BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 09-25-2007, 11:07 AM   #1 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Jul 2007
Location: Morocco
Model: 7250
PIN: N/A
Carrier: non
Posts: 15
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default BB and database ?

Please Login to Remove!

Hello
i'm new in app at BB
i will create application with database for all users of the app
how i can do it with JDE of BB ? that i must have BES ? or maybe i can use Internet app without it ?

Thanks for avance
__________________
Yours Mostafa

Last edited by mostafa : 09-25-2007 at 11:09 AM.
Offline  
Old 09-26-2007, 02:13 AM   #2 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Join Date: Apr 2005
Location: hamburg, germany
Model: 8900
Carrier: o2
Posts: 838
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

you could implement a database using the storing mechanisms of the device. not an easy task though, commercial software featuring this is quite expensive.

the easiest solution is to use a web-interface like a php-page to read and put data. not very performant though.

if you want to handle more complex data you can write a server application and communicate using sockets or use a self-written webservice (we use apache axis and ksoap for example).
__________________
java developer, Devinto, hamburg/germany
Offline  
Old 09-26-2007, 06:48 AM   #3 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Jul 2007
Location: Morocco
Model: 7250
PIN: N/A
Carrier: non
Posts: 15
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks simon

if i will use a web_interface when i can save my data? and about a server application that we must have a BES ?
__________________
Yours Mostafa
Offline  
Old 09-26-2007, 07:29 AM   #4 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Join Date: Apr 2005
Location: hamburg, germany
Model: 8900
Carrier: o2
Posts: 838
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

if you use a php page you can save data from the blackberry by calling a php-page with a parameter i.e. "http://yoursever.com/sendData.php?"+data .
the php-page writes all parameters into a sql databse.
that's okay to put small strings into a database - it is not performant nor secure.

if you write yourself a server or use webservices: you don't need a BES as long as you can reach them from the internet.
Having a BES adds the encryption and let you use a server in your lan, less work for you and more security.
__________________
java developer, Devinto, hamburg/germany
Offline  
Old 09-26-2007, 07:50 AM   #5 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Jul 2007
Location: Morocco
Model: 7250
PIN: N/A
Carrier: non
Posts: 15
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Ok
thanks simon for this explaine
__________________
Yours Mostafa
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.