BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 11-23-2009, 11:11 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2009
Model: 8300
PIN: N/A
Carrier: Don't Knao
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Post Reading data

Please Login to Remove!

Hi All,

I am a newbie in BB development. I am developing an application for BB.
I want to read data entered from keyboard(i.e BB keypad), so let me knw how to proceed further in that.

Thanks,
vardy

Last edited by vardy : 11-23-2009 at 11:24 PM.
Offline  
Old 11-24-2009, 08:22 AM   #2 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Join Date: Mar 2008
Location: Austin, TX
Model: 9700
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 1,644
Post Thanks: 0
Thanked 34 Times in 33 Posts
Default

I would start by familiarizing myself with the sample programs that ship with the JDE.

Like HelloWorld.
Offline  
Old 11-24-2009, 10:47 PM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2009
Model: 8300
PIN: N/A
Carrier: Don't Knao
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Post

thnks for the reply.
I went through the helloworld app and now i have knowledge abt the basics in BB. My query is -
When we dial a number say for example 121, from where this will be read and where will this be temporarily captured as I can see this number in the Menu items like Call 121 or SMS 121.

So i want to knw how to get that number entered?

Thanks.
Offline  
Old 01-18-2010, 04:53 AM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2009
Model: 8300
PIN: N/A
Carrier: Don't Knao
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question

Can anyone help me in solving this above mentioned problem
Offline  
Old 01-18-2010, 01:41 PM   #5 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Join Date: Mar 2008
Location: Austin, TX
Model: 9700
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 1,644
Post Thanks: 0
Thanked 34 Times in 33 Posts
Default

I don't understand your question any bettter today than I did back in November.

Can you clarify the question?
Offline  
Old 01-18-2010, 11:59 PM   #6 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2009
Model: 8300
PIN: N/A
Carrier: Don't Knao
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question

ok thats great to hear from you
I have added a custom menu item in the phone menu. Now I want to capture the number entered by the user and display it against the new menu item.
It is similar to
When a user dials a number(121) and clicks on the menu, some of the menu items(Call,SMS) will be displaying the number dialed like Call 121 or SMS 121.

Hope I made you understand.
Offline  
Old 01-19-2010, 08:28 AM   #7 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Join Date: Mar 2008
Location: Austin, TX
Model: 9700
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 1,644
Post Thanks: 0
Thanked 34 Times in 33 Posts
Default

I still don't understand, but whateer it is, it dsoesn't sound possible.

The ApplicationMenuItem on the phone app simply calls your app, no more.

You cannot capture keyboard data from another app.
Offline  
Old 01-19-2010, 08:48 AM   #8 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2009
Model: 8300
PIN: N/A
Carrier: Don't Knao
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question

Thanks for your reply.
Actually what I want to do is to store the number entered by the user into my application. So how to proceed in this?
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.