BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 09-10-2007, 10:13 AM   #1 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jul 2006
Location: Moscow
Model: 9000
OS: 4.6.0.304
Carrier: MTC
Posts: 72
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Create Connector over BIS

Please Login to Remove!

javax.microedition.io.Connector

I can create Connector via BES (using deviceside = false) or via direct TCP (using deviceside = true).

How I can create Connector via BIS?
Offline  
Old 09-19-2007, 11:43 AM   #2 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jul 2006
Location: Moscow
Model: 9000
OS: 4.6.0.304
Carrier: MTC
Posts: 72
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Any idea?
Offline  
Old 09-19-2007, 03:17 PM   #3 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: May 2007
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: Telcel
Posts: 58
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I've been looking for that too.. its almost impossible to get that information, and RIM doesnt want to give that info unless you subscribe to their Independent Developing program, which they charge you for that. (even on their forums they say that its impossible, i got the other information from emailing a person inside RIM)

If you find something regarding this let me know...
Offline  
Old 09-20-2007, 12:49 PM   #4 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jul 2006
Location: Moscow
Model: 9000
OS: 4.6.0.304
Carrier: MTC
Posts: 72
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I don't have BIS, but I see possibility of BIS connection in different programs.
First - JiveTalk
beejive :: JiveTalk mobile messaging
Second - Opera mini




What do think about this screen?

Last edited by set84 : 09-20-2007 at 01:08 PM.
Offline  
Old 09-20-2007, 01:10 PM   #5 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: May 2007
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: Telcel
Posts: 58
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yes I know its possible, and some programs support it (you can search over here, onces i created a thread of working apps thru bis-b). The problem is that no one will tell you how you can do it.. unless of course you pay RIM and they will tell you how (even on their forums they still say its not possible, like if they want to have the amateur programers out of using BISB network for their programs)
Offline  
Old 09-21-2007, 08:53 AM   #6 (permalink)
CPO
New Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: Ottawa
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: Rogers
Posts: 14
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

If you have the IPPP for BIBS service record on your device then you should be able to append the following to the Connector.open() string argument to get the connection working through BIS:

;deviceside=false;connectionUID=<UID contained in IPPP for BIBS service record>
Offline  
Old 09-21-2007, 10:41 AM   #7 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jul 2006
Location: Moscow
Model: 9000
OS: 4.6.0.304
Carrier: MTC
Posts: 72
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

O, it's great news, I want test this.
Offline  
Old 09-08-2008, 03:48 AM   #8 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2008
Model: 8800
PIN: N/A
Carrier: airtel
Posts: 4
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

try to use ConnectionType="mds-public"

it worked in my case
Offline  
Old 09-08-2008, 12:36 PM   #9 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
nyte3k's Avatar
 
Join Date: May 2008
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: Tmobile
Posts: 62
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I used ConnectionType as well, and it also worked great for me... didn't have to input apn info or anything.

Anyone know why RIM keeps this a secret?
Offline  
Old 09-15-2008, 03:33 PM   #10 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2008
Location: Maine
Model: 8330
PIN: N/A
Carrier: USCellular
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

BES : deviceside=false;
BIS : deviceside=false;connectionUID=<BIBS_Record_UID>;C onnectionType=mds-public;
TCP : deviceside=true;

This has worked for everything I've done.
Offline  
Old 09-16-2008, 04:55 AM   #11 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jul 2006
Location: Moscow
Model: 9000
OS: 4.6.0.304
Carrier: MTC
Posts: 72
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

BIS : deviceside=false;connectionUID=<BIBS_Record_UID>
without mds-public also works
p.s.
tested one year ago
on RIM OS 4.1 and 4.2
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.