BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 04-02-2008, 09:15 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2008
Model: 8700
PIN: N/A
Carrier: Sprint
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Visual Studio 2005/BB 1.01.7 PlugIn DEBUG DOES NOT WORK

Please Login to Remove!

Hello:

I can compile, edit run, etc. with no issues. When I try to debug my application, it says "Debugger launched" and that is it; otherwise it runs basically the same as when I say "Start Without Debugging". Help!!!

I am not good enough to write code without the ability to debug it. The sample apps run in the 8700 simulator. The app I am using to expand on is the "Form Submit Sample" and it works BB Client and Server with no issues. I can enter data on the app in the simulator and it winds up in he database on the simulated server.

However, I cannot set breakpoints, or watch anything. Why? If I put a Debug.write('I am here!'); statement in, It compiles, but I never see the "I am here" in the output window. Why? I do see the details in the MDS Development Server Log and it shows up as a published application that says it is "Application Lauched by Debugger".

If someone, who has looked at this needs more info about this issue, please ask. I am completely stumped. If I use this same VS 2005 debugger for C++ I can set breakpoints and see debug output.


Thanks

Last edited by Hockey Doug : 04-03-2008 at 04:05 PM.
Offline  
Old 04-04-2008, 10:36 AM   #2 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Aug 2007
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: Rogers
Posts: 140
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

There are no debugging breakpoint support in the v1.0 of the tool. I haven't had a problem with the Debug.write(), works for me.

You can also use Dialog.display() as well to pop up message boxes. Hopefully there will be debugging support soon.

The debugger is an entirely custom debugger, it isn't using your Visual Studio debugger for C#, C++
Offline  
Old 04-04-2008, 12:17 PM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2008
Model: 8700
PIN: N/A
Carrier: Sprint
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks. Thats bad. 2 more things though

1) I am using 1.01.7

2) It now appreas that even thought the project is compiling, the only code that is actually runing is from the designer, the code in the .mds file seems to be ignored. That is why the Debug.write is not working. Is the ouput from this supposed to show up in the VS 2005 Output Window? Or is there another window somewhere?


Thanks
Offline  
Old 05-15-2008, 02:05 AM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2008
Model: 8600
PIN: N/A
Carrier: Reliance Communications Ltd
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

We are also not able to debug our code. Can you please guide how to debug it?

Akshay.
Offline  
Old 05-15-2008, 07:47 AM   #5 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Aug 2007
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: Rogers
Posts: 140
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Down at WES... In the session on the VS plugin and the labs RIM is showing the new debugging functionality....

There is also a video on the developer section of the blackberry website showing the debugging capability that will be available "soon" in a public beta..

Media Library

Here is the link to the whole video library on VS.. they show a bunch of functionality that will be coming.
BlackBerry - Developer Video Library

Until then.. I guess it is Dialog.display() and Debug.write() methods
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.