BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 04-01-2008, 10:47 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2008
Model: 8130
PIN: N/A
Carrier: Sprint
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Bluetooth Problem on Pearl 8130

Please Login to Remove!

i am on my second 8130 with the same problem. ill start off by saying the for the first month i had the phone it was working perfect. anyway, what is happening is, after i make 2 phone calls using my bluetooth earpiece, the bluetooth in the pearl disables. then i have to go back through the settings and enable it again. then 2 more calls and it disables again. i have 4 different bluetooth headsets and it happens with all of them so i dont think it is a compatibility issue. bluetooth worked perfect the first month, then this started happening so i swapped it out and it has been happening since day 1 with the second phone. anyone else have this problem or have an answer to it?
Offline  
Old 04-01-2008, 10:54 PM   #2 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,679
Post Thanks: 4
Thanked 96 Times in 71 Posts
Default

Welcome to BBF.

I would upgrade your OS to the latest if it isn't there already.

http://www.blackberryforums.com/gene...3-0-170-a.html
Offline  
Old 04-02-2008, 01:21 AM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2008
Model: 8130
Carrier: Alltel
Posts: 19
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wirelessly posted

Another user here helped me with the same issue by suggesting turning the blue LED for BT connection back on if you've previously diabled it (options->Bluetooth->options->LED connection indicator = ON. I haven't had a single recurrence of the problem since turning that silly little light back on. It's at least less annoying than the constant BT-disable bug.

Hope this helps!
Offline  
Old 04-02-2008, 12:48 PM   #4 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Jul 2006
Location: Chicago
Model: 8330
OS: 4.5
Carrier: Sprint
Posts: 42
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I've been just recently haveing the same problem since I disabled the bluetooth indicator.
Offline  
Old 04-02-2008, 04:12 PM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2008
Model: 8130
PIN: N/A
Carrier: Sprint
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

well after upgrading the software, the problem still persists. i turned the status light back on and hopefully that works. now that i think about it, it was right around the time that i turned that light off when it started disabling. hopefully that is the problem. thanks guys.
Offline  
Old 04-03-2008, 07:44 AM   #6 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2008
Model: 8130
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

The status light on trick fixed this problem for me. Thanks tranquilo.
Offline  
Old 04-03-2008, 09:23 AM   #7 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Mar 2005
Model: 9550
Carrier: Verizon
Posts: 397
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have the status light on and I still have the problem. Been through two BB's and 3 headsets. I think it is software related.
Offline  
Old 04-07-2008, 11:42 AM   #8 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
elcahall's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Model: 9530
OS: 4.7.148
Carrier: Verizon
Posts: 27
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by jnyost View Post
I have the status light on and I still have the problem. Been through two BB's and 3 headsets. I think it is software related.
Within the last week and a half I've been experiencing this same bug. Then yesterday I wasn't able to re-enable it either. I tried three or four times with no success and ended up having to do a battery pull befor th BT would work again. I'm using the latest OS and the status light has always been on. So I tend to agree that it's software related.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.