BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 04-24-2007, 02:48 AM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2007
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: Airtel
Posts: 9
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default IOException: Could not open tunnel - failed

Please Login to Remove!

Hello Friends

I have created socket connection in Blackberry as follows

sc = (SocketConnection) Connector.open(URL);

Initially URL was

URL = "socket://" + _host.getText() +":"+_PORT+ (_useDirectTcpField.getChecked() ? ";deviceside=true" : "");

_host.getText() gives me the ip submitted by the user.

Through simulator i can connect with google server.But when I put that sample application to device I got following error

"IOException: Could not open tunnel - failed"

I was trying to connect directly to the server without any MDS or BES. I have taken the following steps to resolve the problem.

1. I have contact the Airtel customer care and save the setting again.
My device is showing "GPRS" below the signal image.

2. I have checked the options->TCP .
APN: airtelgprs.com
Username for APN: (BLANK)Blank for airtel
Password for APN: (BLANK)Blank for airtel

Through Blackberry Internet Browser I am able to access Internet. I am able to open Google.

3. I retry the application after changing the URL to
URL ="socket://64.233.167.104:80;deviceside=true;apn=\"airtelgprs .com\";tunnelauthusername=\"\";tunnelauthpassword= \"\""

But still I am getting the same error.

Can anyone help me what should I do now to make a successful connection on the device.

Please also tell me Internet Browser use different method of accessing the Internet? If so then can my application can use that method.

An early reply is solicited.

Thanks And Regards
Pankaj Bisaria

Last edited by pankaj_bisaria : 04-24-2007 at 02:49 AM.
Offline  
Old 04-24-2007, 02:57 AM   #2 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2007
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: Airtel
Posts: 9
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

My Service provider is: Airtel(India)
Blackberry Model No: 6230
Offline  
Old 06-06-2007, 02:24 AM   #3 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Jan 2007
Location: India
Model: 7230
Carrier: Airtel(india)
Posts: 18
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Post

hi Pankaj,

I am also using Airtel india connection. I have faced same problem when trying to open a http connection. In the simulator it is working fine,but in the device the same tunnel exception is thrown.I contacted airtel customer care for apn details.But they didnot give the details telling that APN details are not disclosed to customers.I am still having the same problem.I am using 7230 bb. If u find the solution please do mention in this forum

thanks
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.