BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 06-11-2009, 05:20 AM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2009
Model: 7290
PIN: N/A
Carrier: AirTel
Posts: 4
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Unhappy How to Check Device has Carrier Signal or Not ?

Please Login to Remove!

Hi,
I'm developing an Application in 7290 and in that it has Connect to Server. How to Check Whether the Device has Carrier Signal or Not ? Means how to check whether the Device has Network Signal or Not to Connect to the Server ? I want some code to Check this ? Can anybody Help me on this Issue ?

Thanks In Advance.
With Regards,
Roop Kumar.
Offline  
Old 06-15-2009, 04:48 AM   #2 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jan 2007
Location: Ernakulam, Kerala, India
Model: 8320
Carrier: Airtel
Posts: 65
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Post Radio API

Hi roop

There is one API for doing that.
It's net.rim.device.api.system.RadioInfo.getSignalLevel ()
Just check the API Documentation.
__________________
Regards
Anand.
Offline  
Old 06-16-2009, 03:52 AM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2009
Model: 7290
PIN: N/A
Carrier: AirTel
Posts: 4
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hi Anand,
Thanks for your reply. I got that API you have given. I'm Searching for this API.

With Regards,
Roop Kumar.
Offline  




Copyright 2004-2016 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.