BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 10-28-2008, 06:06 AM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2008
Model: NO
PIN: N/A
Carrier: MTEL
Posts: 9
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question Application update via Desktop Manager

Please Login to Remove!

Hello there. Here is a new guy in blackberry development and i like to say that i'm realy glad to work with machines like BB.

Ok, here is my problem and i hope it is easy to resolve. I have one application named AI1, with the folow source:

Code:
package com.rim.samples.helloworld;

import net.rim.device.api.ui.*;
import net.rim.device.api.ui.component.*;
import net.rim.device.api.ui.container.*;
import net.rim.device.api.system.*;

public class AI1 extends UiApplication
{
    public static void main(String[] args)
    {
        AI1 theApp = new AI1();
        theApp.enterEventDispatcher();
    }
    public AI1()
    {
        pushScreen(new HelloWorldScreen());
    }
}
class HelloWorldScreen extends MainScreen
{
    public HelloWorldScreen()
    {
            super();
            setTitle("AI Version 1");
    }
}
and second application named AI2 with source:

Code:
package com.rim.samples.helloworld;

import net.rim.device.api.ui.*;
import net.rim.device.api.ui.component.*;
import net.rim.device.api.ui.container.*;
import net.rim.device.api.system.*;

public class AI2 extends UiApplication
{
    public static void main(String[] args)
    {
        AI2 theApp = new AI2();
        theApp.enterEventDispatcher();
    }
    public AI2()
    {
        pushScreen(new HelloWorldScreen());
    }
}
class HelloWorldScreen extends MainScreen
{
    public HelloWorldScreen()
    {
            super();
            setTitle("AI Version 2");
    }
}
I have istall AI1 on BB via Desktop Manager and i try to update it with AI2 via Desktop Manager too.

Here is a .alx files:

AI1.alx
Code:
<loader version="1.0">
	<application id="appindicator">
		<name >
			Application Indicator
		</name>
		<description >
			bla bla
		</description>
		<version >
			1.0
		</version>
		<vendor >
			Debeliq
		</vendor>
		<copyright >
			Copyright (c) 2008 Debeiq
		</copyright>
		<fileset Java="1.33">
			<directory >
				
			</directory>
			<files >
				AI1.cod
			</files>
		</fileset>
	</application>
</loader>
AI2.alx

Code:
<loader version="2.0">
	<application id="appindicator">
		<name >
			Application Indicator
		</name>
		<description >
			bla bla
		</description>
		<version >
			2.0
		</version>
		<vendor >
			Debeliq
		</vendor>
		<copyright >
			Copyright (c) 2008 Debeiq
		</copyright>
		<fileset Java="1.33">
			<directory >
				
			</directory>
			<files >
				AI2.cod
			</files>
		</fileset>
	</application>
</loader>
The problem is that after "update" i have 2 applications, not only updated one.

Here is my steps:

1. Open Desktop Manager.
2. Connect BB.
3. Open Application Loader.
4. Open Add/Remove Applications
5. Install AI1.
6. Go to main menu.
7. Open Application Loader.
8. Choose Update Applications.
9. Push button "Advanced".
10. Browse AI2.axl
11. Action changed to "Install".
12. Click next and finish.

And there is a 2 icons of my application in application list.

How can i resolve this problem guys?

Last edited by debelin : 10-28-2008 at 06:18 AM.
Offline  
Old 10-28-2008, 08:48 AM   #2 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Apr 2008
Location: Germany, BW
Model: -
PIN: N/A
Carrier: -
Posts: 310
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

you have two separate applications: AI1 (AI1.cod) and AI2 (AI2.cod)

so how the app manager should know that it is the same one if they even have different filenames?
__________________
Blessed is the end user who expects nothing, for he/she will not be disappointed. (Franklin's Rule)
Offline  
Old 10-28-2008, 08:58 AM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2008
Model: NO
PIN: N/A
Carrier: MTEL
Posts: 9
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Ivanov View Post
you have two separate applications: AI1 (AI1.cod) and AI2 (AI2.cod)

so how the app manager should know that it is the same one if they even have different filenames?
Hi there. Desktop Manager read the .alx file and see that <application id="appindicator"> tag is the same in both of .alx files. I think that this tag in combination with <loader version="1.0"> tag tells to Desktop Manager that we need to update some existing application. And yes, the manager understand all perfect, but the phone - not.

Anyway, i'll try it with some names.

P.S. Are you from Bulgaria?...reading you nickname

Last edited by debelin : 10-28-2008 at 09:18 AM.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.