BlackBerry Forums Support Community

BlackBerry Forums Support Community (http://www.blackberryforums.com/)
-   General 8100 Series Discussion - Pearl (http://www.blackberryforums.com/general-8100-series-discussion-pearl/)
-   -   8100 with 4.5.0.37 terrible slow (http://www.blackberryforums.com/general-8100-series-discussion-pearl/137994-8100-4-5-0-37-terrible-slow.html)

RaceBreed 07-02-2008 05:22 AM

8100 with 4.5.0.37 terrible slow
 
Hi,

i have got a 8100 series from a pal. He has updated his 8100 Series with the latest Firmware. Update process runs fine but the BB needs around 6! minutes to boot and another 30 seconds to open a menu or application.

The only mistake was that my pal hasn't deleted the vendor.xml. Could this be the problem?
The Blackberry is from T-Mobile and the firmware was the one from the Vodafone homepage.

Best regards,
RaceBreed

Moonshadow 07-02-2008 10:47 AM

Wirelessly posted (8100 Pearl)

Quote:

Originally Posted by RaceBreed
Hi,

i have got a 8100 series from a pal. He has updated his 8100 Series with the latest Firmware. Update process runs fine but the BB needs around 6! minutes to boot and another 30 seconds to open a menu or application.

The only mistake was that my pal hasn't deleted the vendor.xml. Could this be the problem?
The Blackberry is from T-Mobile and the firmware was the one from the Vodafone homepage.

Best regards,
RaceBreed

That's possible biky the OS likley woukldnt have upgraded if vendor.XML was wrong try reformating the media card and if installed get rid of color pearl, softreset and the today plus theme. Are if that works better.

John Clark 07-02-2008 10:50 AM

Vendor.xml doesn't work that way.

Vendor.xml not deleted = OS won't load at all
Vendor.xml deleted = OS will load.

it's like an on/off switch.

JSanders 07-02-2008 10:52 AM

and .37 is not the latest OS for that device, BUT it is the only one officially released for that device.

d_e_v 07-12-2008 04:20 PM

Have the same problem.
Rolling back to 4.21.107 from tmobile site.
But i want ad2p :(
So how i can solve my problem ?

scottuf527 07-12-2008 05:59 PM

.37 is slow to the point of being unusable. try to find the .42 firmware. MUCH MUCH MUCH better.

TroyDBrown 07-12-2008 07:20 PM

I would not install .37 on an 8100. Even the latest Beta has issues.

Cakk15 07-12-2008 11:21 PM

mine takes a wile too i have the 8120

gall3n 07-12-2008 11:51 PM

Quote:

Originally Posted by Cakk15 (Post 1014024)
mine takes a wile too i have the 8120

A cold reset appears to solve speed issue for me; but each cold reset sets my desktop icons' arrangement and visibility back to default. Annoying.

riki 07-13-2008 07:16 AM

hi
 
vodafone?????

Moonshadow 07-13-2008 08:23 PM

Wirelessly posted (8100 Pearl)

Quote:

Originally Posted by gall3n
Quote:

Originally Posted by Cakk15 (Post 1014024)
mine takes a wile too i have the 8120

A cold reset appears to solve speed issue for me; but each cold reset sets my desktop icons' arrangement and visibility back to default. Annoying.

In had that problem too. Had to get rid of today plus theme.

Tremo 07-14-2008 12:14 AM

Do the 4.5 OS after.37 fix the camera problem? Are they faster as well? When will one of them be an official release? I have .37 on my phone and it kinda sux. If I knew where to find those beta OS that you guys keep discussing.........

John Clark 07-14-2008 12:21 AM

Wirelessly posted (BB 11020)

None of the releases have fixed the camera on the 8100 yet.

Tremo 07-14-2008 12:53 AM

Has anyone tried the .52 release yet? I just found it and am downloading it now.

mDRagON- 07-14-2008 01:12 AM

I find .42 to be so so, miss the themes. Will the stargazer theme work on .42?

alexanderblake 07-14-2008 11:21 AM

I've got the .52 OS on my pearl now. I actually don't know what all this talk of the camera is. My camera looks great. Maybe its just me. I got rid of colorpearl, and she works great. Fast, sleek, and no problems!

John Clark 07-14-2008 11:25 AM

Wirelessly posted (BB 11020)

Try taking a picture outside and you'll see what everyone is talking about. The light sensor doesn't work.

alexanderblake 07-14-2008 11:38 AM

Oh I see. I just went outside and got a white screen. Okay, so no outside shots for me until that's fixed. No big deal. Everything else works great. I'm happy.

So...on the list of things to wait for...
1 - new colorpearl
2 - new OS to fix camera
3 - ?

Tremo 07-14-2008 04:44 PM

Is the new .52 any faster than that slow-assed .37?

I would hope that RIM knows the problem with the camera, and has plans to fixit.

Hey Mods, whyizzit that it is OK to discuss these beta OS in detail here on the forum, but such a henious crime to tell people how easily they can find where to download it? I mean sheesh, I found .52 in about 5 minutes of searching. It seems inconsistent.

John Clark 07-14-2008 05:55 PM

http://www.blackberryforums.com/gene...read-asap.html


All times are GMT -5. The time now is 03:34 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.6.12
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.