BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 10-22-2007, 10:18 AM   #1 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Jun 2005
Location: Houston, TX
Model: 8800
Carrier: TMO
Posts: 24
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Unhappy Pearl Screen Problem?

Please Login to Remove!

Ok guys/gals my wife's 8100 is having serious problems with the screen. I can't take it back to Tmobile for warranty as I bought it off ebay still new in box. The phone has worked fine for the past 3 months and then all of a sudden the screen starts going white and nothing shows up. Tried hard reset with battery and sometimes it comes up and sometimes it doesn't. I have tried wiping the phone several times with Jl_Cmdr and it wipes fine and reinstalls ok and then starts acting up again. I think it might be a screen issue as sometimes the screen with get a pink hue to it before it turns white and also sometimes I get weird characters or multiple lines on the screen. Anyone have any suggestions as I am thinking of buying an LCD on ebay and replacing the LCD to see if it solves the issue, but I don't wanna spend the money if the phone is just hosed and it would be best to just bite the bullett and purchase a new warrantied phone from Tmobile? Any advise is much appreciated?

PS:
The phone will still call out and receive calls with the screen in white, just can't see anything.
Offline  
Old 10-22-2007, 10:21 AM   #2 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

I have an old 7100 which the screen started acting like that, I never tried to replace the LCD, just got a new BB.
Offline  
Old 10-22-2007, 10:28 AM   #3 (permalink)
CrackBerry Addict
 
mike_187's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: US and A
Model: 8100
Carrier: AT&T
Posts: 794
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

the first thing i would try is make sure that the lcd connection to the motherboard is good. it can pop open by dropping it, thats why they started putting a piece of tape over the latch..

ps. be really careful with the connector door, use tweezers or something to open it gently.
__________________
-MC-
Offline  
Old 10-22-2007, 10:30 AM   #4 (permalink)
EPIC MOD
 
ezrunner's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Virginia Beach
Model: ZED10
OS: DOS 3.1
PIN: INK STICK
Carrier: Tmobile
Posts: 12,214
Post Thanks: 9
Thanked 6 Times in 6 Posts
Default

Wirelessly posted (SAMSUNG-SGH-I607/I607FG1 Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 4.01; Windows CE; Smartphone; 320x240) UP.Link/6.3.0.0.0)

odds are either a bad LCD or a loose connection to the lcd or pcb
__________________
ZED 10
Offline  
Old 10-22-2007, 12:15 PM   #5 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Sep 2007
Location: NJ
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 80
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I had that exact problem when I got my Pearl....happened 2 weeks into owning it. It would happen once in a while and progressively got worse. Sounds very much like a bad LCD.

FWIW...I called AT&T and they sent me a replacement. Very frustrating though. Hope you can get it fixed easily.
Offline  
Old 10-25-2007, 08:46 AM   #6 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Jun 2005
Location: Houston, TX
Model: 8800
Carrier: TMO
Posts: 24
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks for all your help and input guys. I took it apart and nothing looks wrong, and the ribbon cable from the screen is firmly seated on the board. I decided to just bite the bullett and buy a new phone. I called Tmobile and they were very understanding and nice, and gave me a new one for $99 even though I didn't buy this one from them originally. I went with the Sunset Red color as I now have a full warranty and also spare parts for my wife's phone. Thanks again.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.