BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 07-01-2008, 05:43 PM   #1 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
noelstrom's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: London ON
Model: 8330
OS: 5.0.0.438
Carrier: Bell Mobility
Posts: 190
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Version of OS4.5 that doesn't ruin the camera?

Please Login to Remove!

Pardon me if this isn't allowed in the forum - not a noob (anymore) to the Pearl, but new to the site.

Is there a version of OS4.5 (which I love, especially now that Rogers has upgraded to BIS 2.5) that doesn't completely ruin the camera? i did use the camera a fair bit, but now it's useless.

thanks all!
Offline  
Old 07-01-2008, 05:45 PM   #2 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,679
Post Thanks: 4
Thanked 96 Times in 71 Posts
Default

Only what you see in the forums. We are not hiding the release of new OS's.
Offline  
Old 07-01-2008, 05:52 PM   #3 (permalink)
Grumpy Moderator
 
NJBlackBerry's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Somewhere in the swamps of Jersey
Model: i5s
Carrier: AT&T
Posts: 27,798
Post Thanks: 33
Thanked 441 Times in 381 Posts
Default

What version are you running?
Offline  
Old 07-01-2008, 06:23 PM   #4 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
noelstrom's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: London ON
Model: 8330
OS: 5.0.0.438
Carrier: Bell Mobility
Posts: 190
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Currently running 4.5.0.37.
Offline  
Old 07-01-2008, 06:46 PM   #5 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Moonshadow's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Kingston, Ontario
Model: 8130
OS: 4.5.0.131
Carrier: TELUS
Posts: 885
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wirelessly posted (8100 Pearl)

What's the issue?
__________________
Experience is a wonderful thing. It enables you to recognize a mistake when you make it again

Telus - 8130 - BES/BIS
Offline  
Old 07-01-2008, 07:56 PM   #6 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
BCollins521's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: OH
Model: 9700
PIN: Ask...
Carrier: T-Mobile
Posts: 2,033
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wirelessly posted

I don't have any issue with my camera with .46 or .44 when I was using that one...not sure what issues you were having

-Brian
__________________
-Brian

Get My Themes Here! | [email address] | Twitter
Offline  
Old 07-01-2008, 08:38 PM   #7 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Moonshadow's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Kingston, Ontario
Model: 8130
OS: 4.5.0.131
Carrier: TELUS
Posts: 885
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wirelessly posted (8100 Pearl)

I have upgraded to the latest 4.5 from Vida phone and camera works fine on my 8100.
__________________
Experience is a wonderful thing. It enables you to recognize a mistake when you make it again

Telus - 8130 - BES/BIS
Offline  
Old 07-02-2008, 02:25 AM   #8 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
ChestR_MolestR's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Ottawa, Canada
Model: 9800
OS: 6.0.0.450
Carrier: Rogers
Posts: 130
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

My camera before upgrading was perfect/ but with .37 is looks so ugly. i cant take any pictures at night even with the flash on. I miss my curve so much .
Offline  
Old 07-02-2008, 02:29 AM   #9 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,679
Post Thanks: 4
Thanked 96 Times in 71 Posts
Default

I haven't experienced any camera issues. However, if it's not working then I'd find another version or downgrade back to what you had that worked.
Offline  
Old 07-02-2008, 05:59 AM   #10 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
noelstrom's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: London ON
Model: 8330
OS: 5.0.0.438
Carrier: Bell Mobility
Posts: 190
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I foubd a .46 version and gave that a try - same issue, The issue is no matter waht light balance I have it set at, it is pitch black on the dark, and washed out in white outside. I don;t really want to downgrade, as I do use the media player, and it's MUCH better on the 4.5 OS.

The choices one must make, eh?
Offline  
Old 07-02-2008, 09:24 AM   #11 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Apr 2007
Location: Athens, GA
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 21
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have also had issues with my camera since upgrading my 8100 to 4.5.0.37. I've attached 2 example pictures. One is of my office, and the colors are really whack. It seems like the white balance is way too high. The other photo was an attempt to take a picture of the view from my window. It's sunny outside, but not extremely.

