BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 12-24-2007, 11:26 AM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2007
Model: pearl
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default BlackBerry Pearl Stuck In Endless Reboot

Please Login to Remove!

I just tried to install the IM+ application for my BlackBerry Pearl (verizon) and now it appears to be stuck in an endless loop of attempting to start up, failing, restarting, and then failing to start up. All I did was begin to download the application, then I left for a few minutes. When I came back it was doing the endless reboot. I have tried removing the battery and replacing it, and it still refuses to boot up.

Help?
Offline  
Old 12-24-2007, 12:26 PM   #2 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jul 2006
Model: Nope
Carrier: Nope
Posts: 151
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I'd go through an application reload of the BlackBerry without the battery. Then replace the battery and see if it stays in an endless reboot or if it gives you a 507 error. If it gives you 507, reload the operating system and you should be good to go.

Reloading BlackBerry
Offline  
Old 12-24-2007, 12:57 PM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2007
Model: pearl
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

When I try to reinstall the OS, it successfully removes all applications from the phone and says it has installed system software. When it then says that it is waiting for initialization from the phone, the program throws an error saying that it could not initialize. When I try to boot up my phone I now get a 507 error, which I am guessing means no OS on the phone.

Help?
Offline  
Old 12-24-2007, 01:36 PM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2007
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: T-mobile
Posts: 8
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Sounds like you'd have to do a clean wipe with the JL commander software found on this forum. Should wipe it and allow you to install your software again.
Offline  
Old 12-24-2007, 01:39 PM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2007
Model: pearl
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Alrighty, I was able to get the phone working again and everything has been wiped. How do I make it so I have my email delivered to my phone once again? I already have the BlackBerry Account, but now my phone doesn't have the email folder icons on it to receive mail.
Offline  
Old 12-24-2007, 01:48 PM   #6 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2007
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: O2
Posts: 5
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Just done the same thing on mine grrr
Offline  
Old 12-24-2007, 01:50 PM   #7 (permalink)
Retired BBF Moderator
 
Thatzmister2u's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Nor Cal
Model: 9000
PIN: ups! ;)
Carrier: AT&T
Posts: 5,890
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by roboman View Post
Alrighty, I was able to get the phone working again and everything has been wiped. How do I make it so I have my email delivered to my phone once again? I already have the BlackBerry Account, but now my phone doesn't have the email folder icons on it to receive mail.
Log in to your BIS account and resent the service books.

Log in here:

Where can I log into my BIS account? - BlackBerryFAQ

E-
__________________
Unlocked | AT&T BES
*gasp* Un-protected...


www.horizonwirelessonline.com - Unlocks and Repairs
Offline  
Old 12-24-2007, 02:00 PM   #8 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Join Date: May 2007
Location: New Mexico
Model: 8320
OS: 4.5.0.55
Carrier: T-Mobile
Posts: 1,461
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Edit

Last edited by sgtcasey : 12-24-2007 at 05:14 PM.
Offline  
Old 12-24-2007, 03:06 PM   #9 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2007
Model: 8130
PIN: N/A
Carrier: Bell Mobility
Posts: 13
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I could use some help here. I have the same problem but I cant get past the reinstalling. Trying to follow the instructions in the link of the 3rd post doesnt seem to work. After I plug it in and insert the battery, it detects my phone for a second or two and then gives up and pushes me to the app installer screen without any options. JL cmdr wont do anything either, it tries to connect and then fails and goes back to the main screen. Any help?
Offline  
Old 12-24-2007, 03:46 PM   #10 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2007
Model: pearl
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Alrighty the service books thing worked well. Now that my phone has been restored (thanks everyone!), what is a good AIM client that uses data and not SMS and won't nuke my phone!
Offline  
Old 12-24-2007, 03:56 PM   #11 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2007
Model: pearl
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hmm, it now seems that my browser isn't working properly since the restart. When I open it, it only wants me to set up my email account. If I press the usual button to enter a web address (the O/P button) nothing happens. If I try to find an option for it in the browser menu I can't find anything.

Any ideas?
Offline  
Old 12-24-2007, 06:22 PM   #12 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Danabw's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Model: 8130
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 648
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by roboman View Post
Alrighty the service books thing worked well. Now that my phone has been restored (thanks everyone!), what is a good AIM client that uses data and not SMS and won't nuke my phone!
JiveTalk is considered the best by many...
Offline  
Old 12-24-2007, 06:23 PM   #13 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Danabw's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Model: 8130
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 648
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by roboman View Post
Hmm, it now seems that my browser isn't working properly since the restart. When I open it, it only wants me to set up my email account. If I press the usual button to enter a web address (the O/P button) nothing happens. If I try to find an option for it in the browser menu I can't find anything.

Any ideas?
I had this, and can't quite remember what I did...try a battery pull first, of course, and see if that helps.
Offline  
Old 12-24-2007, 06:25 PM   #14 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2007
Model: 8130
PIN: N/A
Carrier: Bell Mobility
Posts: 13
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

help^^^
Offline  
Old 12-24-2007, 09:00 PM   #15 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2007
Model: 8130
PIN: N/A
Carrier: SPRINT
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by murcielago86 View Post
help^^^

I just had a very similar issuse. Please check my post at crackberry.

Good luck.. I know this situation sucks!!

HELP! Phone keeps re-booting! - BlackBerry Forums at CrackBerry.com
Offline  
Old 12-24-2007, 11:12 PM   #16 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2007
Model: 8130
PIN: N/A
Carrier: Bell Mobility
Posts: 13
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hey,
That just seems to take me to this screen
http://farm3.static.flickr.com/2180/...1cd061e6_o.jpg

for the life of me I cant figure out how I am supposed to reinstall the os from that. FYI, that would normally be filled with all the apps that I have installed on my blackberry. And I do have the OS installed on my computer.
Offline  
Old 12-24-2007, 11:42 PM   #17 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2007
Model: 8130
PIN: N/A
Carrier: SPRINT
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

at that screen click 'ADD'. That should bring up a window with the OS that you need to install.. Let us know..


R-
Offline  
Old 12-25-2007, 12:09 AM   #18 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2007
Model: 8130
PIN: N/A
Carrier: Bell Mobility
Posts: 13
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

yay! I think I finally got her going. I ended up having to download an old OS (the bell 066 one, previously had sprint 071) and then installed that and it prompted me to downgrade after the first screen. Thanks for the help.
Offline  
Old 12-25-2007, 12:48 AM   #19 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2007
Model: 8130
PIN: N/A
Carrier: SPRINT
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

NP.. Glad you got it working.. I know I was flipping out when it happened to me..

R-
Offline  
Old 12-25-2007, 04:17 PM   #20 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jul 2006
Model: Nope
Carrier: Nope
Posts: 151
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by roboman View Post
Hmm, it now seems that my browser isn't working properly since the restart. When I open it, it only wants me to set up my email account. If I press the usual button to enter a web address (the O/P button) nothing happens. If I try to find an option for it in the browser menu I can't find anything.

Any ideas?
Hard reset first of course but then go into the Applications screen (Options --> Advanced Options --> Applications) and check if you see a browser module in there. You also may need to re-push your service books. You can also check if you have the Browser service books under Options --> Advanced Options --> Service Books.

You should be able to find these options. Haven't touched a BB in a while.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.