BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 04-05-2010, 07:03 AM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2010
Model: 8900
PIN: N/A
Carrier: AT&T - usa
Posts: 13
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Tunnel failed...

Please Login to Remove!

when i try my code in emulator running successfully.. but after I installed to device and i try connection database entry.
on device experienced an tunnel failed error..

anyone can help me ..?
Offline  
Old 04-05-2010, 07:35 AM   #2 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Join Date: Mar 2008
Location: Austin, TX
Model: 9700
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 1,644
Post Thanks: 0
Thanked 34 Times in 33 Posts
Default

What device? What OS? What Carrier?

Most likely, you are not appending any connection parameters to your URL. DEpending on the device and network, you probably need ";deviceside=true" plus APN info.
Offline  
Old 04-05-2010, 08:04 AM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2010
Model: 8900
PIN: N/A
Carrier: AT&T - usa
Posts: 13
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I use 8520 curve, os blackberry, and carier at&t
i use http connection to connect database..
I already use "deviceside=true" in my connection parameters

i don't know about apn info.. do u have solution?
Offline  
Old 04-05-2010, 08:09 AM   #4 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jun 2008
Model: 9000
Carrier: Airtel
Posts: 81
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Many new blackberry developers are facing this problem like http connection problem, on real device http connection is not working ,tunnel failed error, etc. i think Dougsg38p, one good article required on this forum explaining this problem.
__________________
blog.vimviv.com
Offline  
Old 04-05-2010, 08:27 AM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2010
Model: 8900
PIN: N/A
Carrier: AT&T - usa
Posts: 13
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

but in emulator running successfully,
where can i get who referred to the article?
Offline  
Old 04-05-2010, 08:32 AM   #6 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jun 2008
Model: 9000
Carrier: Airtel
Posts: 81
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Read this article
How to reliably establish a network connection on any BlackBerry device
__________________
blog.vimviv.com
Offline  
Old 04-05-2010, 08:58 AM   #7 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Join Date: Mar 2008
Location: Austin, TX
Model: 9700
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 1,644
Post Thanks: 0
Thanked 34 Times in 33 Posts
Default

Your carrier probably requires APN info to get connected. You can set the APN data in your device options (TCP Options), or you can control it programmatically by appending the APN info in your URL.

On the simulator, you do not need APN info.

For AT&T:

AT&T

Gateway IP: 10.250.250.250

Port: 9201

APN: proxy

Also, see this article:

Livelink - Redirection
Offline  
Old 04-05-2010, 10:17 AM   #8 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2010
Model: 8900
PIN: N/A
Carrier: AT&T - usa
Posts: 13
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

thank you for suggesting.. Dougsg38p and vivartpandey

now I'll try to do again
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.