BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 03-17-2009, 06:05 AM   #1 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Aug 2008
Location: Scotland
Model: None!
PIN: N/A
Carrier: Vodafone
Posts: 31
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Local Webservice speed issues

Please Login to Remove!

Hi,

I have a Blackberry app that I am setting up for a demo on a laptop. I moved the DB and Webservice used onto the local, ran on IIS from Windows XP.

To connect to the web service I use the PC name rather than IP address since it will not be connected to any networks. When I run the simulator the data being received from the web service is very very very slow, slower than it is from a real handset.

When running an operation to get data from the server i have a progress bar, this crawls up but as soon as I connect the ethernet cable to the PC it shoots up very fast. Why is this happening? What difference does connecting a network cable make?

Thanks in advance.
Offline  
Old 03-17-2009, 06:50 AM   #2 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Join Date: Jan 2006
Model: LEZ10
OS: 10.0.10
Carrier: Rogers CA
Posts: 1,704
Post Thanks: 20
Thanked 77 Times in 68 Posts
Default

Is the simulator making calls to DNS or some other name service trying to resolve the name?
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.