__________________
Life Sux.......
Love Sux......
I Rule....
Offline  
Old 10-12-2004, 09:02 PM   #6 (permalink)
Retired BBF Moderator
 
Mark Rejhon's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Ottawa, Ontario, Canada
Model: Bold
Carrier: Rogers
Posts: 4,870
Post Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Huh. Didn't you know you can be logged onto 2 accounts at the same time running programs SIMULTANEOUSLY on separate accounts. :D Even Windows XP Home :D

EASY: Hold the Windows key and hit L to switch between the two accounts running software simultaneously. Try this first. It's easy! Or use "Start -> Logoff -> Switch User" ... That will keep all applications running while you log into another account.

HARDER: Failing this, use the PC simulator/emulator method. This allows you to run multiple copies of Windows simultaneously on your computer instead (on separate hard disk partitions or separate virtual disks). Virtual machines allows you to concurrently run Linux and Windows 95 and Windows 98 and Windows XP simultaneously in separate windows on Windows XP. Or multiple copies of Windows XP. Try Microsoft Virtual PC, or VMWARE. You need to be sure they support the networking support you need with the BlackBerry emulator.
__________________
Thanks,
Mark Rejhon
Author of XMPP extension XEP-0301:
www.xmpp.org/extensions/xep-0301.html - specification
www.realjabber.org - open source
Offline  
Old 10-12-2004, 09:19 PM   #7 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 5
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

hehe... Me a bit blur nia..... :D But am I able to see the 2 blackberry at the same time??? or I have to switch between acc to do it..
__________________
Life Sux.......
Love Sux......
I Rule....
Offline  
Old 10-12-2004, 09:27 PM   #8 (permalink)
Retired BBF Moderator
 
Mark Rejhon's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Ottawa, Ontario, Canada
Model: Bold
Carrier: Rogers
Posts: 4,870
Post Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

You do have to switch between accounts, but once you're logged on, it takes only 3 seconds to switch screens if you don't have a password for the two accounts you are testing in.

There are other methods -- you may be able use third party software to get software from multiple user accounts to run on the same screen. This prevents them from being able to "see" each other, yet allow you to see both. You could also try using Microsoft Terminal Services between the two accounts, and seeing a virtualized screen of the other account. I'm not sure if Terminal Services supports this;
__________________
Thanks,
Mark Rejhon
Author of XMPP extension XEP-0301:
www.xmpp.org/extensions/xep-0301.html - specification
www.realjabber.org - open source
Offline  
Old 10-24-2004, 09:14 PM   #9 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 5
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

SOrri for reviving an old topic...

Anyway, my teacher wans me to give a gd explanation to our marker on why izzit not possible to run 2 simulator on the same acc, without installing any third party program.

So can anyone give me a very pro reason.. Need to impress my marker... sob
__________________
Life Sux.......
Love Sux......
I Rule....
Offline  
Old 10-24-2004, 10:23 PM   #10 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 60
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

while you can't have 2 simulators connected to the debugger at the same time. It is super easy to have 2 simulators running at the same time. All you need to do is change the ports that each one binds to. This can be done on the command line. Check out C:\Program Files\Research In Motion\BlackBerry JDE 3.7\bin\run.bat. This is the batch file that launches the simulator and contains all the parameters.

Cheers,
Andrew
Offline  
Old 10-25-2004, 11:19 AM   #11 (permalink)
Retired BBF Moderator
 
Mark Rejhon's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Ottawa, Ontario, Canada
Model: Bold
Carrier: Rogers
Posts: 4,870
Post Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

That's good information. Using different ports. Thanks!
__________________
Thanks,
Mark Rejhon
Author of XMPP extension XEP-0301:
www.xmpp.org/extensions/xep-0301.html - specification
www.realjabber.org - open source
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.