BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 07-02-2008, 12:21 PM   #1 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Mar 2008
Model: 8900
PIN: 24A672B3
Carrier: AT&T
Posts: 207
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Exclamation Blackberry wont start up, help please..

Please Login to Remove!

What does this mean? This is what is showing on the phone

Offline  
Old 07-02-2008, 12:26 PM   #2 (permalink)
New Member
 
jsconyers's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: In a van down by the river.
Model: NOTE2
OS: 4.1
PIN: <- Where do I find this?
Carrier: Sprint
Posts: 15,071
Post Thanks: 139
Thanked 140 Times in 121 Posts
Default

That looks to be a 507 error, meaning you do not have an operating system on your device. You will need to install one.

Your profile says you have the pearl. I assume the 8100. If so, follow these steps:http://www.blackberryforums.com/gene...dafone-de.html

If it is another model other than the 8100, check the sticky for your model here : General 8100 Series Discussion - Pearl - BlackBerryForums.com : Your Number One BlackBerry Community

Good luck
Offline  
Old 07-02-2008, 12:27 PM   #3 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Mar 2008
Model: 8900
PIN: 24A672B3
Carrier: AT&T
Posts: 207
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

thank you sir!
Offline  
Old 07-02-2008, 01:25 PM   #4 (permalink)
No longer Registered.
 
Dawg's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Atlanta
Model: 8330
OS: 4.5.0.138
PIN: 31a6c9c9
Carrier: Verizon BIS
Posts: 13,963
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

what did you do to get this error?
Offline  
Old 07-02-2008, 03:04 PM   #5 (permalink)
CrackBerry Addict
 
The BlackBerry Kid's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Natick Mass
Model: 9700
PIN: it is under my battery, and status page
Carrier: T-Mobile
Posts: 741
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

a problem downloading a OS mabie?? just taking a shot.
__________________
Anthony
T-Mobile BlackBerry Bold 9700. blackberry used as of 4-21-08 I love my
Offline  
Old 07-02-2008, 03:07 PM   #6 (permalink)
No longer Registered.
 
Dawg's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Atlanta
Model: 8330
OS: 4.5.0.138
PIN: 31a6c9c9
Carrier: Verizon BIS
Posts: 13,963
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I dont wanna a guess I wanna know because it might help others.
Offline  
Old 07-05-2008, 08:04 AM   #7 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2008
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: T-mob
Posts: 10
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

sweet
Offline  
Old 07-05-2008, 08:05 AM   #8 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2008
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: T-mob
Posts: 10
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i get the same error, had to reinstall desktop v4.5 software and my service provider's (vodafone) OS v4.5 too to go along with it.
Offline  
Old 07-05-2008, 08:06 AM   #9 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2008
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: T-mob
Posts: 10
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Worked
Offline  
Old 07-05-2008, 11:32 PM   #10 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2008
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: T-mobile
Posts: 5
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

well... I'm having the same problem. I was upgrading to 4.5 from 4.2 and let it go like any other OS install/upgrade. Then.. it said it failed. Sucks... I'm sure i've lost ALL of my numbers.

I'm at a 507 screen, No OS... I load up desktop manager, it sees the blackberry but does not prompt to install the OS. When i click on Application loader, it see's my blackberry, ask for password to connect, I type my password but it times out and says it cannot connect...

Any suggestions?
Offline  
Old 07-05-2008, 11:38 PM   #11 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2008
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: T-mobile
Posts: 5
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Gonna give this a shot.

blackberryfaq.net/index.php/What_to_do_next_if_Jl_Cmder_will_not_connect_and_w ipe

Also, Any idea where the backup was stored when it did try to upgrade from 4.2 to 4.5? I would love to get my address book back ugh.
Offline  
Old 07-05-2008, 11:38 PM   #12 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Join Date: May 2007
Location: New Mexico
Model: 8320
OS: 4.5.0.55
Carrier: T-Mobile
Posts: 1,461
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Zigma View Post
well... I'm having the same problem. I was upgrading to 4.5 from 4.2 and let it go like any other OS install/upgrade. Then.. it said it failed. Sucks... I'm sure i've lost ALL of my numbers.

I'm at a 507 screen, No OS... I load up desktop manager, it sees the blackberry but does not prompt to install the OS. When i click on Application loader, it see's my blackberry, ask for password to connect, I type my password but it times out and says it cannot connect...

Any suggestions?
First Google hit and it's even pointing to this website:

http://www.blackberryforums.com/gene...ror-507-a.html

Dave
Offline  
Old 07-05-2008, 11:38 PM   #13 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2008
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: t-mobile
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

u probably need to download OS
Offline  
Old 07-05-2008, 11:40 PM   #14 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Join Date: May 2007
Location: New Mexico
Model: 8320
OS: 4.5.0.55
Carrier: T-Mobile
Posts: 1,461
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by jess View Post
u probably need to download OS
Not probably, they do. Check the link provided.

Error 507 means the OS is gone.

Dave
Offline  
Old 07-05-2008, 11:57 PM   #15 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2008
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: T-mobile
Posts: 5
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

thx for the quick reply,

i already have an OS installed on my PC, i'm aware that the OS is wiped, I deleted vender.xml already. When I connect my blackberry and initiate the loader and tell it to load the OS, it fails to connect to the blackberry to start the process... This is on Vista, on my laptop, whenever I try this, it causes the blackberry to reboot over and over.

as far as not being able to connect, i think its because i have a password on my blackberry
Offline  
Old 07-06-2008, 12:05 AM   #16 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2008
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: T-mobile
Posts: 5
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

btw, before you guys thing i'm some nub or something, I'm just trying to keep it simple as far as what my problem is. I'm an IT pro like i'm sure many of you are as well and sometimes we get lazy when it comes to explaning things lol.

I believe I figured it out, right now it seems to be loading and progress is being made (I used JL Cmder)


Now, do any of you know where that backup got stored or where the default directory for storing backups is located?
Offline  
Old 07-06-2008, 12:07 AM   #17 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Feb 2008
Location: Northern IL
Model: 8330
OS: 4.5
Carrier: Verizon
Posts: 2,076
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Mine all go to "My Documents" and will be called something like "LoaderBackup-(2008-07-05)"

Last edited by NickfromIL : 07-06-2008 at 12:08 AM.
Offline  
Old 07-06-2008, 12:10 AM   #18 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2008
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: T-mobile
Posts: 5
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by NickfromIL View Post
Mine all go to "My Documents" and will be called something like "LoaderBackup-(2008-07-05)"
&*(&*(&*(&*(&(%@%@%#% LoaderBackup-(2008-07-05)!!!

You're the best, the BEST!
Offline  
Old 07-06-2008, 12:11 AM   #19 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Feb 2008
Location: Northern IL
Model: 8330
OS: 4.5
Carrier: Verizon
Posts: 2,076
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I try.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.