BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 04-04-2008, 01:35 AM   #1 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Feb 2008
Model: 9530
PIN: 3056d36d
Carrier: Telus Mobility
Posts: 60
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Is my Blackberry dead?!

Please Login to Remove!

Okay so I've had this 8130 since I'm gonna say probably Janaury or so. The last couple weeks I've had small problems with the screen going black and not responding for a moment or two while I've been using it and I just tried to log into IM+ with it today and it requested an update so I went ahead and downloaded the update and it proceeded to tell me the phone needed to restart. So I went ahead and clicked yes to restarting the phone now. And now for the last few hours the phone has been trying to reboot but then just keeps shutting off and trying again. I don't know what's wrong with it and I can't figure out a solution. If I pull out the battery it'll just continue to do the same thing once I put the battery back in.
Offline  
Old 04-04-2008, 01:38 AM   #2 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Feb 2008
Model: 9530
PIN: 3056d36d
Carrier: Telus Mobility
Posts: 60
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Oh and to be more specific when it seems to be shutting down the red light on the phone comes on. After a second or two it'll turn off. A second or two after that the screen turns back on to the loading screen with the rotation hour glass and then just shuts off with the red light coming back on.
Offline  
Old 04-04-2008, 02:50 AM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2008
Location: San Diego County, California
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Angry dead blackberry

Quote:
Originally Posted by Green_Teg View Post
Oh and to be more specific when it seems to be shutting down the red light on the phone comes on. After a second or two it'll turn off. A second or two after that the screen turns back on to the loading screen with the rotation hour glass and then just shuts off with the red light coming back on.
Did it recently take an impact?
__________________
------------------------------------------------
T.J. Gore
PIN: 23E49D47
8100 Pearl from TMo
BIS/BES
Offline  
Old 04-04-2008, 10:26 AM   #4 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Feb 2008
Model: 9530
PIN: 3056d36d
Carrier: Telus Mobility
Posts: 60
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Actually it was in my pocket when I just crashed my pocket bike a few hours before hand. I actually hit a tree at around 60-70kph... The phone appeared to be fine after though until I tried to reboot it later for the update.
Offline  
Old 04-04-2008, 10:37 AM   #5 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

lol, now you tell all the story. Wow. What is a pocket bike?

Try reloading the OS fresh. But it sounds like it could be hardware issue... but a fresh OS load, if the issue continues will tell you that it is hardware related.
Offline  
Old 04-04-2008, 11:36 AM   #6 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Feb 2008
Model: 9530
PIN: 3056d36d
Carrier: Telus Mobility
Posts: 60
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

lol, A pocket bike is one of those very small motorcycles that are just over a foot high. I actually got a brand new one that does 120kph or something like 75mph for those of you in the States. Basically crashed it my first time out. Not used to so much power on one! So ya anyways how do I reload the operating system on it? I can't connect it with Desktop Manager or anything and I can't get the phone to start up so I can do anything with it. And the phone did start acting up a little for a couple weeks before the crash. It also seemed to work fine while I was using it for about 4 hours after. Just died when I tried to restart it.
Offline  
Old 04-04-2008, 12:33 PM   #7 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Jagga's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Toronto
Model: Z10
Carrier: Lord Rogers - 107
Posts: 862
Post Thanks: 6
Thanked 6 Times in 5 Posts
Default

It could be hardware related, however I did face a similar issue (due to my fault of firmware adjustment & loading) some time back! Try to reload the OS as suggested above.

