BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 06-05-2008, 09:39 AM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2006
Location: Nova Scotia
Model: 9100
OS: 6.0.0.344
Carrier: Bell
Posts: 12
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default 8130 - problem intialising bluetooth

Please Login to Remove!

Hi Folks

i work for a large corporation running models 8703 and 8130 (which is what i use).

I have had a problem that my tech support guy says also crosses over to the 8703.
there are times when i try to use my blutooth headset (motorola h700) that it fails to intialise and allow the voice dialing to occur.
My tech guy tells me its a know rIM error and that its well documented on many fourms. well i have serached here and failed to find any notice of this.

Can someone point me to the thread, if there is one.

Have others had this problem ?

I can manually fix it by removing the battery which of course is an unaccpetable long term fix.
With the new laws in nova Scotia requiring the use of voice dialing and headsets while driving , this feature is important.
Offline  
Old 06-05-2008, 10:59 AM   #2 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Two Mike Romeo's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Whidbey Island, WA
Model: 9530
OS: 5.0.0.328
Carrier: Verizon
Posts: 121
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default It is an OS issue with the 8130

maritimer555,

This is an operating system problem with the 8130. I can 't recall which OS my 8130 had out of the box, but when it was in the holster, the bluetooth would activate the voice dial command, but would not dial the number. There are other documented cases of this happening in these forums - that is how I found that it was an OS problem. But I understand your pain... searching for it can be hit or miss.

I upgraded to OS 4.3.0.97 and have not had this problem since.

Randall
Two Mike Romeo
Offline  
Old 06-05-2008, 12:12 PM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2006
Location: Nova Scotia
Model: 9100
OS: 6.0.0.344
Carrier: Bell
Posts: 12
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default OS version

hi

i'm using OS v4.3.0.66
i'm getting a new 8130 (for other reasons) next week. perhaps the new OS will be on it and my problem will go away .
Offline  
Old 06-05-2008, 12:15 PM   #4 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Two Mike Romeo's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Whidbey Island, WA
Model: 9530
OS: 5.0.0.328
Carrier: Verizon
Posts: 121
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Good luck with the new 8130. If it does not come with a newer OS, then come back to the BBF. The OS and install instructions can be found in the FAQs.

Randall
Two Mike Romeo
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.