BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 07-18-2008, 07:48 AM   #1 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Mar 2008
Model: 8820
PIN: N/A
Carrier: at&t
Posts: 40
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question Eclipse questions

Please Login to Remove!

I just downloaded and installed the new Eclipse, and using the pinned tutorial here succeeded in getting it to compile my program. However, I have a few questions:

a) How can I configure build.xml to get the .cod to the simulator?

b) How do I setup Eclipse to use the new version 1.7.1 of Ant that
I have installed a C:\apache-ant-1.7.1C:\apache-ant-1.7.1 vs.
the current version in the plugins? Can I add it as a plugin?

c) What are the advantages/disadvantages of adding the library jar's
(net_rim_api.jar & bb-ant-tools.jar) to the project as in the tutorial
vs. adding them into Preferences -> Java -> Build Path -> User Libraries?

and finally:

d) How do I run and invoke the simulator automatically?

Thanks

Last edited by pwaugh : 07-18-2008 at 07:51 AM.
Offline  
Old 07-18-2008, 08:30 AM   #2 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2008
Model: 8320
OS: 4.2.2.171
PIN: N/A
Carrier: Orange
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

these are good points ... im interested too
Offline  
Old 07-18-2008, 09:17 AM   #3 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Mar 2008
Location: Columbia, MD
Model: 8130
PIN: N/A
Carrier: verizon
Posts: 95
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Here's the rule I use to copy files to the simulator.

a)

Code:
	<!-- copies cod files to simulator -->
	<target name="load-simulator" depends="build">
		<copy todir="${simulator.home}">
			<fileset dir="${build.dir}" includes="*.cod,*.cso,*.debug,*.jad,*.jar" />
		</copy>
	</target>


b)
Yeah, you can use the new ANT stuff although it's been awhile since I did it and I can't remember exactly what I did I think the idea is to goto eclipse Window->Preferences... and then Ant->Runtime and then change ANT HOME... to the new ANT location....

c) No idea why this would be a good idea.

d) No idea, I just use F11 to start the simulator




Quote:
Originally Posted by pwaugh View Post
I just downloaded and installed the new Eclipse, and using the pinned tutorial here succeeded in getting it to compile my program. However, I have a few questions:

a) How can I configure build.xml to get the .cod to the simulator?

b) How do I setup Eclipse to use the new version 1.7.1 of Ant that
I have installed a C:\apache-ant-1.7.1C:\apache-ant-1.7.1 vs.
the current version in the plugins? Can I add it as a plugin?

c) What are the advantages/disadvantages of adding the library jar's
(net_rim_api.jar & bb-ant-tools.jar) to the project as in the tutorial
vs. adding them into Preferences -> Java -> Build Path -> User Libraries?

and finally:

d) How do I run and invoke the simulator automatically?

Thanks
Offline  
Old 07-18-2008, 10:46 AM   #4 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Mar 2008
Model: 8820
PIN: N/A
Carrier: at&t
Posts: 40
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks, I finally did figure out that you are right changing Ant Home did the trick, I just had to play with it a minute to figure it out, mainly because I was scared I was going to screw up something. =)

Have to play a bit more with Ant to get it to do what I want.
Offline  




Copyright 2004-2016 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.