BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 08-17-2008, 09:09 PM   #1 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Oct 2007
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 18
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Flashing LED after OS 4.5 upgrade

Please Login to Remove!

After upgrading to OS 4.5 on my 8120, when I miss a call the led flashes red. That's fine but even after checking the call the led keeps flashing. If I restart the phone the flashing is gone but starts again after another missed call. If I answer a call there is no flashing. Any ideas? Thanks
Offline  
Old 08-17-2008, 09:20 PM   #2 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Moonshadow's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Kingston, Ontario
Model: 8130
OS: 4.5.0.131
Carrier: TELUS
Posts: 885
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wirelessly posted (8100 Pearl)

Well the flashing LED us standard. It should clear when you view or delete the missed call. Also check out other message folders to make sure the missed call isn't being recorded there but not being cleared by viewing in the inbox. I have had that problem. The missed call gets logged in MMS or SMS folder and may not clear the LED unless you get into that folder.
__________________
Experience is a wonderful thing. It enables you to recognize a mistake when you make it again

Telus - 8130 - BES/BIS
Offline  
Old 08-17-2008, 09:21 PM   #3 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

Phone Options > Call Logging > UNcheck Missed Calls if it is checked.

I think the logged missed call is creating the alert which prompts the red LED.
Offline  
Old 08-17-2008, 09:25 PM   #4 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Oct 2007
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 18
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by JSanders View Post
Phone Options > Call Logging > UNcheck Missed Calls if it is checked.

I think the logged missed call is creating the alert which prompts the red LED.
All are unchecked so I am not logging any calls.
Offline  
Old 08-17-2008, 09:27 PM   #5 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

ah, well, as asked above, does the missed call show in any folders?
Offline  
Old 08-17-2008, 09:29 PM   #6 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Oct 2007
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 18
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by JSanders View Post
ah, well, as asked above, does the missed call show in any folders?
It does not appear in any of my messages folders. SMS or MMS. Is there anywhere else I should look? If I turn the phone off and then back on it will stop.
Offline  
Old 08-17-2008, 09:40 PM   #7 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

nah, I thinking that might just the default action.
Offline  
Old 08-17-2008, 09:43 PM   #8 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Oct 2007
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 18
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by JSanders View Post
nah, I thinking that might just the default action.
Thanks anyways. It is very annoying. I might have to go back to older version.
Offline  
Old 08-17-2008, 09:49 PM   #9 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Moonshadow's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Kingston, Ontario
Model: 8130
OS: 4.5.0.131
Carrier: TELUS
Posts: 885
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wirelessly posted (8100 Pearl)

If you go into messages and then being up the menu and select view folder. You will see a folder near the bottom that is called missed calls. Make sure there is nothing in there.

Also go into call logging and make sure that NONE actually is checked.
__________________
Experience is a wonderful thing. It enables you to recognize a mistake when you make it again

Telus - 8130 - BES/BIS
Offline  
Old 08-17-2008, 10:25 PM   #10 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Oct 2007
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 18
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Moonshadow View Post
Wirelessly posted (8100 Pearl)

If you go into messages and then being up the menu and select view folder. You will see a folder near the bottom that is called missed calls. Make sure there is nothing in there.

Also go into call logging and make sure that NONE actually is checked.
Moonshadow, There are calls in that folder including the test ones I have been trying but I do have none checked in the logging options. How do I get them to not go that folder?

*edit* I deleted all the missed calls in that folder also but the led is still flashing.

Last edited by cer2225 : 08-17-2008 at 10:38 PM.
Offline  
Old 08-19-2008, 09:19 AM   #11 (permalink)
New Member
 
Join Date: Aug 2008
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: tmobile
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

When you installed 4.5 did you happen to have color pearl installed on your blackberry?If so, It will not work with new os,simply delete form your apps screen do a quick battery pull(soft reset will not work on new os either) and problem solved.
Offline  
Old 10-05-2008, 10:29 PM   #12 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2008
Model: 8120
PIN: N/A
Carrier: Rogers
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have an 8120 that shipped with OS 4.5.0.37

I have the same issue with the flashing LED, but only sometimes. For me it's usually in BlackBerry Messenger - and I think it's when I write a message at almost the exact moment that I receive a message from a friend.

My LED flashing goes away as soon as another call/SMS/EMail/Messenger message comes in.

My workaround is to send myself an email, but it's very annoying.
Offline  
Old 10-06-2008, 01:13 PM   #13 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Oct 2008
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: Movistar
Posts: 40
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have the the exact same problem! I can live with it... but my battery will not last as much as it would without the led flashing all the time... Does anyone know how to fix that?
Offline  
Old 10-06-2008, 03:46 PM   #14 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2008
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: Tmobile
Posts: 11
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by sithberry View Post
When you installed 4.5 did you happen to have color pearl installed on your blackberry?If so, It will not work with new os,simply delete form your apps screen do a quick battery pull(soft reset will not work on new os either) and problem solved.
As he stated above, If you do have colorpearl just delete from your DM.
This will correct your problem.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.