BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 05-28-2008, 07:58 AM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2008
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: Vodafone
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Unable to upgrade 8100 UK to Australia OS

Please Login to Remove!

Hi guys,

I have followed the instructions to upgrade my 8100 however when I plug in the device after deleting vender.xml and running DM nothing happens. I understand that I should be prompted to upgrade the OS. I have the latest OS and DM installed.

The grey text in the Application Loader windows sates that it does not have the device software for the connected unit. It was originally a UK Vodafone unit; I am now in Australia and have been trying to install the OS for this county. I still use Vodafone as my provider

My current OS is version 4.2.0.51 and it keeps crashing hence the desire to upgrade.

Can anyone help?
Offline  
Old 05-28-2008, 10:40 AM   #2 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Nucker's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Keystone State
Model: 9700
OS: 5.0.0.XXX
PIN: Its a personal identification #
Carrier: at&t
Posts: 134
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by philg4iio View Post
The grey text in the Application Loader windows sates that it does not have the device software for the connected unit.


With out knowing much about your situation my guess would be that you downloaded software that wasn't for the 8100. Maybe you grabed 8110 or 8130 instead. Make sure that the software is for 8100 then go into your add remove programs remove the current software you installed and start over with the proper one. Good luck Hope it helped.
Offline  
Old 05-28-2008, 11:17 AM   #3 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Foxglove's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Model: 9900
PIN: N/A
Carrier: o2
Posts: 929
Post Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Wirelessly posted

Another thing,if you are downloading the correct software are you plugging in the BB after running DM? ensure you plug in the device before opening the DM.
Offline  
Old 05-29-2008, 06:45 AM   #4 (permalink)
Grumpy Moderator
 
NJBlackBerry's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Somewhere in the swamps of Jersey
Model: i5s
Carrier: AT&T
Posts: 27,796
Post Thanks: 33
Thanked 441 Times in 381 Posts
Default

Make sure you locate and delete VENDOR.XML on your PC C: drive.

Do this AFTER you download and install the latest version of the 8100 handheld OS onto your PC.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.