BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 07-02-2008, 05:22 AM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2008
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: Vodafone
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Unhappy 8100 with 4.5.0.37 terrible slow

Please Login to Remove!

Hi,

i have got a 8100 series from a pal. He has updated his 8100 Series with the latest Firmware. Update process runs fine but the BB needs around 6! minutes to boot and another 30 seconds to open a menu or application.

The only mistake was that my pal hasn't deleted the vendor.xml. Could this be the problem?
The Blackberry is from T-Mobile and the firmware was the one from the Vodafone homepage.

Best regards,
RaceBreed
Offline  
Old 07-02-2008, 10:47 AM   #2 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Moonshadow's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Kingston, Ontario
Model: 8130
OS: 4.5.0.131
Carrier: TELUS
Posts: 885
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wirelessly posted (8100 Pearl)

Quote:
Originally Posted by RaceBreed
Hi,

i have got a 8100 series from a pal. He has updated his 8100 Series with the latest Firmware. Update process runs fine but the BB needs around 6! minutes to boot and another 30 seconds to open a menu or application.

The only mistake was that my pal hasn't deleted the vendor.xml. Could this be the problem?
The Blackberry is from T-Mobile and the firmware was the one from the Vodafone homepage.

Best regards,
RaceBreed
That's possible biky the OS likley woukldnt have upgraded if vendor.XML was wrong try reformating the media card and if installed get rid of color pearl, softreset and the today plus theme. Are if that works better.
__________________
Experience is a wonderful thing. It enables you to recognize a mistake when you make it again

Telus - 8130 - BES/BIS
Offline  
Old 07-02-2008, 10:50 AM   #3 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,667
Post Thanks: 1
Thanked 84 Times in 65 Posts
Default

Vendor.xml doesn't work that way.

Vendor.xml not deleted = OS won't load at all
Vendor.xml deleted = OS will load.

it's like an on/off switch.
Offline  
Old 07-02-2008, 10:52 AM   #4 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

and .37 is not the latest OS for that device, BUT it is the only one officially released for that device.
Offline  
Old 07-12-2008, 04:20 PM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2008
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: Tmobile
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Have the same problem.
Rolling back to 4.21.107 from tmobile site.
But i want ad2p :(
So how i can solve my problem ?
Offline  
Old 07-12-2008, 05:59 PM   #6 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2008
Model: 8130
PIN: N/A
Carrier: verizon
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

.37 is slow to the point of being unusable. try to find the .42 firmware. MUCH MUCH MUCH better.
Offline  
Old 07-12-2008, 07:20 PM   #7 (permalink)
No longer Registered.
 
Join Date: Jun 2007
Model: 9530
OS: 4.7.0.XXX
PIN: G Pong Champ
Carrier: T-Mobile U.S.
Posts: 5,515
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I would not install .37 on an 8100. Even the latest Beta has issues.
Offline  
Old 07-12-2008, 11:21 PM   #8 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2008
Model: 8120
PIN: N/A
Carrier: ATT
Posts: 14
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

mine takes a wile too i have the 8120
Offline  
Old 07-12-2008, 11:51 PM   #9 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2007
Location: Edmonton, Canada
Model: 8120
OS: 4.5.37
PIN: N/A
Carrier: Rogers
Posts: 11
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Cakk15 View Post
mine takes a wile too i have the 8120
A cold reset appears to solve speed issue for me; but each cold reset sets my desktop icons' arrangement and visibility back to default. Annoying.
Offline  
Old 07-13-2008, 07:16 AM   #10 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Jul 2008
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: t-mobile
Posts: 24
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default hi

vodafone?????
Offline  
Old 07-13-2008, 08:23 PM   #11 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Moonshadow's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Kingston, Ontario
Model: 8130
OS: 4.5.0.131
Carrier: TELUS
Posts: 885
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wirelessly posted (8100 Pearl)

Quote:
Originally Posted by gall3n
Quote:
Originally Posted by Cakk15 View Post
mine takes a wile too i have the 8120
A cold reset appears to solve speed issue for me; but each cold reset sets my desktop icons' arrangement and visibility back to default. Annoying.
In had that problem too. Had to get rid of today plus theme.
__________________
Experience is a wonderful thing. It enables you to recognize a mistake when you make it again

Telus - 8130 - BES/BIS
Offline  
Old 07-14-2008, 12:14 AM   #12 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Tremo's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: San-Ho-Zay
Model: 9700
PIN: N/A
Carrier: ATT
Posts: 59
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Do the 4.5 OS after.37 fix the camera problem? Are they faster as well? When will one of them be an official release? I have .37 on my phone and it kinda sux. If I knew where to find those beta OS that you guys keep discussing.........
Offline  
Old 07-14-2008, 12:21 AM   #13 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,667
Post Thanks: 1
Thanked 84 Times in 65 Posts
Default

Wirelessly posted (BB 11020)

None of the releases have fixed the camera on the 8100 yet.
Offline  
Old 07-14-2008, 12:53 AM   #14 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Tremo's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: San-Ho-Zay
Model: 9700
PIN: N/A
Carrier: ATT
Posts: 59
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Has anyone tried the .52 release yet? I just found it and am downloading it now.
Offline  
Old 07-14-2008, 01:12 AM   #15 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
mDRagON-'s Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Honolulu
Model: 9700
OS: 5.0.0.421
PIN: 215C161F
Carrier: T-Mobile
Posts: 93
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I find .42 to be so so, miss the themes. Will the stargazer theme work on .42?
Offline  
Old 07-14-2008, 11:21 AM   #16 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Jul 2008
Location: Chicago
Model: 8100
OS: 4.5.0.52
PIN: 24129C9B
Carrier: T-Mobile
Posts: 28
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I've got the .52 OS on my pearl now. I actually don't know what all this talk of the camera is. My camera looks great. Maybe its just me. I got rid of colorpearl, and she works great. Fast, sleek, and no problems!
Offline  
Old 07-14-2008, 11:25 AM   #17 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,667
Post Thanks: 1
Thanked 84 Times in 65 Posts
Default

Wirelessly posted (BB 11020)

Try taking a picture outside and you'll see what everyone is talking about. The light sensor doesn't work.
Offline  
Old 07-14-2008, 11:38 AM   #18 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Jul 2008
Location: Chicago
Model: 8100
OS: 4.5.0.52
PIN: 24129C9B
Carrier: T-Mobile
Posts: 28
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Oh I see. I just went outside and got a white screen. Okay, so no outside shots for me until that's fixed. No big deal. Everything else works great. I'm happy.

So...on the list of things to wait for...
1 - new colorpearl
2 - new OS to fix camera
3 - ?
Offline  
Old 07-14-2008, 04:44 PM   #19 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Tremo's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: San-Ho-Zay
Model: 9700
PIN: N/A
Carrier: ATT
Posts: 59
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Is the new .52 any faster than that slow-assed .37?

I would hope that RIM knows the problem with the camera, and has plans to fixit.

Hey Mods, whyizzit that it is OK to discuss these beta OS in detail here on the forum, but such a henious crime to tell people how easily they can find where to download it? I mean sheesh, I found .52 in about 5 minutes of searching. It seems inconsistent.
Offline  
Old 07-14-2008, 05:55 PM   #20 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,667
Post Thanks: 1
Thanked 84 Times in 65 Posts
Default

Beta OS Postings Please Read ASAP!
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.