BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 01-12-2010, 01:17 PM   #1 (permalink)
zyd
New Member
 
Join Date: Jan 2010
Model: 7100T
PIN: N/A
Carrier: Telmex
Posts: 10
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Blackberry Plugin for Visual Studio V1.2 not working

Please Login to Remove!

Hi all,
i've installed Blackberry Plugin for Visual Studio V1.2.0. I know it installed correctly because i can see the config options in Tools --> Options --> Blacberry. Where i can see simulator 9000 v4.6.0.212. But when i run a web app and go to "browse with" there is no Blackberry option. Also in Tools --> Device Emulator Manager there is no Blackberry simulator.

What could have went wrong?
Is there any way to enable manually the "browse with" option and the emulator itself?

My config is
Windows Vista Home Premium SP2
Visual Studio 2008 Team System SP1

Any help will be highly appreciated
Offline  
Old 01-13-2010, 09:49 AM   #2 (permalink)
zyd
New Member
 
Join Date: Jan 2010
Model: 7100T
PIN: N/A
Carrier: Telmex
Posts: 10
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Anyone? ideas? brainstorming
Offline  
Old 01-18-2010, 05:09 AM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2010
Model: 9500
PIN: N/A
Carrier: generic
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

hi!!!
i have the same problem. have you find a solution?
Offline  
Old 01-18-2010, 09:33 PM   #4 (permalink)
zyd
New Member
 
Join Date: Jan 2010
Model: 7100T
PIN: N/A
Carrier: Telmex
Posts: 10
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

No man, and i can't find any answer on the net. The official document with issues from the Blackberry site doesn't event mention something remotely similar. I still hope someone can lend us a hand in here.

Have you had any luck?
Offline  
Old 01-19-2010, 03:05 AM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2010
Model: 9500
PIN: N/A
Carrier: generic
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

hi!!
I posted the problem in another forum. this is the answer:

" Hi There,
The BlackBerry simulator does not show up in the Tools --> Device Emulator Manager. That section is only for Windows Mobile devices.
All Simulators for BlackBerry development are in the Tools --> Options --> BlackBerry section."

are you trying to do an widget application or a mds application? cos The MDS Runtime technology and its tooling is now End of Life.
Offline  
Old 01-19-2010, 11:09 AM   #6 (permalink)
zyd
New Member
 
Join Date: Jan 2010
Model: 7100T
PIN: N/A
Carrier: Telmex
Posts: 10
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

In fact i'm just doing a traditional web application (.aspx) and i want to make it compatible with some mobile platforms. Since most modern mobile browsers support nearly all web standards i just want to see how would it look like on a BB screen. In Tools --> Options --> Blackberry i can see the plugin indeed but it can't be fired from there... nor does it appear on the "browse with" aspx contextual menu... Any idea?
Offline  
Old 01-19-2010, 12:02 PM   #7 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Join Date: Mar 2008
Location: Austin, TX
Model: 9700
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 1,644
Post Thanks: 0
Thanked 34 Times in 33 Posts
Default

I think you want to switch to the new Blackberry web widgets SDK.

Check here for the "Web Development" tools.

BlackBerry - BlackBerry Developer Zone
Offline  
Old 01-19-2010, 12:18 PM   #8 (permalink)
zyd
New Member
 
Join Date: Jan 2010
Model: 7100T
PIN: N/A
Carrier: Telmex
Posts: 10
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I just want to be able to test the look and feel of my applications on my ASP.NET apps on the BB Browser. Is that what the Blackberry Widget SDK is for?

Thanks
Offline  
Old 01-19-2010, 06:03 PM   #9 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Join Date: Mar 2008
Location: Austin, TX
Model: 9700
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 1,644
Post Thanks: 0
Thanked 34 Times in 33 Posts
Default

In that case, just download the simulator you want to test on and run it in stand-alone mode (with MDS to simulate the network).
Offline  
Old 01-20-2010, 02:07 PM   #10 (permalink)
zyd
New Member
 
Join Date: Jan 2010
Model: 7100T
PIN: N/A
Carrier: Telmex
Posts: 10
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have installed the 5.0 version of the emulators but they didn't seem to be working. For starters there are no way to access the application from the start menu... i manually run it from "C:\Program Files\Research In Motion\BlackBerry Smartphone Simulators 5.0.0\5.0.0.337 (8530)\fledgelauncher.exe" and a blackberry device appears on my screen but there is nothing that i can do with it, not even the OS is loaded
what could be going wrong?
Offline  
Old 01-20-2010, 04:20 PM   #11 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Join Date: Mar 2008
Location: Austin, TX
Model: 9700
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 1,644
Post Thanks: 0
Thanked 34 Times in 33 Posts
Default

Try running 9700.bat instead

Also make sure you have the correct JDK/JRE level installed - it won't run otherwise.

I believe thet 5.0 requires JDK 1.6
Offline  
Old 01-21-2010, 10:57 AM   #12 (permalink)
zyd
New Member
 
Join Date: Jan 2010
Model: 7100T
PIN: N/A
Carrier: Telmex
Posts: 10
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

The .bat file that i have available is 8530.bat, i run it and it shows the same Non-functional BB Emulator. I have the newest JDK (i'm a developer). So i'm getting a little tired of trying to test my web app for the BB environment. I'll keep digging...
Offline  
Old 01-21-2010, 11:26 AM   #13 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Join Date: Mar 2008
Location: Austin, TX
Model: 9700
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 1,644
Post Thanks: 0
Thanked 34 Times in 33 Posts
Default

"the blackberry device appears on my screen..."

OK, so what is on the display of the device?
Offline  
Old 01-21-2010, 11:32 AM   #14 (permalink)
zyd
New Member
 
Join Date: Jan 2010
Model: 7100T
PIN: N/A
Carrier: Telmex
Posts: 10
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Absolutely nothing... well yes, a label with the word "Blackberry" and below a bar that i suppose is a progress bar... whose movement is inexistent
Offline  
Old 01-21-2010, 02:00 PM   #15 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Join Date: Mar 2008
Location: Austin, TX
Model: 9700
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 1,644
Post Thanks: 0
Thanked 34 Times in 33 Posts
Default

Are you running Vista, or 64-bit WIN7?
Offline  
Old 01-24-2010, 03:53 PM   #16 (permalink)
zyd
New Member
 
Join Date: Jan 2010
Model: 7100T
PIN: N/A
Carrier: Telmex
Posts: 10
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I am running vista. Is that all there is?? is the pluging not compatible with vista?
Offline  
Old 01-24-2010, 07:29 PM   #17 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Join Date: Mar 2008
Location: Austin, TX
Model: 9700
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 1,644
Post Thanks: 0
Thanked 34 Times in 33 Posts
Default

As a general rule, I would say that none of the BB dev tools work well on Vista, even those that are not "end-of-life".

I'm sure others would disagree and perhaps give you some better advice on how to make it work.

Personally, I gave up after a few months of heartache and loaded up a different box with XP - I now use this one as my BB dev system.
Offline  
Old 01-25-2010, 11:53 AM   #18 (permalink)
zyd
New Member
 
Join Date: Jan 2010
Model: 7100T
PIN: N/A
Carrier: Telmex
Posts: 10
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I'll give it a try on a XP VM. I'll let you know how it goes.

Thanks for all.
Offline  
Old 05-26-2010, 01:40 PM   #19 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2010
Model: 6550
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Using Visual Studio 2008

Does anyone really have this working? I've sturggled several days with trying to get Hello World to work. The Blackberry browser does not even start while the other browsers work just fine. Any help greatly appreciated.

Tnx.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.