BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 10-15-2007, 01:53 AM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2007
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: optus
Posts: 4
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default bluetooth connection 8100 and nokia

Please Login to Remove!

I have an 8100 and have paired it with a Nokia CK-7W in car kit. It seems to have paired, but does not have all the functions available. I use the remote button that came with the car kit but it does not work to either voice dial or answer. Can anyone help?
Offline  
Old 10-15-2007, 10:46 AM   #2 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2007
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: orange
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I'm having the same issue, but have also noted the bluetooth conenction, doesn't automatically re-connect when I leave and re-enter the car?

Can anyone advise?
Offline  
Old 10-15-2007, 10:56 AM   #3 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

You need to set the Bluetooth properties to "Trusted device".
Offline  
Old 10-15-2007, 07:37 PM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2007
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: optus
Posts: 4
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks for this infomatio, but i have already set to trusted and still no luck. I am not sure where to go from here, my Nokia car kit worked well and ofcourse was expensive to install!
Offline  
Old 10-16-2007, 06:11 AM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2007
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: orange
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by cobarblue View Post
Thanks for this infomatio, but i have already set to trusted and still no luck. I am not sure where to go from here, my Nokia car kit worked well and ofcourse was expensive to install!
My issue is the same, but have noted if I delete the pairing and re-create it works ok at first. But then it appears to drop the connection, so half way thru my journey, if the phone rings the car kit doesn't pick it up. Even when the phone is showing they are still connected??

I am fast assuming that the bluetooth connection on the blackberry, is poor in relation to the trusty Nokia bluetooth - which I never once had an issue with. And yes, I have it set to trusted. Does anyone else have an issue or find the Bb works well with their car kit?
Offline  
Old 10-17-2007, 07:22 AM   #6 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2007
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: orange
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Does known one else have issues with the BB and car kits?
Offline  
Old 10-18-2007, 08:23 PM   #7 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2007
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: optus
Posts: 4
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I think i am getting closer to the real problem, when my blue tooth connection is not working I have found that my voice dialing is not working on the phone. Once i get voice dialing working my blue tooth connection works, but then stops again and i find that the voice dialing is not working. Any ideas on this one?
Offline  
Old 10-18-2007, 10:49 PM   #8 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
camaro322hp's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Portland, OR, USA
Model: 9100
OS: 6.0.0.600
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 462
Post Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by binkysdad75 View Post
Does known one else have issues with the BB and car kits?
Can't comment on your Nokia kit, but my BB works flawlessly with my Pioneer deck. Automatically connects every time I start the car, and I've never lost a connection while driving.

Maybe the problem isn't with your BB, but with your Nokia kit?
__________________
"the trick to forgetting the big picture is to look at everything close-up" -chuck palahniuk

99 Z28 M6 black
04 GSX-R750 blue/white

Last edited by camaro322hp : 10-18-2007 at 10:52 PM.
Offline  
Old 10-18-2007, 11:50 PM   #9 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2007
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: optus
Posts: 4
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks, still have my Nokia phone and still works fine on car kit, so I am still thinking is it something to do the voice activation not working properly on the Pearl?
Offline  
Old 10-22-2007, 08:08 AM   #10 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Auckland
Model: 8100
Carrier: Vodafone
Posts: 14
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hi cobarblue,

Had the same problem with the same Nokia carkit when i got my 8100.

The Nokia kit would connect for 5 to 10 mins.

Researched back in January.

End result to elimate frustration was to swap out carkit.

Went to THB Bury bluetooth carkit.

And it has not caused any problems at all.
Offline  
Old 10-23-2007, 10:10 AM   #11 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2007
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: orange
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

That wasn't the answer I was hoping to see!! My car kit works fine with other mobiles, which led me to believe it was the BB.

Does anyone have the nokia blue tooth car kit working with there BB?
Offline  
Old 10-23-2007, 11:48 PM   #12 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Auckland
Model: 8100
Carrier: Vodafone
Posts: 14
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Wink

search on Nokia Carkit in the search box.

It will reveal all.

To save pulling all your hair out.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.