BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 03-23-2008, 03:18 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2008
Model: 8130
PIN: N/A
Carrier: Alltel
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Is My Phone Faulty?

Please Login to Remove!

I got my brand new blackberry pearl 8130 last weekend. 7 days ago, to be exact.

I purchased it new from Alltel wireless.

Friday night I noticed my emails (I have 3 gmail accounts setup) were not coming in on time but were hours delayed.

Saturday I was unable to receive text messages, they would blink like a new message showed up, for 1/3 of a second, then disappear. So, I never KNEW I wasn't getting them until someone called me to ask why I was not responding.

Today, my phone has been hanging up on calls in mid call. It never shows that the call ended. It just goes back to the main screen.

I have not downloaded any applications that were not originally on the phone.

I have 3 emails and under 40 contacts.

I have received approximately 80 emails in one week, all of which I delete as they come in.

Memory shows 12247576 Bytes Free of a total 50462720 Bytes.

I have used the web browser but clear the cache and cookies very regularly. Everything is clear. I have a 2gb MicroSD card on the phone with some songs and ringtones on it. All files are virus free from my PC.

Anyone have any idea what's going on? The only way I've been able to get the phone to start functioning normally is by taking out the battery and putting it back in. I spent an hour on the phone with Alltel and they said I am within a 14 day trial period so I can exchange the phone for a new one for free on Monday. Think I should?
Offline  
Old 03-23-2008, 03:43 PM   #2 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Join Date: Jul 2006
Location: Pembroke Pines, FL
Model: 9700
PIN: 21BFC0A1
Carrier: T-Mobile
Posts: 953
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wirelessly posted (t-mobile pearl)

Its free to exchange it, and your phone shouldn't do any of what your describing. Just swap it out.
Offline  
Old 03-23-2008, 03:45 PM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2008
Model: 8130
PIN: N/A
Carrier: Alltel
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks option94. I think I will do that. It seems to odd for a brand new phone to be weirding out like this. I'll go and exchange it tomorrow.
Offline  
Old 03-23-2008, 03:47 PM   #4 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Join Date: Jul 2006
Location: Pembroke Pines, FL
Model: 9700
PIN: 21BFC0A1
Carrier: T-Mobile
Posts: 953
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wirelessly posted (t-mobile pearl)

No problem. You could also try reloading the OS, but after 7 days it should just work without you having to do anything.
Offline  
Old 03-23-2008, 04:51 PM   #5 (permalink)
Retired BBF Moderator
 
Sith_Apprentice's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Model: 9000
OS: 4.6.0.xxx
Carrier: AT&T
Posts: 10,149
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

could be a carrier related issue as well. have you called Alltel and had them make sure you had the right BB plan on the device? also you can log into your BIS website and resend the service books as well. welcome to the forums by the way
Offline  
Old 03-23-2008, 06:28 PM   #6 (permalink)
EPIC MOD
 
ezrunner's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Virginia Beach
Model: ZED10
OS: DOS 3.1
PIN: INK STICK
Carrier: Tmobile
Posts: 12,214
Post Thanks: 9
Thanked 6 Times in 6 Posts
Default

Wirelessly posted

Yup welcome to the forums
__________________
ZED 10
Offline  
Old 03-24-2008, 03:25 PM   #7 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2008
Model: 8130
PIN: N/A
Carrier: Alltel
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks everyone for your replies. I turned in the phone today and got a new one - hopefully this one'll work out.
Offline  
Old 03-24-2008, 05:44 PM   #8 (permalink)
CrackBerry Addict
 
dwp1975's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Rockville, MD
Model: 9530
OS: 4.7.0.75
PIN: 304CEA0A
Carrier: Verizon Wireless
Posts: 569
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wirelessly posted

Quote:
Originally Posted by aThomas
Thanks everyone for your replies. I turned in the phone today and got a new one - hopefully this one'll work out.
Keep us posted on how the replacement works out for you.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.