BlackBerry Forums Support Community
              

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 09-25-2008, 01:08 PM   #21 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Frisco's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Nebraska
Model: 8330
OS: 4.5.0.131
PIN: N/A
Carrier: Alltel
Posts: 104
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Please Login to Remove!

Quote:
Originally Posted by Redflea View Post
I can guarantee you that you're not the first.

I was over at my brother's house to help them fix a problem...they were installing some software and had to upgrade IE as a result. They told me they had tried 10 times in a row and IE still wasn't upgraded!

Went over and found that they had downloaded the IE upgrade file over and over (and over) again, but never actually run it.
hahaha .. I'm feeling a bit better now.. thanx..

I really did think the vendor.xml file was supposed to be deleted and then the new files installed; had steps 2 and 3 reversed in my poor old overworked mind. lol
__________________
~ On to the Instinct! ~
Offline  
Old 09-25-2008, 11:20 PM   #22 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Sep 2008
Model: 8130
PIN: N/A
Carrier: bell
Posts: 45
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I'm running this new os on my BB from Bell mobility and alls working same for me as before , I'm real disappointed I pay 30 a mth for my plan and can't get msn to work on it when it darn well should lol
Offline  
Old 09-25-2008, 11:57 PM   #23 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Redflea's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Model: 8130
OS: 4.5.0.131
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 1,598
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

One improvement I've noticed so far (I think)...is that .77 appears to have fixed, or at least improved HTML mail downloading of images. It's seemed so far that when I select the "Get Images" option in an email, that all of the images actually download.

Could be a server fix, rather than the BB OS update, but I first noticed things looked better after the update OS .77.
Offline  
Old 09-26-2008, 12:02 AM   #24 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Feb 2008
Model: 8130
PIN: N/A
Carrier: US Cellular
Posts: 34
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Any suggestions on how to change my homepage from mobile.blackberry.com to something else on the new OS? I goto options>browser configuration and it won't let me delete the homepage URL and change it.
Offline  
Old 09-26-2008, 12:44 AM   #25 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Redflea's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Model: 8130
OS: 4.5.0.131
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 1,598
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wirelessly posted

Go to the page you want, go to options, and select the use current button below the home page screen currently listed.
Offline  
Old 09-26-2008, 12:51 AM   #26 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Redflea's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Model: 8130
OS: 4.5.0.131
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 1,598
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wirelessly posted

It's definite. Get images works great.

Much faster than before, too,

One gold star for RIM.
Offline  
Old 09-26-2008, 10:28 AM   #27 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Feb 2008
Model: 8130
PIN: N/A
Carrier: US Cellular
Posts: 34
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Redflea View Post
Wirelessly posted

Go to the page you want, go to options, and select the use current button below the home page screen currently listed.
I do that and it works temporarily but always reverts back to the BB homepage.
Offline  
Old 09-26-2008, 10:37 AM   #28 (permalink)
New Member
 
Join Date: Aug 2008
Model: 8130
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I upgraded my VZW 8130 last night, and the BB Maps are gone. The GPS still blocked, and when I went to download the BB Maps; I get the "your device does meet the system requirements.." GPS is set to "Location" . Any ideas?
Offline  
Old 09-26-2008, 12:25 PM   #29 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Redflea's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Model: 8130
OS: 4.5.0.131
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 1,598
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by pakrz View Post
I do that and it works temporarily but always reverts back to the BB homepage.
That's odd...I set my home page a while back and have never had any problems.

I assume you've done a battery pull at some point after setting the home page to your desired page?

Also, have you tried setting your home page to another page to rule out some weird issue w/the particular page you're trying to use?
Offline  
Old 09-26-2008, 12:27 PM   #30 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Redflea's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Model: 8130
OS: 4.5.0.131
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 1,598
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by singleton2787 View Post
I upgraded my VZW 8130 last night, and the BB Maps are gone. The GPS still blocked, and when I went to download the BB Maps; I get the "your device does meet the system requirements.." GPS is set to "Location" . Any ideas?
The internal GPS is always blocked by Verizon unless you pay them $10 a month to unlock it/use VZ Nav.

Rergaring BB Maps, if you want it back (not sure why, Google Maps or Windows Live Search is more useful, IMHO) you can connect your BB, launch DM, run app loader and confirm that BB Maps is selected in the list of applications to load....if it isn't, select it and load it.

Also, confirm that the BB Maps icon isn't just hidden on your Pearl - use the "Show All" settings on the icon screen to show all icons...
Offline  
Old 09-26-2008, 01:47 PM   #31 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
akira751's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: MD
Model: 9530
OS: 4.7.109
PIN: N/A
Carrier: verizon
Posts: 32
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks downloaded last night and all is great.
Offline  
Old 09-26-2008, 02:20 PM   #32 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2008
Model: 8130
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 5
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default still cant get it

I have deleted the vendor xml, downloaded the os, run it, connected the dm and it still doesnt ask me to upgrade? Any suggestions?
Offline  
Old 09-26-2008, 03:04 PM   #33 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Teksu's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Hockey Town, USA - GO WINGS!!!
Model: 9630
OS: 4.7.1.40
PIN: PM me
Carrier: Verizon
Posts: 129
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

make sure you delete the vendor.xml AFTER you run the file you downloaded
Offline  
Old 09-26-2008, 03:10 PM   #34 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Redflea's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Model: 8130
OS: 4.5.0.131
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 1,598
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Teksu View Post
make sure you delete the vendor.xml AFTER you run the file you downloaded
I think you have the issue...if he did his steps in order he wrote them, then he deleted the existing Vendor.xml, and then created a new one when he installed the new OS.

