BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 07-17-2008, 10:23 AM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2008
Model: 8120
PIN: N/A
Carrier: Entel PCS
Posts: 14
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Post Background Thread launching a Dialog Box

Please Login to Remove!

Hello:

I have a thread running in background dedicated to manage data over http connections. There is someway to show a Dialog Box in HomeScreen from my thread ?

Thanks in advance.
Offline  
Old 07-17-2008, 10:31 AM   #2 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Apr 2008
Location: Germany, BW
Model: -
PIN: N/A
Carrier: -
Posts: 310
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Code:
    // Get an instance of the UiEngine and place a Dialog in the queue
    // to alert the user of the message in the String data.
    public static void showMessage(String message)
    {
        StringBuffer sb = new StringBuffer("MyApp:");
        sb.append(":\n");
        sb.append(message);

        Dialog dialog = new Dialog( Dialog.D_OK, sb.toString(), Dialog.OK,
                             Bitmap.getPredefinedBitmap(Bitmap.INFORMATION),
                             Manager.VERTICAL_SCROLL);        
        synchronized(Application.getEventLock())
        {
            Ui.getUiEngine().pushGlobalScreen(dialog, 1, UiEngine.GLOBAL_QUEUE);
        }
    }
change UiEngine.GLOBAL_QUEUE to UiEngine.GLOBAL_MODAL and the dialog will block your thread until its closed
Offline  
Old 07-17-2008, 11:00 AM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2008
Model: 8120
PIN: N/A
Carrier: Entel PCS
Posts: 14
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks, buts there is any way to avoid losing the contents of the background of the screen ?. The actual code replaces the contents of the background with white pixels.

Thanks.
Offline  
Old 07-17-2008, 02:54 PM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2008
Model: 8120
PIN: N/A
Carrier: Entel PCS
Posts: 14
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hello:

When I try the code above, I got:

"java.lang.IllegalStateException: no application instance"

I think that someting is missing.

Thanks
Offline  
Old 07-18-2008, 06:01 AM   #5 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Apr 2008
Location: Germany, BW
Model: -
PIN: N/A
Carrier: -
Posts: 310
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

from where are you calling the code?
The behaviour with white background I also mentioned with PopupScreens. Dialogs should work. Also if your application is extending UiApplication you can use

UiApplication.getUiApplication().pushScreen(dialog );

instead of

Ui.getUiEngine().pushGlobalScreen(dialog, 1, UiEngine.GLOBAL_QUEUE);
Offline  
Old 07-18-2008, 04:18 PM   #6 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2008
Model: 8120
PIN: N/A
Carrier: Entel PCS
Posts: 14
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I was calling the code from a Thread Class without a Application instance o UiApplication Instance.
Offline  
Old 07-18-2008, 05:15 PM   #7 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Apr 2008
Location: Germany, BW
Model: -
PIN: N/A
Carrier: -
Posts: 310
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

but how is this Thread created? During boot-up directly in the main()?
Offline  
Old 07-21-2008, 12:34 AM   #8 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2008
Model: 8120
PIN: N/A
Carrier: Entel PCS
Posts: 14
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

yeap
Offline  
Old 07-21-2008, 02:21 AM   #9 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Apr 2008
Location: Germany, BW
Model: -
PIN: N/A
Carrier: -
Posts: 310
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I think that might be the problem. Your thread is not associated with any UiEngine implementations.

I suggest you extend the Application class and start your thread from there.

Last edited by Ivanov : 07-21-2008 at 02:37 AM.
Offline  
Old 07-21-2008, 11:14 AM   #10 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2008
Model: 8120
PIN: N/A
Carrier: Entel PCS
Posts: 14
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks Ivanov, I've extend my application (Thread) from a Application class as you said and the problem as been fixed.

Thanks a lot !
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

JDSU MAP-230 Chassis/Mainframe 3slot + MAP-200KDB Keypad/display module
$2435.0
JDSU MAP-230 Chassis/Mainframe 3slot + MAP-200KDB Keypad/display module pictureHP 75000 SERIES B MAINFRAME
$250.0
HP 75000 SERIES B MAINFRAME pictureHP 8350B Mainframe + HP 83592B Opt 002 .01-20 GHz Plug-IN - Tested In Cal
$1950.0
HP 8350B Mainframe + HP 83592B Opt 002 .01-20 GHz Plug-IN - Tested In Cal pictureRIFOCS 702R-8.5 CHASSIS MAINFRAME
$150.0
RIFOCS 702R-8.5 CHASSIS MAINFRAME pictureXerox WorkCentre 7970 Mainframe High Capacity Copier Printer 100S13638
$4999.99
Xerox WorkCentre 7970 Mainframe High Capacity Copier Printer 100S13638 picture






Copyright 2004-2016 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.