BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 04-27-2008, 01:50 AM   #1 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Feb 2008
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: Informatico
Posts: 56
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default return variable

Please Login to Remove!

Hi

I have two screens, in first screen I call the second screen and in this second screen the user put a value, this value I want to return it to the first screen, How can I do it? I can pass values as params since first screen to second screen, but I don't know how can i return it since second screen.

Thanks, oscar
Offline  
Old 04-28-2008, 02:43 AM   #2 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Apr 2008
Location: Germany, BW
Model: -
PIN: N/A
Carrier: -
Posts: 310
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

define a variable in the second screen and get it from the first screen when the second one is popped from the stack.

Take a look at this example:
How to - Protect BlackBerry applications with a password screen
Offline  
Old 04-28-2008, 03:02 AM   #3 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Join Date: Apr 2005
Location: hamburg, germany
Model: 8900
Carrier: o2
Posts: 838
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

you can use a callback for this. see google for details
you could also use a controller class to store information (MVC).
__________________
java developer, Devinto, hamburg/germany
Offline  
Old 04-28-2008, 09:44 AM   #4 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Jan 2008
Location: France
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: Vodafone
Posts: 217
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Or you could use persitent storage too but for only one variable it might be unappropriate
Offline  
Old 04-29-2008, 05:07 AM   #5 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
baran_khan's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Model: 9500
PIN: N/A
Carrier: Airtel
Posts: 110
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Declare a static variable in the parent and access it from where ever you want...you can assign the value to that static variable and use it on another screen.
Offline  




Copyright 2004-2016 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.