BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 03-22-2008, 08:39 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: SC
Model: Pearl
Carrier: AT&T
Posts: 8
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Exclamation Non-Responsive Pearl

Please Login to Remove!

Here's how my day has gone:

My 8100 began reseting this morning. Once it when through security verification it would reboot again & again & again. Nothing I could do would make it stop. Went to AT&T and they couldn't do anything. I followed their advice and downloaded the laster version of Desktop Manager and the Phone software from AT&T's website.

The Desktop manager installed fine. I plugged the phone in and began the update/ installation through Application Loader. Everything deleted and installed but during the 2nd stage of the install (the reboot process) the phone would connect and disconnect. After a few minutes the installer stopped and gave me the following message "Unable to reconnect to the device during a multi-stage load operation." Since then my screen is black and the red light comes on for a few seconds and cuts on and repeats.

Any thoughts?
Offline  
Old 03-22-2008, 08:41 PM   #2 (permalink)
CrackBerry Addict
 
mike_187's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: US and A
Model: 8100
Carrier: AT&T
Posts: 794
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

what does your PIN read? check in option>status

is it possibly FFFFFFFF?
__________________
-MC-
Offline  
Old 03-22-2008, 08:48 PM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: SC
Model: Pearl
Carrier: AT&T
Posts: 8
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

don't see that option
Offline  
Old 03-22-2008, 08:50 PM   #4 (permalink)
CrackBerry Addict
 
mike_187's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: US and A
Model: 8100
Carrier: AT&T
Posts: 794
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

click the options icon and scroll to the bottom where it says status. then go to it and see if there is a valid pin or just FFFFFFFF
__________________
-MC-
Offline  
Old 03-22-2008, 09:00 PM   #5 (permalink)
CrackBerry Addict
 
mike_187's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: US and A
Model: 8100
Carrier: AT&T
Posts: 794
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

crap im sorry you cant load your OS so you cant access that on your berry.
when you connect it do desktop manager it should show pin its connected to, or when you start application loader.
__________________
-MC-
Offline  
Old 03-22-2008, 09:04 PM   #6 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: SC
Model: Pearl
Carrier: AT&T
Posts: 8
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

it says "None" the device seems to connect and reconnect contantly.
Offline  
Old 03-22-2008, 09:07 PM   #7 (permalink)
CrackBerry Addict
 
mike_187's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: US and A
Model: 8100
Carrier: AT&T
Posts: 794
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

pull the battery out, start application loader and then see if it sees the device.

you can try the JL_cmder which you can find on the forums and follow the instructions for wiping your handheld...
__________________
-MC-
Offline  
Old 03-22-2008, 09:18 PM   #8 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: SC
Model: Pearl
Carrier: AT&T
Posts: 8
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Tried the battery thing. It just still connects and disconnect. I'll try to the JL_cmder.
Offline  
Old 03-22-2008, 09:30 PM   #9 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: SC
Model: Pearl
Carrier: AT&T
Posts: 8
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Well I tried to wipe the device but it won't stay connected long enough to work. As soon as I type "blackberry" to confirm the wipe cmder goes back to the main screen. What next?
Offline  
Old 03-23-2008, 12:49 AM   #10 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Join Date: Jul 2006
Location: Pembroke Pines, FL
Model: 9700
PIN: 21BFC0A1
Carrier: T-Mobile
Posts: 953
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wirelessly posted (t-mobile pearl)

If device manager won't connect, I don't thinl jl cmdr will either. You may be looking at getting a new blackberry. Is it still under warranty with at&t?
Offline  
Old 03-23-2008, 07:48 AM   #11 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: SC
Model: Pearl
Carrier: AT&T
Posts: 8
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by option94 View Post
Wirelessly posted (t-mobile pearl)

If device manager won't connect, I don't thinl jl cmdr will either. You may be looking at getting a new blackberry. Is it still under warranty with at&t?
Nope 45 days out of warranty
Offline  
Old 03-23-2008, 11:39 AM   #12 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: SC
Model: Pearl
Carrier: AT&T
Posts: 8
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

OK I manage to get the software reintalled and updated. But it's not wanting to stay on. When I push the trackball down it keeps reseting.

Any thoughts or is it FUBAR?

Last edited by craig864 : 03-23-2008 at 11:41 AM.
Offline  
Old 03-24-2008, 08:29 AM   #13 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Walt's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Florida
Model: 8130
Carrier: Sprint
Posts: 320
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

AT&T doesn't offer a service plan? I'm with Sprint and over the last couple of years I've had problems with a couple of Blackberry's that I couldn't resolve and they just gave me a new one.
__________________
Walt
Florida, USA
Sprint 8130 Pearl 2
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.