BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 02-04-2008, 03:17 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2008
Model: 8130
PIN: N/A
Carrier: US Cellular
Posts: 12
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default USCC Pearl GPS not working.

Please Login to Remove!

I'm not sure if this should be in the GPS forum or in here. I'll give it a shot here though.

I've recently got a BB Pearl 8130 through US Cellular, I have the unlimited data plan. My problem is the GPS doesn't seem to work. If I try it on BB Maps it just says searching for satelittes but never finds any. I installed GPSed on it and it doesn't seem to find anything either. I have checked the GPS settings on the device and the location setting is on. I'm curious if this is a wide spread issue with the USCC Pearls of if maybe I just got a bad one.

Thanks,

Matt
Offline  
Old 02-04-2008, 05:03 PM   #2 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
dhoff4's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Atlanta, GA
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: T-mobile
Posts: 17
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Just a suggestion?

I could see two issues; the first one is to confirm that your data plan is working. You can easily check this by browsing a website. As long as you navigate to a site, you should be good here.

As second step, make sure that you're outdoors. GPS needs a clear line of site in all directions to get a fix on a the satellites. It could take several minutes for it to get a signal for the very first time. Five minutes should be enough.
Offline  
Old 02-05-2008, 08:29 AM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2008
Model: 8130
PIN: N/A
Carrier: US Cellular
Posts: 12
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I've got the BB linked up to a BES Professional server so I know the data plan is working, but I hadn't thought of that possibly being the cause. I've also tried wandering around outside holding my phone out for about 15min (getting some rather odd looks from my co-workers) and that didn't seem to work either. I just wonder if it's just me or if it's a more widespread problem.

Thanks,

Matt
Offline  
Old 10-21-2008, 02:26 AM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2008
Model: 8130
PIN: N/A
Carrier: U.S. Cellular
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

When I connect to the GPS, it takes several minutes but works. I had to go to
Options > Applications > Highlight BB Maps > Push BB Menu > Edit Default Permissions > change connections to Allow. This helped me connect faster. As of now I am trying to use a third party application also. I will keep you posted.

Anyway did you end up fixing your problem? If so, how?

Thanks and Good Luck

Tim
Offline  
Old 10-21-2008, 06:06 AM   #5 (permalink)
BlackBerry Master
 
dankarlinski's Avatar
 
Join Date: May 2007
Model: 1
Carrier: 1
Posts: 3,391
Post Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Wirelessly posted (8130 Pearl (Sprint))

I wonder if it could be blocked my the BES IT policy( if there is one). Also, maybe its locked down like verizon... Not sure...

Just some food for thought
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.