BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 02-07-2008, 04:41 PM   #1 (permalink)
No longer Registered.
 
Dawg's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Atlanta
Model: 8330
OS: 4.5.0.138
PIN: 31a6c9c9
Carrier: Verizon BIS
Posts: 13,963
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default very strange Profile Issue

Please Login to Remove!

Ok I have had the pearl since saturday the second, I havent had one issue with it until today. I entered the profile and two of the three email accounst i use I cant get into the settinsg to change anything. Every other setting works SMS, MMS Level 1 and so on. I have resent sevice books, the preverbial battery pull but still cant get into them. I have never seen this issue before and just doesnt make any sense.
Offline  
Old 02-07-2008, 04:54 PM   #2 (permalink)
BlackBerry God
 
aiharkness's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Florida Panhandle
Model: Z10
OS: 10.2.1
Carrier: T-Mobile USA
Posts: 13,715
Post Thanks: 15
Thanked 499 Times in 486 Posts
Default

Wirelessly posted (8700g: BlackBerry8700/4.2.1 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 VendorID/100)

Don't know if it will work, just guessing, but how about removing the service books so the email folders are removed, doing a hard reset, then resending service books. Again, just a stab in the dark.
__________________
- Ira

Last edited by aiharkness : 02-07-2008 at 04:55 PM.
Offline  
Old 02-07-2008, 04:56 PM   #3 (permalink)
No longer Registered.
 
Dawg's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Atlanta
Model: 8330
OS: 4.5.0.138
PIN: 31a6c9c9
Carrier: Verizon BIS
Posts: 13,963
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

will give it a shot
Offline  
Old 02-07-2008, 05:07 PM   #4 (permalink)
No longer Registered.
 
Dawg's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Atlanta
Model: 8330
OS: 4.5.0.138
PIN: 31a6c9c9
Carrier: Verizon BIS
Posts: 13,963
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

no go thanks for the suggestion

Ok new development I cant change it in the default loud but can change to vibrate and change it. So I swapped back to loud and still no go very weird.

Last edited by Dawg : 02-07-2008 at 05:09 PM.
Offline  
Old 02-07-2008, 05:13 PM   #5 (permalink)
BlackBerry God
 
aiharkness's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Florida Panhandle
Model: Z10
OS: 10.2.1
Carrier: T-Mobile USA
Posts: 13,715
Post Thanks: 15
Thanked 499 Times in 486 Posts
Default

Wirelessly posted (8700g: BlackBerry8700/4.2.1 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 VendorID/100)

More guessing: How about switching to another theme?
__________________
- Ira
Offline  
Old 02-07-2008, 05:39 PM   #6 (permalink)
No longer Registered.
 
Dawg's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Atlanta
Model: 8330
OS: 4.5.0.138
PIN: 31a6c9c9
Carrier: Verizon BIS
Posts: 13,963
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by aiharkness View Post
Wirelessly posted (8700g: BlackBerry8700/4.2.1 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 VendorID/100)

More guessing: How about switching to another theme?
tried that as well no luck I have since wiped the device and waiting on it to load now
Offline  
Old 02-07-2008, 05:43 PM   #7 (permalink)
BlackBerry God
 
aiharkness's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Florida Panhandle
Model: Z10
OS: 10.2.1
Carrier: T-Mobile USA
Posts: 13,715
Post Thanks: 15
Thanked 499 Times in 486 Posts
Default

Wirelessly posted (8700g: BlackBerry8700/4.2.1 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 VendorID/100)

That is a weird one. Will be interesting to see if it eventually happens again . . . Or do you know if it was happening from the start since adding those accounts?

Curious to see what others say.
__________________
- Ira
Offline  
Old 02-07-2008, 06:11 PM   #8 (permalink)
No longer Registered.
 
Dawg's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Atlanta
Model: 8330
OS: 4.5.0.138
PIN: 31a6c9c9
Carrier: Verizon BIS
Posts: 13,963
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

no just started today was very weird indeed. The reload fixed it. Thanks For the help.
Offline  
Old 02-07-2008, 06:44 PM   #9 (permalink)
No longer Registered.
 
Dawg's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Atlanta
Model: 8330
OS: 4.5.0.138
PIN: 31a6c9c9
Carrier: Verizon BIS
Posts: 13,963
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

well its done it again I dont understand what the heck is going on now SMS and the two email accounts hell now I cant get into anything I dont understand I havent installed anything new at all.

