BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 04-02-2008, 06:01 PM   #1 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Mar 2008
Model: 8130
PIN: N/A
Carrier: Sprint
Posts: 22
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default 8130 Pearl No EVDO!

Please Login to Remove!

I've had my pearl for less than a month and it was working fine until yesterday. Yesterday my EVDO randomly turned off. My brother's mongul's evdo went out also. He got his EVDO back yesterday night as mine didn't go back on at all. I've tried everything from taking the battery out to restarting a million times. I have checked my settings also everything seemed to be on and working fine. The rep from sprint told me to get a replacement. I was wondering if anyone had the same problem before and could offer me a fix. If not i'll just go for the replacement.
Thanks in advance!
Offline  
Old 04-02-2008, 06:37 PM   #2 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Oct 2007
Location: Edmonton, AB
Model: 8130
PIN: N/A
Carrier: TELUS
Posts: 101
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

are you getting at least a 1x signal or does it say that the wireless antenna is off?
Offline  
Old 04-02-2008, 06:38 PM   #3 (permalink)
Retired BBF Moderator
 
Sith_Apprentice's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Model: 9000
OS: 4.6.0.xxx
Carrier: AT&T
Posts: 10,149
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

options > mobile network > data services > set to OFF then wait 10 seconds, turn back to ON
Offline  
Old 04-02-2008, 07:13 PM   #4 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Mar 2008
Model: 8130
PIN: N/A
Carrier: Sprint
Posts: 22
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I am getting only 1x and sith i just tried what you said and it's still the same. It still says 1x.
Offline  
Old 04-02-2008, 11:39 PM   #5 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Join Date: Jan 2005
Model: Many
Carrier: Sprint
Posts: 1,475
Post Thanks: 0
Thanked 6 Times in 5 Posts
Default

Try this:

Options->Mobile Network->Click the BB Menu Button and select "Start Provisioning"
Offline  
Old 04-03-2008, 02:03 AM   #6 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Mar 2008
Model: 8130
PIN: N/A
Carrier: Sprint
Posts: 22
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

it goes to up to 1xEV then provisioning failed(error 1012). Thanks for all the help guys but i give up. It's still under the 1 month warranty so i'm going to bring it back and hopefully this will never happen again. Quick question i backed up all my stuff when i get my replacement pearl should i restore it with the broken pearl backup?
Offline  
Old 04-03-2008, 02:40 AM   #7 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Dec 2007
Location: East Texas
Model: 8230
OS: 4.6.1.208
Carrier: Alltel
Posts: 110
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wirelessly posted

That's weird, I don't have the "start provisioning" option!
Offline  
Old 04-03-2008, 11:09 AM   #8 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Mar 2008
Model: 8130
PIN: N/A
Carrier: Sprint
Posts: 22
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Well i just tried one more time the start provisioning option and it got my EVDO BACK!! I'm going to bring it back anyways just in case i run into any other problems in the future with this device. Thanks again for all the help!
Offline  
Old 04-03-2008, 09:31 PM   #9 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2008
Model: 8130
PIN: N/A
Carrier: Alltel
Posts: 11
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

On a related question. My 8130 on Alltel shows 1XEV. Is this what I should expect to see?
Offline  
Old 04-04-2008, 06:42 AM   #10 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Feb 2008
Model: 8130
PIN: N/A
Carrier: verizon
Posts: 30
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

On verizon, I was told 1XEV is the same as EVDO. Does anybody know if they're feeding me a line?
Offline  
Old 04-04-2008, 09:18 AM   #11 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Feb 2008
Model: 8530
Carrier: Verizon
Posts: 455
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by aikenbbpearl View Post
On a related question. My 8130 on Alltel shows 1XEV. Is this what I should expect to see?
Yes. This is the fastest speed on Alltel.
Offline  
Old 04-04-2008, 09:19 AM   #12 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Feb 2008
Model: 8530
Carrier: Verizon
Posts: 455
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by jadam View Post
On verizon, I was told 1XEV is the same as EVDO. Does anybody know if they're feeding me a line?
It is on Alltel.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.