BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 08-03-2008, 10:55 PM   #1 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
PaulM's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Va Beach, Va.
Model: 9810
OS: 7.1.0.714
PIN: 28ae483a
Carrier: the "new" at&t
Posts: 76
Post Thanks: 4
Thanked 1 Time in 1 Post
Default Sync issues with Outlook.

Please Login to Remove!

I'm trying to sync my Outlook with my 8100 with no luck.

This issue just surfaced with the installation of DM 4.5 and the new .55 OS on my AT&T BB 8100.

Whenever I go to the Configuration page for Sync'ing, it will allow me to go all the way thru to the end where it says "Congratulations, you have successfully configured the product..." blah, blah, blah.

Whenever I click on finish, I'm getting a Runtime error box that says "cannot find system in table file."

I get the same error on whichever portion of Outlook I try to configure, whether it be my address boo, calender or memo/ task pad.

Anyone have any insight to this, or a method to correct it. I was able to sync flawlessly until I upgraded to 4.5.

Thanks in advance...
__________________
Paul M.

64GB PB - OS 2.1.0.840
9810 - OS 7.1.0.714 unlocked
9800 - unlocked/ bathtub victim
9700 - sold ?
8310 - unlocked
8100 - sold
Offline  
Old 08-04-2008, 02:01 PM   #2 (permalink)
No longer Registered.
 
Join Date: Dec 2007
Location: USA
Model: 9500
PIN: N/A
Carrier: AT&T iPhone 3G User
Posts: 128
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Ok. Hook up your BB to PC. Click on Backup/Restore and back up your phone. (So you don't lose anything) After that click Advance in the backup/restore window

Delete the Handheld databases for Address Book , Calendar, (Basically whatever you sync.

After you delete the databases set up the sync again and try to sync. It should be fine. If not PM me and I'll give you additional stuff you can try. Good luck

Last edited by gqstatus05 : 08-04-2008 at 02:01 PM. Reason: typo
Offline  
Old 08-04-2008, 03:44 PM   #3 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
PaulM's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Va Beach, Va.
Model: 9810
OS: 7.1.0.714
PIN: 28ae483a
Carrier: the "new" at&t
Posts: 76
Post Thanks: 4
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Thanks for the input, I'll give it a try when I get home tonight.
__________________
Paul M.

64GB PB - OS 2.1.0.840
9810 - OS 7.1.0.714 unlocked
9800 - unlocked/ bathtub victim
9700 - sold ?
8310 - unlocked
8100 - sold
Offline  
Old 08-04-2008, 11:22 PM   #4 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
PaulM's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Va Beach, Va.
Model: 9810
OS: 7.1.0.714
PIN: 28ae483a
Carrier: the "new" at&t
Posts: 76
Post Thanks: 4
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Issue still exists, PM sent.
__________________
Paul M.

64GB PB - OS 2.1.0.840
9810 - OS 7.1.0.714 unlocked
9800 - unlocked/ bathtub victim
9700 - sold ?
8310 - unlocked
8100 - sold
Offline  
Old 08-06-2008, 06:38 AM   #5 (permalink)
No longer Registered.
 
Join Date: Dec 2007
Location: USA
Model: 9500
PIN: N/A
Carrier: AT&T iPhone 3G User
Posts: 128
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

The following steps, which are posted on the RIM Support will work; however, I had to do it a different way. In Step 1, it states that the ilxolkCompanion.fil is located in C:\Program Files\Research In Motion\BlackBerry\Connectors\MS Outlook Connector path...however, when I searched for this file, it was actually located in C:\Program Files\Blackberry\Connectors\MS Outlook Connector. (This could be because I upgraded from 4.2.2 to 4.5 w/o completing a clean uninstall...not too sure why)



Once I located the file through the command prompt, I unregistered as per the instructions in Step 1. I then followed step 2 exactly word for word...and VOILA!!! I now have Version 4.5 working with MS Outlook 2007



Resolution
If the Connectors folder is still present in C\Program Files\Research In Motion\BlackBerry\Connectors\MS Outlook Connector, follow these steps:

Unregister the old Microsoft Outlook connector ilxolkCompanion.fil.
Open the command prompt.
Navigate to C:\Program Files\Research In Motion\BlackBerry\Connectors\MS Outlook Connector.
Type in the command regsvr32 -u ilxolkCompanion.fil.
In Desktop Manager, Microsoft Outlook will no longer be listed as an available desktop application.
Register the most current Microsoft Outlook connector.
Navigate to C:\Program Files\Research In Motion\BlackBerry\IS71 Connectors\MS Outlook Connector.
Type in the command regsvr32 msoutlookconnector.fil.
In Desktop Manager, Microsoft Outlook will now be registered as an available desktop application.
Once these steps have been completed, configure synchronization again.


To navigate to command prompt: click on start, run, and in the box type in "cmd" (without the quotes) You will then see a black box pop up. Hope this helps.
Offline  
Old 08-06-2008, 10:43 AM   #6 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2007
Model: 8800
PIN: 2519C47A
Carrier: Orange UK
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Excellent post, I've been wondering how to cure this problem for a while. All now syncs perfectly

Many thanks

Froddle

Last edited by Froddle : 08-06-2008 at 10:44 AM. Reason: wrong username
Offline  
Old 08-06-2008, 02:21 PM   #7 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
PaulM's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Va Beach, Va.
Model: 9810
OS: 7.1.0.714
PIN: 28ae483a
Carrier: the "new" at&t
Posts: 76
Post Thanks: 4
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

I reverted back to desktop manager 4.2.2 sp2 and it works flawlessly now. I'm still using Outlook XP (Outlook 2002) and I've been told that there are compatibility issues with it and the new DM v4.5.

Thanks for the response, I will keep it handy for when I upgrade to Outlook 2007. (shortly)

In the meantime, 2002 with DM 4.2 and OS 4.5.0.55 works great.
__________________
Paul M.

64GB PB - OS 2.1.0.840
9810 - OS 7.1.0.714 unlocked
9800 - unlocked/ bathtub victim
9700 - sold ?
8310 - unlocked
8100 - sold
Offline  
Old 10-09-2008, 06:24 PM   #8 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
cmink79's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Queens
Model: 9800
Carrier: T-Mobile
Posts: 167
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

excuse me gqstatus, how do i unregister a file?
i have the same problem and trying to solve it following your steps
thanks
Offline  
Old 10-11-2008, 05:48 PM   #9 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2007
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wirelessly posted

Thank you! My items did sync but I was getting the same error, now I know how to fix it
Offline  
Old 11-04-2008, 07:46 PM   #10 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
PaulM's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Va Beach, Va.
Model: 9810
OS: 7.1.0.714
PIN: 28ae483a
Carrier: the "new" at&t
Posts: 76
Post Thanks: 4
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Just wanted to make an update to this thread. I recently switched to an 8310 and upgraded the stock AT&T OS to the new Rogers 4.5.0.81 OS.

Since I was running DM 4.2.2 sp2, I figured that it was time for an upgrade to DM v4.6. As soon as I attempted to set up the Sync, I got the same exact error message as before.

Following gqstatus's advice resolved the issue. A simple search at RIM's support website brought up the appropriate fix as well. Thanks again, I appreciate your help!

Here is the link to the RIM support site's fix, as also posted above;

Microsoft Outlook sync issue fix
__________________
Paul M.

64GB PB - OS 2.1.0.840
9810 - OS 7.1.0.714 unlocked
9800 - unlocked/ bathtub victim
9700 - sold ?
8310 - unlocked
8100 - sold

Last edited by PaulM : 11-04-2008 at 07:47 PM.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.