BlackBerry Forums Support Community

BlackBerry Forums Support Community (http://www.blackberryforums.com/)
-   General 8100 Series Discussion - Pearl (http://www.blackberryforums.com/general-8100-series-discussion-pearl/)
-   -   Blackberry wont start up, help please.. (http://www.blackberryforums.com/general-8100-series-discussion-pearl/138052-blackberry-wont-start-up-help-please.html)

mrc00l88 07-02-2008 12:21 PM

Blackberry wont start up, help please..
 
What does this mean? This is what is showing on the phone


jsconyers 07-02-2008 12:26 PM

That looks to be a 507 error, meaning you do not have an operating system on your device. You will need to install one.

Your profile says you have the pearl. I assume the 8100. If so, follow these steps:http://www.blackberryforums.com/gene...dafone-de.html

If it is another model other than the 8100, check the sticky for your model here : General 8100 Series Discussion - Pearl - BlackBerryForums.com : Your Number One BlackBerry Community

Good luck (y)

mrc00l88 07-02-2008 12:27 PM

thank you sir!

Dawg 07-02-2008 01:25 PM

what did you do to get this error?

The BlackBerry Kid 07-02-2008 03:04 PM

a problem downloading a OS mabie?? just taking a shot.

Dawg 07-02-2008 03:07 PM

I dont wanna a guess I wanna know because it might help others.

faithny 07-05-2008 08:04 AM

sweet

faithny 07-05-2008 08:05 AM

i get the same error, had to reinstall desktop v4.5 software and my service provider's (vodafone) OS v4.5 too to go along with it.

faithny 07-05-2008 08:06 AM

Worked

Zigma 07-05-2008 11:32 PM

well... I'm having the same problem. I was upgrading to 4.5 from 4.2 and let it go like any other OS install/upgrade. Then.. it said it failed. Sucks... I'm sure i've lost ALL of my numbers.

I'm at a 507 screen, No OS... I load up desktop manager, it sees the blackberry but does not prompt to install the OS. When i click on Application loader, it see's my blackberry, ask for password to connect, I type my password but it times out and says it cannot connect...

Any suggestions?

Zigma 07-05-2008 11:38 PM

Gonna give this a shot.

blackberryfaq.net/index.php/What_to_do_next_if_Jl_Cmder_will_not_connect_and_w ipe

Also, Any idea where the backup was stored when it did try to upgrade from 4.2 to 4.5? I would love to get my address book back ugh.

sgtcasey 07-05-2008 11:38 PM

Quote:

Originally Posted by Zigma (Post 1002319)
well... I'm having the same problem. I was upgrading to 4.5 from 4.2 and let it go like any other OS install/upgrade. Then.. it said it failed. Sucks... I'm sure i've lost ALL of my numbers.

I'm at a 507 screen, No OS... I load up desktop manager, it sees the blackberry but does not prompt to install the OS. When i click on Application loader, it see's my blackberry, ask for password to connect, I type my password but it times out and says it cannot connect...

Any suggestions?

First Google hit and it's even pointing to this website:

http://www.blackberryforums.com/gene...ror-507-a.html

Dave

jess 07-05-2008 11:38 PM

u probably need to download OS

sgtcasey 07-05-2008 11:40 PM

Quote:

Originally Posted by jess (Post 1002325)
u probably need to download OS

Not probably, they do. Check the link provided.

Error 507 means the OS is gone.

Dave

Zigma 07-05-2008 11:57 PM

thx for the quick reply,

i already have an OS installed on my PC, i'm aware that the OS is wiped, I deleted vender.xml already. When I connect my blackberry and initiate the loader and tell it to load the OS, it fails to connect to the blackberry to start the process... This is on Vista, on my laptop, whenever I try this, it causes the blackberry to reboot over and over.

as far as not being able to connect, i think its because i have a password on my blackberry

Zigma 07-06-2008 12:05 AM

btw, before you guys thing i'm some nub or something, I'm just trying to keep it simple as far as what my problem is. I'm an IT pro like i'm sure many of you are as well and sometimes we get lazy when it comes to explaning things lol.

I believe I figured it out, right now it seems to be loading and progress is being made (I used JL Cmder)


Now, do any of you know where that backup got stored or where the default directory for storing backups is located?

NickfromIL 07-06-2008 12:07 AM

Mine all go to "My Documents" and will be called something like "LoaderBackup-(2008-07-05)"

Zigma 07-06-2008 12:10 AM

Quote:

Originally Posted by NickfromIL (Post 1002352)
Mine all go to "My Documents" and will be called something like "LoaderBackup-(2008-07-05)"

&*(&*(&*(&*(&(%@%@%#% LoaderBackup-(2008-07-05)!!!

You're the best, the BEST!

NickfromIL 07-06-2008 12:11 AM

(y) I try.


All times are GMT -5. The time now is 08:05 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.6.12
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.