BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 10-04-2006, 11:53 PM   #1 (permalink)
New Member
 
lgmperera's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Sri Lanka
Model: 7250
Posts: 9
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question How to load google maps to the 7250 Simulator

Please Login to Remove!

Hi all,

I have obtained Google Map API key from the Google.
And then I have created a simple web page to load google map.
It works fine in all the browsers.

Then I have tried to load that page from my Blackberry simulators.
But it didn't show the map.
I have enables Javascript and CSS on the browser. And works fine.
I load the the map between two texts.
Both text showed in the simulator.
But map is missing. (I have changed the Map width and height according to the simulator screen.)

So it is appreciated if somebody tell me how to load google map from the simulator.
I'm waiting for a quick replies.
__________________
Regards,
Gayan
Offline  
Old 10-05-2006, 03:56 AM   #2 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
ujbandara's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upul Bandara from Colombo Sri Lanka -----------------------------
Model: 7290
Carrier: Dialog
Posts: 153
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hi,

"Then I have tried to load that page from my Blackberry simulators...."
Where is the page located?
Is it in you machine? (wwwroot etc)

Or else directly from google?
__________________
Did you ever compare Affrican Elephants and Sri Lankan Elephants?
Where are classic Elephants?

Upul

Last edited by ujbandara : 10-05-2006 at 03:58 AM.
Offline  
Old 10-05-2006, 04:02 AM   #3 (permalink)
New Member
 
lgmperera's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Sri Lanka
Model: 7250
Posts: 9
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hi Upul,

Yes. I have obtained Google Map API key for the localhost.
The page which I have accessed through IE & Blackberry browser is reside in the localhost. (IIS)
But it successed in IE browser. But in Blackberry browser map is missing.
Do you know how to fix it.
__________________
Regards,
Gayan
Offline  
Old 10-05-2006, 06:40 AM   #4 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
ujbandara's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upul Bandara from Colombo Sri Lanka -----------------------------
Model: 7290
Carrier: Dialog
Posts: 153
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

map means a still image? or dynamic image?
Can u replace Map with new test image (.jepg) and try it.

Actually I dont have more idea about google map
Anyway u can browse images via BB browser.
__________________
Did you ever compare Affrican Elephants and Sri Lankan Elephants?
Where are classic Elephants?

Upul
Offline  
Old 10-05-2006, 06:59 AM   #5 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Join Date: Jun 2005
Location: Manchester, UK
Model: BOLD
Carrier: t-mobile
Posts: 714
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

try to narrow it down, create a static page with an image in localhost and try and access that from the bb browser, if there's no problem there it'd suggest a javascript problem. the bb browser java implementation is going to be quite a bit different from a normal computer web browser so you may have to look into that.
Offline  
Old 10-08-2006, 01:16 AM   #6 (permalink)
New Member
 
lgmperera's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Sri Lanka
Model: 7250
Posts: 9
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks for the replies.
As you said I have load images from the site with google maps and MS Virtual Earth. (I have used png files. Gif files didn't work)
But in my machine IE browser showed both images and map.
But not in Blackberry browser. Map is missing.
Can somebody help me to load Map from the Blackberry Browser?

Plsss......

Here is my code in body tag.
I can't put whole code coz I can't put links.
Code:
 <body onload="load()" onunload="GUnload()">
    Test 
    <br />
    <div id="map" style="width: 120px; height: 120px"></div>
    <br /> 
	<img src="moveup.png" alt="Angry" />
  </body>
__________________
Regards,
Gayan

Last edited by lgmperera : 10-08-2006 at 01:21 AM.
Offline  
Old 10-10-2006, 12:59 AM   #7 (permalink)
New Member
 
lgmperera's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Sri Lanka
Model: 7250
Posts: 9
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default


No reply yet?
Is anybody there who can rescue me form this issue?
__________________
Regards,
Gayan
Offline  
Old 10-10-2006, 01:48 AM   #8 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
ujbandara's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upul Bandara from Colombo Sri Lanka -----------------------------
Model: 7290
Carrier: Dialog
Posts: 153
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

What is the size of MAP?
What is the file format of MAP?
And replace map with another pic and try to load.

looks like there is no errors in ur code.
__________________
Did you ever compare Affrican Elephants and Sri Lankan Elephants?
Where are classic Elephants?

Upul
Offline  
Old 10-16-2006, 05:22 AM   #9 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
ujbandara's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upul Bandara from Colombo Sri Lanka -----------------------------
Model: 7290
Carrier: Dialog
Posts: 153
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Checkout following link

Can Application push do this?
__________________
Did you ever compare Affrican Elephants and Sri Lankan Elephants?
Where are classic Elephants?

Upul
Offline  
Old 04-10-2007, 12:30 AM   #10 (permalink)
New Member
 
8020's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Model: 8830
Carrier: Bell
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I'm looking for a simulator for the BB 7250 for demonstration purposes. I'd have downloaded and installed JDE Component Package 4.2.0 but not have been successful getting the simulator running.
Any suggestions would be greatly appreciated.
Thanks,
Andy
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.