BlackBerry Forums Support Community
              

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 01-16-2008, 07:15 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2008
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: tmobile
Posts: 5
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Unhappy Wont charge, strange..

Please Login to Remove!

I just got my second blackberry pearl today, I had to send the first one back because it would not charge at all. I got my second one today, put a battery in it and it was dead, I put it on charge for an hour and a half, the battery picture came on, and the top light was fading in and out.. Status reported it at 0% still, so I figured bad battery, I put another battery in, charged it for an hour and a half.. same thing. Am I missing something, any ideas?
Offline  
Old 01-16-2008, 07:26 PM   #2 (permalink)
EPIC MOD
 
ezrunner's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Virginia Beach
Model: ZED10
OS: DOS 3.1
PIN: INK STICK
Carrier: Tmobile
Posts: 12,214
Post Thanks: 9
Thanked 6 Times in 6 Posts
Default

Wirelessly posted (BlackBerry8800/4.2.1 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 VendorID/100)

Bad charger, bad outlet?
__________________
ZED 10
Offline  
Old 01-16-2008, 07:42 PM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2008
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: tmobile
Posts: 5
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Just thought of that.. I changed the charger to another one I had for a razr.. The outlet is fine, I use it for my other phones.. What I don't get is that when you take the battery out, put it back in the phone wont come on at all, plug the charger in, it comes on, but the LED fads in and out, you can turn the phone on and the LED starts slowly flashing green/amber and the lightning bolt appears by the battery icon, it does this with both batteries.. How long does it take to charge one completely dead? The guy I bought it from told me to let it charge overnight.. But after 3 hours, you think i'd see something on the status instead of 0%..
Offline  
Old 01-16-2008, 07:50 PM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2008
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: tmobile
Posts: 5
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

One question, I wouldn't think it would make a difference, but do I need a sim card in it to charge it? I don't have one in it right now, since radio is disabled I have it in my other phone until this one charges.. Would that matter?
Offline  
Old 01-16-2008, 07:52 PM   #5 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,715
Post Thanks: 6
Thanked 115 Times in 82 Posts
Default

What you are describing sounds like a phone that is turned off, and charging. The led will flash like that. However, after a while you should be able to power the device on by pressing the red phone button.
Offline  
Old 01-16-2008, 07:53 PM   #6 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2008
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: tmobile
Posts: 5
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yeah, it only fades when it's off and the big battery picture is on the screen, when I press power it goes from fading to flashing like it should..


I saw ONE other post on another site where someone said it had to have a sim card to charge.. can anyone confirm this? I don't want to send this one back too.. it took me over a month to get the person to send a new one.. :/

Last edited by rpope904 : 01-16-2008 at 07:59 PM. Reason: Added info
Offline  
Old 01-16-2008, 08:02 PM   #7 (permalink)
EPIC MOD
 
ezrunner's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Virginia Beach
Model: ZED10
OS: DOS 3.1
PIN: INK STICK
Carrier: Tmobile
Posts: 12,214
Post Thanks: 9
Thanked 6 Times in 6 Posts
Default

IT DOES NOT nee the sim to charge
__________________
ZED 10
Offline  
Old 01-16-2008, 08:13 PM   #8 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2008
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: tmobile
Posts: 5
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

ok, I appreciate the help.. I dont know how, or why but I did put a cingular sim in it, and turned it on.. everything worked, both batteries now show 100%, took the sim out and it still worked.. I don't know what happened, or why.. but I just hope this isn't something that's going to happen again in a few days.
Offline  
Old 01-17-2008, 06:35 AM   #9 (permalink)
No longer Registered.
 
Join Date: Dec 2007
Model: 8130
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 33
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

maybe you should switch to a more reliable system called CDMA
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Avaya IP Office 500 V2 VoIP Base KIT Business Phone System Voice Mail 700476005
$213.65
Avaya IP Office 500 V2 VoIP Base KIT Business Phone System Voice Mail 700476005  pictureAdtran IP712 1200770E1#B VoIP 12 button Display Phone *New Other*
$39.95
Adtran IP712 1200770E1#B VoIP 12 button Display Phone *New Other* pictureAastra 6757i VoIP Large Backlit Display Phone 57i
$79.99
Aastra 6757i VoIP Large Backlit Display Phone 57i  picturePacket8, 8x8 VoIP Business IP Phone Starter Kit (Model ST2118 W/BPG510 Adapter)
$29.99
Packet8, 8x8 VoIP Business IP Phone Starter Kit (Model ST2118 W/BPG510 Adapter) pictureSPA303 Cisco SIP/PBX VOIP Business IP Phone
$45.0
SPA303 Cisco SIP/PBX VOIP Business IP Phone picture






Copyright 2004-2016 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.