BlackBerry Forums Support Community
              

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 07-15-2008, 02:20 AM   #1 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Feb 2008
Model: 7200
PIN: N/A
Carrier: Airtel
Posts: 25
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default httpconnection : sometimes getting 403 statuscode on device

Please Login to Remove!

Hi
In my blackberry application i doing HttpConnection
.My carrier is Airtel in India .i am appending wap parameters to base URL like :
(HttpConnection)Connector.open(baseURL+";WAPGatew ayIP=202.056.231.117;WAPGatewayAPN=airtelgprs.com" );

using this same url when i send data i have observed some irregular behaviour like sometimes data posts to my server successfully returning status code 200 but some times i get 403.
what may be the reason ? is it from WAPGateway server of my carrier ..anybody has any clue ? please help .
Offline  
Old 07-15-2008, 07:44 AM   #2 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Join Date: Jan 2006
Model: LEZ10
OS: 10.0.10
Carrier: Rogers CA
Posts: 1,704
Post Thanks: 20
Thanked 77 Times in 68 Posts
Default

I would start by looking at the logs from the web server for the connections that return the 403 error.
Offline  
Old 07-16-2008, 12:47 AM   #3 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Feb 2008
Model: 7200
PIN: N/A
Carrier: Airtel
Posts: 25
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I am using Tomcat and checked log available but in them i am not getting any information. what kind of logs will provide me this information? shall i set any level for logging to get more detailed logs?

is there any method in blackberry api , so that i can get information about url
/serevr giving me this status code.
i have used response.getMessage but it is returning null .

Last edited by satyam : 07-16-2008 at 01:06 AM.
Offline  
Old 07-16-2008, 09:05 AM   #4 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Mar 2008
Location: Paris, France
Model: None
PIN: N/A
Carrier: None
Posts: 36
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wouldn't you carrier require an authentication against its gateway?
Offline  




Copyright 2004-2016 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.