BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 02-09-2008, 02:13 PM   #1 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
ruprick's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Model: 8100
Carrier: T-Mobile
Posts: 35
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Having problems switching all old apps/settings to new 8100

Please Login to Remove!

So my last Pearl died upon getting (slightly) wet on a snowboarding trip. Go figure...my buddy's Pearl survived submersion in a truckstop toilet. I purchased a new Pearl at Costco yesterday and added it as a 3rd line to our family plan. I then switched the SIM cards and added my microSD card to the new and working phone. I'm having some problems getting everything to work as needed on the new phone.

The facts:
1) Old phone was 64 firmware, new one is 107
2) I ran backup and restore to restore all settings on the new phone
3) I called T-mobile to ensure data plans were correctly tied to each phones unique IMEI numbers.

The problems:
1) BB browser is nowhere to be found on the new phone.
2) I cannot send/receive emails on the new phone.
3) New phone is not recognizing my 2GB microSD card. I verified that it still works.
4) I don't like the new theme...any way to set it up similar to my old 64 model (when clicking on menu I don't get an icon only view but rather a list that I can scroll through)?
Offline  
Old 02-09-2008, 04:09 PM   #2 (permalink)
BlackBerry God
 
aiharkness's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Florida Panhandle
Model: Z10
OS: 10.2.1
Carrier: T-Mobile USA
Posts: 13,712
Post Thanks: 15
Thanked 498 Times in 485 Posts
Default

Wirelessly posted (8700g: BlackBerry8700/4.2.1 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 VendorID/100)

On 1 and 2, sounds like you haven't received service books yet. You can try resending them.

On 4, I assume you've tried to swith to another theme already preinstalled on the device. You can look at mobile.blackberry.com from you blackberry browser and see what themes are available from there, once you have data service.
__________________
- Ira
Offline  
Old 02-09-2008, 04:13 PM   #3 (permalink)
BlackBerry God
 
aiharkness's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Florida Panhandle
Model: Z10
OS: 10.2.1
Carrier: T-Mobile USA
Posts: 13,712
Post Thanks: 15
Thanked 498 Times in 485 Posts
Default

Wirelessly posted (8700g: BlackBerry8700/4.2.1 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 VendorID/100)

On 3, if you haven't already, see

http://blackberryfaq.com/index.php/M..._Media_FAQ.27s
__________________
- Ira
Offline  
Old 02-10-2008, 05:47 PM   #4 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
ruprick's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Model: 8100
Carrier: T-Mobile
Posts: 35
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yeah I checked those out and I am good to go there. I was able to fix all but the microSD issue. I'm thinking it may have died when the phone got wet because after further testing it is toast.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.