BlackBerry Forums Support Community

BlackBerry Forums Support Community (http://www.blackberryforums.com/)
-   General 8100 Series Discussion - Pearl (http://www.blackberryforums.com/general-8100-series-discussion-pearl/)
-   -   USCC Pearl GPS not working. (http://www.blackberryforums.com/general-8100-series-discussion-pearl/116086-uscc-pearl-gps-not-working.html)

mattshouldbeworking 02-04-2008 03:17 PM

USCC Pearl GPS not working.
 
I'm not sure if this should be in the GPS forum or in here. I'll give it a shot here though.

I've recently got a BB Pearl 8130 through US Cellular, I have the unlimited data plan. My problem is the GPS doesn't seem to work. If I try it on BB Maps it just says searching for satelittes but never finds any. I installed GPSed on it and it doesn't seem to find anything either. I have checked the GPS settings on the device and the location setting is on. I'm curious if this is a wide spread issue with the USCC Pearls of if maybe I just got a bad one.

Thanks,

Matt

dhoff4 02-04-2008 05:03 PM

Just a suggestion?
 
I could see two issues; the first one is to confirm that your data plan is working. You can easily check this by browsing a website. As long as you navigate to a site, you should be good here.

As second step, make sure that you're outdoors. GPS needs a clear line of site in all directions to get a fix on a the satellites. It could take several minutes for it to get a signal for the very first time. Five minutes should be enough.

mattshouldbeworking 02-05-2008 08:29 AM

I've got the BB linked up to a BES Professional server so I know the data plan is working, but I hadn't thought of that possibly being the cause. I've also tried wandering around outside holding my phone out for about 15min (getting some rather odd looks from my co-workers) and that didn't seem to work either. I just wonder if it's just me or if it's a more widespread problem.

Thanks,

Matt

timleclair23 10-21-2008 02:26 AM

When I connect to the GPS, it takes several minutes but works. I had to go to
Options > Applications > Highlight BB Maps > Push BB Menu > Edit Default Permissions > change connections to Allow. This helped me connect faster. As of now I am trying to use a third party application also. I will keep you posted.

Anyway did you end up fixing your problem? If so, how?

Thanks and Good Luck

Tim

dankarlinski 10-21-2008 06:06 AM

Wirelessly posted (8130 Pearl (Sprint))

I wonder if it could be blocked my the BES IT policy( if there is one). Also, maybe its locked down like verizon... Not sure...

Just some food for thought


All times are GMT -5. The time now is 11:58 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.6.12
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.