Last edited by Redflea : 09-26-2008 at 03:20 PM.
Offline  
Old 09-26-2008, 03:31 PM   #35 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Feb 2008
Model: 8130
PIN: N/A
Carrier: US Cellular
Posts: 34
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Redflea View Post
That's odd...I set my home page a while back and have never had any problems.

I assume you've done a battery pull at some point after setting the home page to your desired page?

Also, have you tried setting your home page to another page to rule out some weird issue w/the particular page you're trying to use?
Just so we're on the same page: I go to the webpage that I want to set as my homepage, goto options, goto browser configuration, scroll down to use current, hit use current and save the setting.... correct? If so, that's not doing it for me. I've done the battery pull and tried a different webpage. Nothing.

It worked fine with the old OS. I'm wondering if I need to change a setting somewhere, possibly in browser configurations? Here is what is checked and unchecked:

Checked = Prompt to enable javescript and use foreground and background colors.

Unchecked = Support HTML tables, use background images, support embedded media and support style sheets.

For what it's worth, the homepage I'm trying to establish is Google.com.
Offline  
Old 09-26-2008, 03:33 PM   #36 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2008
Model: 8130
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 5
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

You guys rock! I didnt know i had to delete the file after running the os. Upgrading now. Thanks!
Offline  
Old 09-26-2008, 04:37 PM   #37 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Apr 2008
Model: 8130
PIN: N/A
Carrier: US Cellular
Posts: 82
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I upgraded my US Cellular 8130 and so far so good. I went from 4.3 to 4.5, so I guess that was a pretty big jump. Differences I've noticed so far:
New skin on media player. Unfortunately, seek jump is still huge (like 60 second steps in a 25 minute video).
Web browser has direct search capability from "Go To..." page, which will save me many extra steps.
No pictures preloaded on the device at all (for desktop backgrounds).
Haven't got to play around with the GPS yet, which is the main reason I upgraded. Blackberry Maps couldn't properly initialize GPS for some reason, so hopefully that is fixed.
Offline  
Old 09-26-2008, 06:31 PM   #38 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Redflea's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Model: 8130
OS: 4.5.0.131
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 1,598
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I really like the new direct access to search and history/bookmarks as well - just a great change.

Also...if you hit "QW" while in the browser it goes to full screen (title bar hides) which I prefer...the title bar was just wasted space for me. I don't think this is a new 4.5 feature, but wanted to mention it.
Offline  
Old 09-26-2008, 10:57 PM   #39 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Apr 2008
Model: 8130
PIN: N/A
Carrier: US Cellular
Posts: 82
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

My GPS still sucks. Compared to my Garmin Venture its a complete joke. Basically I can't get GPS to hardly ever work. Typically it will be "searching for satellites" for 3-4 minutes before it finally times out. Sometimes I can go into the GPS settings in Blackberry Maps and change something and save the changes, and it will synchronize with the satellites and find its position pretty fast. However most of the time it never works. I've read of others having the exact same problem. I was hoping this firmware update would fix the problem.
Offline  
Old 09-27-2008, 01:03 AM   #40 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Redflea's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Model: 8130
OS: 4.5.0.131
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 1,598
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by pakrz View Post
Just so we're on the same page: I go to the webpage that I want to set as my homepage, goto options, goto browser configuration, scroll down to use current, hit use current and save the setting.... correct? If so, that's not doing it for me. I've done the battery pull and tried a different webpage. Nothing.

It worked fine with the old OS. I'm wondering if I need to change a setting somewhere, possibly in browser configurations? Here is what is checked and unchecked:

Checked = Prompt to enable javescript and use foreground and background colors.

Unchecked = Support HTML tables, use background images, support embedded media and support style sheets.

For what it's worth, the homepage I'm trying to establish is Google.com.
Google.com is my home page...no idea what the issue is, your settings are fine, none of them should interfere w/setting the home page!

Just tried it and was able to change and then reset my home page.

After you select "use current" are you saving your changes? Press the BB key and select "Save Settings", or hit the back key and select Save?
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

1 PC Fanuc Amplifier A06B-6240-H105 Servo Used
$1997.59
1 PC Fanuc Amplifier A06B-6240-H105 Servo Used picture1 PC Fanuc Amplifier A06B-6240-H105 Servo Used
$2397.11
1 PC Fanuc Amplifier A06B-6240-H105 Servo Used picture1 PC A06B-6112-H011 Servo Amplifier Fanuc Used
$3815.95
1 PC A06B-6112-H011 Servo Amplifier Fanuc Used picture1 PC A06B-6111-H002#H550 Fanuc Servo Amplifier Used
$4237.26
1 PC A06B-6111-H002#H550 Fanuc Servo Amplifier Used picture1 PC Fanuc A06B-6090-H233 Servo Amplifier Used
$1095.88
1 PC Fanuc A06B-6090-H233 Servo Amplifier Used  picture






Copyright 2004-2016 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.