Last edited by Dawg : 02-07-2008 at 06:46 PM.
Offline  
Old 02-07-2008, 06:51 PM   #10 (permalink)
BlackBerry God
 
aiharkness's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Florida Panhandle
Model: Z10
OS: 10.2.1
Carrier: T-Mobile USA
Posts: 13,715
Post Thanks: 15
Thanked 499 Times in 486 Posts
Default

Wirelessly posted (8700g: BlackBerry8700/4.2.1 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 VendorID/100)

Do you believe a hardware fault can cause such a thing? Hard reset doesn't correct it. And strange that it worked for a little while after the wipe and OS reinstall.
__________________
- Ira

Last edited by aiharkness : 02-07-2008 at 06:52 PM.
Offline  
Old 02-07-2008, 06:54 PM   #11 (permalink)
Retired BBF Moderator
 
Sith_Apprentice's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Model: 9000
OS: 4.6.0.xxx
Carrier: AT&T
Posts: 10,149
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

couldnt be a hardware fault, has to be OS related. If it were hardware then an OS reload wouldnt fix it
Offline  
Old 02-07-2008, 07:05 PM   #12 (permalink)
No longer Registered.
 
Dawg's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Atlanta
Model: 8330
OS: 4.5.0.138
PIN: 31a6c9c9
Carrier: Verizon BIS
Posts: 13,963
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Sith_Apprentice View Post
couldnt be a hardware fault, has to be OS related. If it were hardware then an OS reload wouldnt fix it
I agree
Offline  
Old 02-07-2008, 07:10 PM   #13 (permalink)
BlackBerry God
 
aiharkness's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Florida Panhandle
Model: Z10
OS: 10.2.1
Carrier: T-Mobile USA
Posts: 13,715
Post Thanks: 15
Thanked 499 Times in 486 Posts
Default

Wirelessly posted (8700g: BlackBerry8700/4.2.1 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 VendorID/100)

Well, it was a problem over my head from the beginning. But what really throws me is why it worked for a little while after the OS reinstall, and nothing had been added.
__________________
- Ira
Offline  
Old 02-07-2008, 07:11 PM   #14 (permalink)
iPhone Mod!
 
zerog46's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: In a House
Model: 9650
Carrier: VZW Bold
Posts: 6,752
Post Thanks: 17
Thanked 6 Times in 6 Posts
Default

Do you think it could be theme related, I have had every O.S. since the 8130 came out and have only used the tmo and L and BB Zen. I deleted all the other ones.
__________________
Life is not holding a good hand. Life is playing a poor hand well.
Offline  
Old 02-07-2008, 07:13 PM   #15 (permalink)
Retired BBF Moderator
 
Sith_Apprentice's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Model: 9000
OS: 4.6.0.xxx
Carrier: AT&T
Posts: 10,149
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

has to have gotten corrupted at some point....
Dawg, what have i told you about trying to break your brand new phone?
it could have been a theme issue if it, for some reason, caused an issue with the profiles, but it seems unlikely.

Last edited by Sith_Apprentice : 02-07-2008 at 07:14 PM.
Offline  
Old 02-07-2008, 07:15 PM   #16 (permalink)
iPhone Mod!
 
zerog46's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: In a House
Model: 9650
Carrier: VZW Bold
Posts: 6,752
Post Thanks: 17
Thanked 6 Times in 6 Posts
Default

Ya what about wiping the BB and re-downloading the O.S.
__________________
Life is not holding a good hand. Life is playing a poor hand well.
Offline  
Old 02-07-2008, 07:16 PM   #17 (permalink)
Retired BBF Moderator
 
Sith_Apprentice's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Model: 9000
OS: 4.6.0.xxx
Carrier: AT&T
Posts: 10,149
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

if the OS was corrupted then reloading it would fix the issue, similar to wiping a PC with a registry corruption in windows
Offline  
Old 02-07-2008, 07:20 PM   #18 (permalink)
BlackBerry God
 
aiharkness's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Florida Panhandle
Model: Z10
OS: 10.2.1
Carrier: T-Mobile USA
Posts: 13,715
Post Thanks: 15
Thanked 499 Times in 486 Posts
Default

Wirelessly posted (8700g: BlackBerry8700/4.2.1 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 VendorID/100)

The OS reinstall did fix it, but only for something like an hour, more or less. Do you mean the OS instalation once on the blackberry is (maybe) getting corrupted in that period of time?
__________________
- Ira
Offline  
Old 02-07-2008, 07:21 PM   #19 (permalink)
Retired BBF Moderator
 
Sith_Apprentice's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Model: 9000
OS: 4.6.0.xxx
Carrier: AT&T
Posts: 10,149
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

it may be the OS installaton that he is installing. Dawg what version of the OS are you using?
Offline  
Old 02-07-2008, 07:23 PM   #20 (permalink)
Retired BBF Moderator
 
Sith_Apprentice's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Model: 9000
OS: 4.6.0.xxx
Carrier: AT&T
Posts: 10,149
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Dawg View Post
Ok I have had the pearl since saturday the second, I havent had one issue with it until today. I entered the profile and two of the three email accounst i use I cant get into the settinsg to change anything. Every other setting works SMS, MMS Level 1 and so on. I have resent sevice books, the preverbial battery pull but still cant get into them. I have never seen this issue before and just doesnt make any sense.
and what happens when you try and get into the settings of that address. does it error out, or do nothing at all?
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.