BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 02-28-2008, 10:25 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2007
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default AT&T "edge"

Please Login to Remove!

I just unlocked my blackberry pearl 8100 so i could slip in an at&t sim in it so i could use it as a go phone since i'm going on a trip and im just doing it temporary to avoid roaming charges and such with my current carrier. Ever since I slipped the sim card in for "go phone" ive been noticing numerous problems. For instance one of them was everytime the phone started up I would get an error message 453 or something like that and i would get charged for it everytime and also I noticed when i slipped the sim in it right away my browser icon changed to saying "media net" and i'm not even using it and it keeps charging me a few cents here and there and when i look it up on my go phone account it says the charges are for "GPRS". Is there a way i could turn the *data* off or anything so i could just use the phone for voice and sms? I notice in the corner it says "edge" in lowercase. I just need help to fix some setting or something to avoid these charges i'm getting for "GPRS". I also know i'm getting charged because everytime i use the phone for txt, voice and supposedly the data im using (im not) i recieve some kind of txt saying my balance and how much i just got charged.
Offline  
Old 02-28-2008, 10:32 PM   #2 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,667
Post Thanks: 1
Thanked 84 Times in 65 Posts
Default

Go to Options >Advanced Options >TCP. Are there entries there? If so, remove the entries.
Offline  
Old 02-28-2008, 10:38 PM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2007
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by John Clark View Post
Go to Options >Advanced Options >TCP. Are there entries there? If so, remove the entries.
Yes they were some entries there and I removed them and I noticed the charges stopped well atleast for now, wwas that the problem? and if so what was the point of those settings? i had put those in previously but do not know if they were the right apn settings, i had put in these settings:

APN:wap.cingular
User name:WAP@CINGULARGPRS.COM
Password: CINGULAR1

I wasnt sure if those were the right ones for the go phone though, but anyways i removed them.
Offline  
Old 02-28-2008, 10:40 PM   #4 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,667
Post Thanks: 1
Thanked 84 Times in 65 Posts
Default

Those are for AT&T TCP/IP data. You won't get any data without those settings, though.
Offline  
Old 02-28-2008, 10:42 PM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2007
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by John Clark View Post
Those are for AT&T TCP/IP data. You won't get any data without those settings, though.
ok thanks alot, i really appreciate your help! so if those settings are deleted will i not be able to connect with MEdia Net even if i tried to
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.