PS - you know that those pocket bikes are NOT stable around 65-70mph right?! They just don't balance right. Oh and wear a helmet so that your brain's OS doesn't keep trying to reboot after your next crash! Cool?!
__________________
Senior help desk administrator (rim_db_admin_sr_helpdesk)
Serious Mobile
Offline  
Old 04-04-2008, 12:36 PM   #8 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Feb 2008
Model: 9530
PIN: 3056d36d
Carrier: Telus Mobility
Posts: 60
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

lol Yes I had a helmet on. My only question is how do I reload the operating system on the phone? This is my first Blackberry and I've only had it a couple months.
Offline  
Old 04-04-2008, 12:37 PM   #9 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

Follow the instructions at the top of this 8100 section of the forum, download from the Sticky Note there and follow the instructions as written. Not a big deal to do .
Offline  
Old 04-04-2008, 01:50 PM   #10 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Feb 2008
Model: 9530
PIN: 3056d36d
Carrier: Telus Mobility
Posts: 60
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Okay I just reloaded the operating system and the phone is fine now. Thanks guys I didn't know you could do that if the phone wasn't turning on and staying connected to the computer. =)
Offline  
Old 04-05-2008, 09:47 PM   #11 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2008
Model: 8130
PIN: N/A
Carrier: AllTel
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I'm a new blackberry owner, and love it. I also have a 8130, for about 2 weeks now. Well i just tried loading the trial version of the IM+ program, and it's sent my BB into a restart hole just like yours, just keeps rebooting, and red light, hourglass, red light.........i don't know what the heck to do. I found this thread, and i'm going to try and reload the OS i guess, i hope i can figure this out, i'm just glad it worked for you, i'm hopping for the same. *crosses fingers*
Offline  
Old 04-05-2008, 09:52 PM   #12 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

tenMontana, welcome to the BBF.

You might try to uninstall the IM+ program first, before messing with the OS.

Options > Advanced > Applications. Find the program > Menu > Delete.
Offline  
Old 04-05-2008, 10:00 PM   #13 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2008
Model: 8130
PIN: N/A
Carrier: AllTel
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I'd love to have the option to uninstall the IM+, but my BB won't start at all, i'm stuck in a never ending loop of hour glass, blackscreen red LED,......and thank you for the welcome to the BBF
Offline  
Old 04-05-2008, 10:02 PM   #14 (permalink)
Retired BBF Moderator
 
Sith_Apprentice's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Model: 9000
OS: 4.6.0.xxx
Carrier: AT&T
Posts: 10,149
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

welcome to the forums. you will need to reload the OS as was discussed above.
Offline  
Old 04-05-2008, 10:02 PM   #15 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2008
Model: 8130
PIN: N/A
Carrier: AllTel
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

this is just driving me crazy, and scaring me. I just don't understand why it would do this, i just hope i can figure this thing out. I've loved this phone up till now.
Offline  
Old 04-05-2008, 10:25 PM   #16 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2008
Model: 8130
PIN: N/A
Carrier: AllTel
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Ok, downloaded new OS, deleted the vendor.xml file......plug in bb.......and i'm not really getting anything to happen at all, it still just resets, and the desktop manager doesn't recognize it??
Offline  
Old 04-05-2008, 10:26 PM   #17 (permalink)
Retired BBF Moderator
 
Sith_Apprentice's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Model: 9000
OS: 4.6.0.xxx
Carrier: AT&T
Posts: 10,149
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

How do I wipe the BlackBerry using Jl Cmder? - BlackBerryFAQ
if that doesnt work
What to do next if Jl Cmder will not connect and wipe - BlackBerryFAQ
Offline  
Old 04-05-2008, 10:47 PM   #18 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2008
Model: 8130
PIN: N/A
Carrier: AllTel
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

ok, got it to recognize it, installed new OS, now it's trying to restart, from what i've read i'm gonna be watching this hour glass spin for up to 20 min waiting for it to load?
Offline  
Old 04-05-2008, 10:48 PM   #19 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2008
Model: 8130
PIN: N/A
Carrier: AllTel
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

thank you again for all the help, BBF rocks.
Offline  
Old 04-05-2008, 10:56 PM   #20 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2008
Model: 8130
PIN: N/A
Carrier: AllTel
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

YAY, it came back on, and I have a phone again! THANK YOU......now i just have to put all my stuff back on it.....and remember to use the backup this time.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.