BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 03-27-2008, 03:52 PM   #1 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Feb 2008
Model: 8130
PIN: N/A
Carrier: VZW
Posts: 82
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default After browsing the web for a short period, data drops

Please Login to Remove!

While I surf the web for a bit, eventually I'll try to load a page and it won't load anymore. This tends to happen after about 5 minutes of web usage. All data stops working on all applications, and the only way to get it back is to do a hard reset. This is pretty annoying when I want to surf the web and I have to deal with hard resetting it every 5 minutes (and wait 2-3 for it to come back up).

Next time it happens I'm going to check the available memory, but do you guys have any suggestions? If it's a memory issue, is there any way to free up the memory without hard resetting? Any other possible causes? I use Opera MINI for browsing.
Offline  
Old 03-27-2008, 04:20 PM   #2 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Feb 2008
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 117
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Sounds like a caching issue, but I am not familiar with Opera.
__________________
A Battery pull is the answer to all your problems.
Just yank the battery out while the device is on, and wait a few minutes. VOILA!! Fixed.
Offline  
Old 04-08-2008, 11:29 AM   #3 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Feb 2008
Model: 8130
PIN: N/A
Carrier: VZW
Posts: 82
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Does anyone else have any ideas? This is pretty annoying
Offline  
Old 04-08-2008, 11:30 AM   #4 (permalink)
Retired BBF Moderator
 
Sith_Apprentice's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Model: 9000
OS: 4.6.0.xxx
Carrier: AT&T
Posts: 10,149
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

we need a little bit more information on your set up. What OS do you have, have you cleared the cache, does the same thing happen with the default browser, etc. at least for me, OM has had issues with OS 4.3 and although i didnt have data dropping, i did have connectivity issues in OM.
Offline  
Old 04-09-2008, 12:07 PM   #5 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Feb 2008
Model: 8130
PIN: N/A
Carrier: VZW
Posts: 82
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I'm running 4.3.0.60.

I don't know how to clear the cache, but what happens is I'm browsing, and I have 1XEV connection (Verizon). After about 5 mins of browsing, I lose the data part of the network, And it drops to 1x/1X. I never noticed it happening when I used to use the built-in browser, but I really don't like the built in browser. Once the connection drops, there's no way for me to get it back without doing a hard reset.
Offline  
Old 04-09-2008, 12:12 PM   #6 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,686
Post Thanks: 4
Thanked 100 Times in 72 Posts
Default

There have been upgrades since that OS. I recommend updating your OS. Here's the latest:

http://www.blackberryforums.com/gene...3-0-170-a.html
Offline  
Old 04-09-2008, 02:18 PM   #7 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Feb 2008
Model: 8130
PIN: N/A
Carrier: VZW
Posts: 82
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

So if I already have the latest version of DM, all I have to do is download that one file to run the update?
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.