BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 04-18-2008, 10:53 AM   #1 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: May 2005
Location: Philadelphia, PA
Model: 9700
OS: 6.0.0.526
Carrier: AT&T
Posts: 56
Post Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Caller hears me, I don't hear them

Please Login to Remove!

I've had this problem with my AT&T 8100 almost since the day I bought it. About one time out of 10 (conservatively) my 8100 will ring, I'll pick up by either clicking on the trackball or pushing the green answer button. The screen shows "connected", but I can't hear the caller. I've learned to say "sorry, we have a bad connection, please call back." The caller returns the call and tells me they heard me but I obviously didn't hear them.

I've spoken to AT&T and Blackberry about this on multiple occasions, and I had the 8100 replaced a few months ago. Still the problem persists. Any ideas?
Offline  
Old 04-18-2008, 11:53 AM   #2 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Rolo1971's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Baltimore/DC
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 555
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have a buddy in Philly and you guys must get poor reception because he has the same problem (at various times). I don't think it's your phone.
If it is, it must be something wrong with your speaker.

He has replaced his phone and the problem still happens. Not as much though. He is also with AT&T.

Hope this helpls,
Rolo
Offline  
Old 04-18-2008, 11:56 AM   #3 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: May 2005
Location: Philadelphia, PA
Model: 9700
OS: 6.0.0.526
Carrier: AT&T
Posts: 56
Post Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I moved here from Lexington, KY about 7 months ago and had the same problem there. I also had it with Cingular, before they became AT&T. Could it possibly be because I answer the phone by punching the trackball instead of the green key? Maybe it's not making a complete connection?

Thanks, Jim
Offline  
Old 04-18-2008, 11:56 AM   #4 (permalink)
Retired BBF Moderator
 
Sith_Apprentice's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Model: 9000
OS: 4.6.0.xxx
Carrier: AT&T
Posts: 10,149
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

it sounds like a signal issue. Also, you can try switching your phone from handset to speakerphone, see if you can hear them. If you can, switch back and I have had success in the past getting the audio to come through that way. Also make sure your handheld is updated to the latest OS.
Offline  
Old 04-18-2008, 12:35 PM   #5 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Apr 2007
Location: vancouver
Model: 9700
PIN: 21C1DB50
Carrier: Mobilicity
Posts: 40
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

had the same problem. was hardware issue. they replace the unit. everything a ok.
Offline  
Old 04-18-2008, 01:21 PM   #6 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Rolo1971's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Baltimore/DC
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 555
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Just like Sith said, I think it's a signal issue with Philly. I doubt how you answer the phone has anything to do with it but you can try to switch it from using the trackball back to the button and see if that helps.

good luck,
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.