BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 04-16-2008, 01:38 AM   #1 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
arunk's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: Airtel
Posts: 229
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question How to change permissions?

Please Login to Remove!

is there any way to change the permissions programatically?


I want to change the phone permission while installing the program or at first run...

I want to change permissions like


Connection --> phone (by default its prompt, I want it to be allow)
and
Interactions --> keystrokeinjection (by default its deny, I want it to be allow)

Somebody suggest a solution for this....
Offline  
Old 04-16-2008, 02:17 AM   #2 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Apr 2008
Location: india
Model: 8700
PIN: 12345
Carrier: Airtel
Posts: 62
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I am also searching for that only...did u know how can we avoid these type of prompt while transfer some content....to http server.

Thanks,
praveen
Offline  
Old 04-16-2008, 03:38 AM   #3 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Join Date: Jun 2005
Location: Manchester, UK
Model: BOLD
Carrier: t-mobile
Posts: 714
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

the prompts are there to protect the user - if you could bypass them there'd be no point. So no, you can't bypass them programmatically.
__________________
new job doesn't allow a public profile - please do not contact this user with questions, you will not get a response. good luck!
Offline  
Old 04-16-2008, 04:07 AM   #4 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Join Date: Apr 2005
Location: hamburg, germany
Model: 8900
Carrier: o2
Posts: 838
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

only option would be to use BES-policies to set these permissions
__________________
java developer, Devinto, hamburg/germany
Offline  
Old 04-16-2008, 04:35 AM   #5 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Apr 2008
Location: india
Model: 8700
PIN: 12345
Carrier: Airtel
Posts: 62
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i can't get BES-polices where its
Offline  
Old 04-16-2008, 05:43 AM   #6 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Join Date: Apr 2005
Location: hamburg, germany
Model: 8900
Carrier: o2
Posts: 838
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

on the BES
__________________
java developer, Devinto, hamburg/germany
Offline  
Old 04-16-2008, 07:23 AM   #7 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
arunk's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: Airtel
Posts: 229
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question

is it possible to open the permission editor screen through program?

my application needs the above mentioned permissions to work properly..

so i want to open that permission screen when the user access my application for the first time...
Offline  
Old 04-16-2008, 09:43 AM   #8 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
richard.puckett's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Seattle, WA
Model: 9020
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 212
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

ApplicationPermissions.

Code:
ApplicationPermissions ap = ApplicationPermissionsManager.getInstance()
    .getApplicationPermissions();

ap.addPermission(ApplicationPermissions.PERMISSION_PHONE);
ApplicationPermissionsManager.getInstance().invokePermissionsRequest(ap);
__________________
Do your homework and know how to ask a good question.
Offline  
Old 04-17-2008, 12:23 AM   #9 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Apr 2008
Location: india
Model: 8700
PIN: 12345
Carrier: Airtel
Posts: 62
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

after change some firewall settings it asks yes or no option for that wat can i do to avoid these prompt
Offline  
Old 04-17-2008, 03:20 AM   #10 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Join Date: Apr 2005
Location: hamburg, germany
Model: 8900
Carrier: o2
Posts: 838
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by jfisher View Post
the prompts are there to protect the user - if you could bypass them there'd be no point. So no, you can't bypass them programmatically.
qft
__________________
java developer, Devinto, hamburg/germany
Offline  
Old 04-17-2008, 06:22 AM   #11 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
arunk's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: Airtel
Posts: 229
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Smile Thanks....

Thanks a lot....

The above code can redirect me to the permissions screen....

Thanks for your replies...
Offline  
Old 04-28-2008, 09:17 AM   #12 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
arunk's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: Airtel
Posts: 229
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question

I tried the permission setting code suggested by richard.puckett


ApplicationPermissions ap = ApplicationPermissionsManager.getInstance()
.getApplicationPermissions();

ap.addPermission(ApplicationPermissions.PERMISSION _PHONE);
ap.addPermission(ApplicationPermissions.PERMISSION _EVENT_INJECTOR);
ApplicationPermissionsManager.getInstance().invoke PermissionsRequest(ap);

When the permission page opens, the permissions are set, but it will not get saved.. I mean if you come out of the screen and check the permissions manually you can find its not saved... is there any way through which we can save the permissions...?

In my application i want to set these two permissions, but dont want to direct the user to that screen...
Offline  
Old 05-30-2008, 03:53 AM   #13 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
arunk's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: Airtel
Posts: 229
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question Need help in permission request

I am requesting for some permissions from the user and when the permissions page comes, if I am pressing the red button Application hides.

The if I am trying to access my application its not opening.

If I switch application and doing the same thing also its not opening.

If I using switch application and open permission page and save it its working fine.


Problem is when the permissions page is open and I am pressing RED button the I try to switch to my application three or four times and then switch to permission page or restart the device its Throwing an exception

Uncaught exception: Application is not responding. Its going to terminate.

After that permission request is not opening the permission page....

Last edited by arunk : 05-30-2008 at 04:40 AM.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.