I've tried toying with the settings, but nothing helps. Basically, I can't take any pictures outside when the sun is out, and the color is off in all other pictures.
Attached Thumbnails
Version of OS4.5 that doesn't ruin the camera?-img00018.jpg  Version of OS4.5 that doesn't ruin the camera?-img00042.jpg  
Offline  
Old 07-02-2008, 07:34 PM   #12 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Oct 2006
Model: 8100
Carrier: TMobile
Posts: 152
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

yeah, I've had my camera just as bad with .37, .44, and .46 (currently running) on my 8100

I guess for now it's the price to pay for the new 4.5 features :( Hope they address that soon.

I've also tried doing a complete wipe of the phone, and re-installing the OS, but that didn't fix the problem either.
Offline  
Old 07-03-2008, 06:32 AM   #13 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
noelstrom's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: London ON
Model: 8330
OS: 5.0.0.438
Carrier: Bell Mobility
Posts: 190
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I'm wondering if I can copy the camera .cod file from 4.2 and move it to the 4.5 installation I have....I can't see hw that couldn't work....thoughts?
Offline  
Old 07-03-2008, 06:39 AM   #14 (permalink)
EPIC MOD
 
ezrunner's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Virginia Beach
Model: ZED10
OS: DOS 3.1
PIN: INK STICK
Carrier: Tmobile
Posts: 12,214
Post Thanks: 9
Thanked 6 Times in 6 Posts
Default

you can give it a shot

worst thing that happens you have to wipe device and reload

tis is a known issue for all current beta releases with the 8100 4.5.0.42 and up so far
__________________
ZED 10
Offline  
Old 07-03-2008, 11:34 AM   #15 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2007
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: Cingular
Posts: 12
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by noelstrom View Post
I'm wondering if I can copy the camera .cod file from 4.2 and move it to the 4.5 installation I have....I can't see hw that couldn't work....thoughts?
This worked perfectly fine for older versions of 4.5; but not ones since 4.5.0.37, I believe. Another interesting thing you can do is take the video camera COD from an 8120 or 8320 and upload it via JL_CMDR. It will be pretty ugly, but is a pretty nice proof of concept.
Offline  
Old 07-03-2008, 11:55 AM   #16 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
noelstrom's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: London ON
Model: 8330
OS: 5.0.0.438
Carrier: Bell Mobility
Posts: 190
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I'm running a beta.46 currently. Maybe I'll give it a try - it can't be any worse than what it is. That'll be a project for the weekend, just in case I need the time to re-install the OS if I bugger it up.
Offline  
Old 07-03-2008, 12:28 PM   #17 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
strike2tamu's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Houston
Model: 8900
OS: 4.6.1
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 2,046
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yea I had just a white screen w/ the camera (when outside) on my 8100 and 4.5.0.46.
__________________
Whoop!
www.twitter.com/strike2tamu
Offline  
Old 07-03-2008, 01:41 PM   #18 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Oct 2006
Location: Ontario
Model: Torch
Carrier: Rogers
Posts: 108
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by noelstrom View Post
I'm wondering if I can copy the camera .cod file from 4.2 and move it to the 4.5 installation I have....I can't see hw that couldn't work....thoughts?
My 8100 camera is totally washed out in bright light as well under both .42 and .46

Did you try this?
How do you find and copy the camera .cod file from 4.2?
Offline  
Old 07-04-2008, 06:31 AM   #19 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
noelstrom's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: London ON
Model: 8330
OS: 5.0.0.438
Carrier: Bell Mobility
Posts: 190
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I tried the coping of the .cod file from the Rogers 4.2.109 software. No dice. The camera was better indoors, but nowhere near where it was with the full OS 4.2 installed. So, I'll sacrifice it at the moment for HTML and better media player (which I use A LOT more than the camera anyway). Hopefully the next offical release has solved this issue.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.