BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 11-28-2007, 03:04 PM   #1 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Feb 2007
Model: 8900
Carrier: TMO
Posts: 186
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default laptop can't read micro sd on vista? help...

Please Login to Remove!

Hi all, I just got a new laptop and converted over to using windows vista from xp. when on xp, when i connect my blackberry, my computer recognizes the blackberry/media card as you can open it, drag and drop files, from "my computer." unfortunately, running vista, it doesnt recognize my mediacard to do the same what so ever. I remember some talk about vista issues, but ran a search and cant seem to find anything. I downloaded the latest desktop manager and tried using roxio to manage my files, but i simply just dont like it.

can anyone help as to why my laptop is having this issue?

thanks in advance
Offline  
Old 11-28-2007, 03:12 PM   #2 (permalink)
Retired BBF Moderator
 
Thatzmister2u's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Nor Cal
Model: 9000
PIN: ups! ;)
Carrier: AT&T
Posts: 5,890
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Make sure that you have Mass Storage Mode ON.

Menu>options>Advanced Options>Media Card> (Mass Storage Mode Support = ON) AND Auto Enable Mass Storage Mode when connected = YES)

If you still can't see it then it is most likely related to drive assignments. Mass Storage likes to be connect as the lowest letter drive available (i.e. "E:")
and if another device is connected it won't load. Disable and mapped drives or external devices and try re-connecting.

Good Luck!

E-
__________________
Unlocked | AT&T BES
*gasp* Un-protected...


www.horizonwirelessonline.com - Unlocks and Repairs
Offline  
Old 11-28-2007, 03:19 PM   #3 (permalink)
No longer Registered.
 
Join Date: Jun 2007
Model: 9530
OS: 4.7.0.XXX
PIN: G Pong Champ
Carrier: T-Mobile U.S.
Posts: 5,515
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wirelessly posted (Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.0) BlackBerry8320/4.2.2 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 VendorID/100)

If you still have no luck open the Vista device manager and see what the BB appears as when you plug it in and post back.
Offline  
Old 11-29-2007, 01:31 AM   #4 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Feb 2007
Model: 8900
Carrier: TMO
Posts: 186
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I was still having problems and decided that maybe it was the bbpearl itself, so i did a soft reset and... that was it.... everything is readable, thanks for the help
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.